simadia-apo-akmi-prosopo-spuria-acne-fisikes-liseis-ugeia-eisaimonadikigr

Έχεις σημάδια από ακμή; Διώξε τα με υλικά που έχεις στη κουζίνα σου

Τα σημάδια από ακμή είναι ένα συχνό φαινόμενο που πλήττει μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Μάθε πως να εξαλείψεις τα σημάδια εύκολα.

 

Σημάδια από ακμή και σπιτικές λύσεις

simadia-akmis-akmi-prosopo-derma-liseis-fisikes-ugeia-eisaimonadikigr

 

Σίγουρα όλοι και όλες μας κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε εμφανίσει ακμή. Τα περισσότερα άτομα εμφανίζουν στην εφηβεία, ενώ κάποια άλλα εμφανίζουν ακμή πολύ πιο μετά. Οι λόγοι που μπορεί να εμφανίσεις ακμή είναι πολλοί, αλλά οι περισσότερο συνηθισμένοι είναι λόγω ορμονών ή κληρονομικότητας. Και στις δύο περιπτώσεις, σου συνιστώ να επισκεφτείς έναν ειδικό για τη καταπολέμηση της ακμής.

Τι γίνεται όμως σε περίπτωση που εξαλείψεις την ακμή αλλά τα σημάδια δεν λένε να φύγουν; Αν έχεις δοκιμάσει τα πάντα και τίποτα δεν πιάνει, τότε σου έχω τη λύση. Αυτές οι σπιτικές λύσεις θα σου λύσουν τα χέρια και θα εξαφανίσουν τα ενοχλητικά σημάδια από ακμή.

 



 

  • Λεμόνι με ζάχαρη

Το λεμόνι με ζάχαρη είναι μία από τις πιο εύκολες μεθόδους. Ανακάτεψε μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη με λίγες σταγόνες λεμόνι μέχρι να γίνει ένας πολτός. Άπλωσε τον πολτό στο πρόσωπο σου και κάνε απαλές κυκλικές κινήσεις για 1-2 λεπτά στα σημεία που έχεις πρόβλημα. Ξέπλυνε με χλιαρό νερό. Επανέλαβε τη διαδικασία 1-2 φορές την εβδομάδα. Φρόντισε οι κινήσεις σου να είναι απαλές και όχι απότομες. Θα δεις άμεσα αποτελέσματα σε μία εβδομάδα περίπου.

 

 

  • Γιαούρτι

Το γιαούρτι μπορεί να απομακρύνει τα βακτήρια και να δώσει λάμψη στην επιδερμίδα, όπως και να τη καταπραΰνει. Άπλωσε λίγο παγωμένο γιαούρτι στα σημάδια από ακμή και άφησε το πάνω για 10 λεπτά. Ξέπλυνε με αρκετό νερό. Μπορείς να επαναλαμβάνεις τη διαδικασία για 2-3 φορές την εβδομάδα. Θα σου πρότεινα το γιαούρτι να είναι παγωμένο για να έχεις καλύτερα αποτελέσματα.

 

 

simadia-apo-akmi-spitikes-liseis-akmi-prosopo-derma-eisaimonadikigr

 

 

  • Αλόη βέρα

Η αλόη βέρα είναι από τα αγαπημένα μου φυσικά συστατικά μιας και προσφέρει πολλά πράγματα στο δέρμα μας. Ανακουφίζει από κάψιμο, από κάποιο σύγκαμα, αναπλάθει αλλά και καταπραΰνει. Έχει πολλές βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία και προσφέρει αυτή την υγιή λάμψη στο δέρμα σου. Μπορείς να βάζεις αλόη βέρα σχεδόν κάθε μέρα και θα δεις άμεσα αποτελέσματα στο δέρμα σου. Εκτός του ότι επουλώνει τα σημάδια της ακμής, χαρίζει και μία φρεσκάδα στην επιδερμίδα σου.

 



 

 

  • Χαμομήλι

Το χαμομήλι είναι το συστατικό που μας έχει δώσει απλόχερα η φύση και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σχεδόν παντού. Είναι αντιφλεγμονώδες, αντιβακτηριδιακό, καθαριστικό και απολυμαντικό. Βράσε το φυτό του χαμομηλιού και άφησε το να κρυώσει. Βάλε ταμποναριστά με ένα βαμβάκι στα σημεία με σημάδια από ακμή και επανέλαβε το ίδιο 2-3 φορές αλλάζοντας το βαμβάκι. Μπορείς να αποθηκεύσεις το χαμομήλι στο ψυγείο για να επαναλαμβάνεις την ίδια διαδικασία 3-4 φορές την εβδομάδα.

 

 

  • Πράσινο Τσάι

Το πράσινο τσάι έχει ακριβώς τις ίδιες λειτουργίες με το χαμομήλι, παρόλο που περιέχει περισσότερη καφεΐνη. Το δέρμα μας καθαρίζει φυσικά με τη καφεΐνη και προσθέτει γυαλάδα και υγιή όψη. Επίσης, είναι αντιφλεγμονώδες και καταπραϋντικό. Ακολούθησε την ίδια διαδικασία με το χαμομήλι.

 

 

akmi-simadia-fisikes-liseis-prosopo-derma-ugeia-eisaimonadikigr

 

 

  • Κανέλα

Η κανέλα είναι ένα υλικό που συντροφεύει επάξια τη κουζίνα μας. Σίγουρα όμως δεν ξέρεις ότι είναι ένα αντιβακτηριδιακό και αντιφλεγμονώδες μπαχαρικό. Καθαρίζει άμεσα την επιδερμίδα σου αλλά θέλει προσοχή. Σε ένα μπολάκι ανακάτεψε μία κουταλιά της σούπας κανέλα και λίγο νερό μέχρι να γίνει ένας πολτός. Τρίψε με απαλές κινήσεις τη κανέλα στα σημεία που έχεις σημάδια ακμής και ξέπλυνε αμέσως με σαπούνι και νερό. Δεν πρέπει να αφήσεις τη κανέλα πολύ ώρα πάνω στο δέρμα σου γιατί μπορεί να το ερεθίσει λόγω της καψαικίνης που περιέχει. Επανέλαβε μία φορά την εβδομάδα και σε λίγες μέρες θα δεις θαύματα στο πρόσωπο σου.

 




 

 

  • Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο είναι από τα πιο αγνά φυσικά συστατικά. Ενυδατώνει και καταπραΰνει το δέρμα σου και του προσφέρει μία υγιής όψη. Βάλε με τα δάχτυλα σου λίγο ελαιόλαδο στα σημάδια από ακμή και κάνε μασάζ με απαλές κινήσεις. Άφησε το πάνω για όσο θέλεις και έπειτα ξέπλυνε απαλά με χλιαρό νερό και σαπούνι προσώπου. Αντί για ελαιόλαδο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις λάδι καρύδας. Μπορείς να επαναλάβεις τη διαδικασία όσες φορές την εβδομάδα θέλεις.

 

 

 

 

Ποιες από τις παρακάτω φυσικές λύσεις για σημάδια από ακμή σου άρεσε;

 




Post Author: Eisaimonadikigr