gemistes-mosxarisies-mprizoles-me-gemisi-kai-lefki-saltsa-sintages-kreas-eisaimonadikigr

Γεμιστές μοσχαρίσιες μπριζόλες με σάλτσα γραβιέρας για όλα τα τραπέζια

Θες ένα πιάτο που θα γλείφουν όλοι τα δάχτυλα τους; Αυτές οι γεμιστές μοσχαρίσιες μπριζόλες είναι το λαχταριστό πιάτο που ψάχνεις.

 

Γεμιστές μοσχαρίσιες μπριζόλες

mosxarisies-gemistes-mprizoles-kreas-mosxari-eisaimonadikigr

 

Μια πεντανόστιμη συνταγή για το τραπέζι σας.  Δοκιμάστε τη και θα ικανοποιήσετε και τους πιο απαιτητικούς καλεσμένους. Αυτές οι γεμιστές μοσχαρίσιες μπριζόλες είναι γεμάτες με νοστιμιά και συνοδεύονται από μία υπέροχη σάλτσα. Πρέπει να τις φτιάξετε για να καταλάβετε πόσο τέλειες είναι και πόσο θα ταιριάξουν με το τραπέζι σας.

 

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.

 

 

 

Υλικά για 4 άτομα:



  • 4 Μπριζόλες μοσχαρίσιες

 

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:

  • 5 κουταλιές της σούπας ανθότυρο, τριμμένο
  • 4 κουταλιές της σούπας ξινομυζήθρα, τριμμένη
  • 4 κουταλιές του γλυκού ξινόγαλο
  • Αλάτι όσο θέλετε
  • 1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι πράσινο, τριμμένο

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ:

  • 10 Φύλλα μαντζουράνας, φρέσκα
  • 2 κλωνάρια θυμαριού
  • 4 κλωνάρια δεντρολίβανου, φρέσκου
  • 10 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • 1 κουταλιά του γλυκού ξύσμα λεμονιού ακέρωτου

 

 

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΓΡΑΒΙΕΡΑΣ:

  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • ½ κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (100 γραμμάρια)
  • 3 ½ φλιτζάνι τσαγιού γραβιέρα Κρήτης γλυκιά, τριμμένη
  • 2-3 φύλλα μαντζουράνας φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι, πιπέρι πράσινο, φρεσκοτριμμένο

 

 

 

 

 

Εκτέλεση και διαδικασία για τις γεμιστές μοσχαρίσιες μπριζόλες

mprizoles-mosxarisies-gemistes-me-gemisi-kai-saltsa-kreas-mosxari-eisaimonadikigr

 

Για αρχή, βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά της μαρινάδας, ανακατέψτε με ένα πιρούνι και τοποθετήστε μέσα τις μπριζόλες –αφού τις έχετε πλύνει καλά.  Αφήστε τις να μαριναριστούν για 1 ώρα.  Εναλλακτικά μπορείτε να ψήσετε τις μπριζόλες, χωρίς να τις μαρινάρετε σε ένα τηγάνι ή μια γκριλιέρα.

Στη συνέχεια, ρίξτε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τη γέμιση και ανακατέψτε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν.  Γεμίστε το μείγμα της γέμισης με ένα κορνέ με μύτη διαμέτρου 5 εκατοστών. Αν δεν έχετε κορνέ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κουτάλι.

Μετά το μαρινάρισμα, στραγγίστε τις μπριζόλες και σκουπίστε τις με χαρτί κουζίνας.  Βάλτε μια μπριζόλα επάνω σε μια επιφάνεια κοπής.  Με τη μύτη ενός αιχμηρού μαχαιριού φιλεταρίσματος κάντε στο κέντρο της μια διαγώνια τομή ενός με δύο εκατοστών και φτιάξτε μια «τσέπη».  Επαναλάβετε τη διαδικασία και με τις άλλες τρεις μπριζόλες.  Γεμίστε τις με τη βοήθεια του κορνέ και κλείστε το άνοιγμά τους με μία – δύο οδοντογλυφίδες για να μην αδειάσει η γέμιση.

 

 

Τέλος, ψήστε τις μπριζόλες στη σχάρα για 8 με 10 λεπτά αν τις θέλετε καλοψημένες ή για 4 με 6 λεπτά αν σας αρέσουν μέτριες. Αποσύρετε από το μπάρμπεκιου και βγάλτε τις οδοντογλυφίδες.

Για να φτιάξετε τη σάλτσα, βάλτε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος σε χαμηλή φωτιά και βράστε για 10 με 12 λεπτά μέχρι να μείνει το 1/3 της αρχικής ποσότητας.  Χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε το γιαούρτι, τη γραβιέρα, την μαντζουράνα ψιλοκομμένη. αλάτι και πιπέρι πράσινο φρεσκοτριμμένο.  Ανακατέψτε με ένα κουτάλι, αφήστε στη φωτιά για 10 λεπτά να δέσει η σάλτσα και αποσύρετε.  Σερβίρετε τις μπριζόλες σε πιάτα και περιχύστε τις με τη σάλτσα.  Συνοδέψτε με κυδωνάτες πατάτες τηγανητές ή με ότι άλλο θέλετε. Οι γεμιστές μοσχαρίσιες μπριζόλες είναι έτοιμες να τις απολαύσεις.

 

 

 

EXTRA TIPS:

  • Αντί για γραβιέρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανθότυρο ή ότι άλλο τυρί σας αρέσει.  Επίσης μπορείτε να προσθέσετε στη γέμιση μπέικον (γύρω στα 50 γραμμάρια).
  • Το ψήσιμο εξαρτάται από το πάχος της μπριζόλας και από το πως τη προτιμάτε.
  • Εναλλακτικά μπορείτε να συνοδεύσετε με ρύζι ή πατάτες φούρνου ή ακόμα και με μία δροσερή σαλάτα ή πουρέ λαχανικών.
  • Αν δεν θέλεις, μπορείς να μην γεμίσεις τις μπριζόλες και απλά να τις περάσεις από τη μαρινάδα. Θα είναι το ίδιο νόστιμες.
  • Δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις γεμιστές πιπεριές με φέτα.

 

 

Μοιράσου αυτές τις λαχταριστές γεμιστές μοσχαρίσιες μπριζόλες με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Post Author: Eisaimonadikigr