programma-organosis-spitiou-douleies-spiti-liseis-kathariotita-eisaimonadikigr

Ένα πρόγραμμα οργάνωσης του σπιτιού για να τακτοποιήσεις τη μέρα σου

Αυτό το πρόγραμμα οργάνωσης του σπιτιού θα σας λύσει τα χέρια. Η οργάνωση του σπιτιού και οι δουλειές σας, θα γίνουν παιχνιδάκι.

 

Πρόγραμμα οργάνωσης του σπιτιού και δουλειές

katharo-spiti-programa-organosis-spitiou-douleies-kathariotita-spitikes-liseis-eisaimonadikigr

 

Ανήκω στις προσωπικότητες τύπου Α, οπότε μου αρέσουν τα οργανογράμματα και οι λίστες.  Μου αρέσει να κάνω τα πράγματα στην ώρα τους, την ίδια ώρα κάθε μέρα.  Δεν μου αρέσει, ωστόσο, να «αναλώνομαι» συνέχεια σε οικιακές δουλειές, έχω τόσα άλλα πράγματα να κάνω!  Έτσι, έφτιαξα ένα απλό πρόγραμμα καθαριότητας και οργάνωσης σπιτιού και τώρα έχω μια ευέλικτη καθημερινότητα.

Μπορείτε να το ακολουθήσετε ακόμη κι αν δεν είστε τύπος Α!  Θα δείτε τη ζωή σας να αλλάζει προς το καλύτερο.  Θα σας βοηθήσει ακόμη περισσότερο αν έχετε παιδιά.  Και σίγουρα θα έχετε πιο πολύ χρόνο για σας και γι’ αυτούς που αγαπάτε.  Διαβάστε λοιπόν παρακάτω και θα δείτε πόσο εύκολο είναι.

 

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.



 

 

  • 7.30 π.μ  Ώρα έγερσης!  Πίνω τον καφέ μου πριν κάνω οτιδήποτε.  Ταυτόχρονα ελέγχω τα μέιλ μου.

 

  • 8.30 π.μ. Πρωινό.  Μου αρέσει το ζεστό πρωινό, αλλά όχι πάντα.  Καθαρίζω αμέσως μετά.  Δοκιμάστε το κι εσείς, καθαρίστε την κουζίνα μόλις φάτε.  Είναι πολύ πιο εύκολο έτσι παρά αν την αφήσετε για αργότερα.  Έχω βάλει τα άπλυτα πιάτα στο πλυντήριο από το βράδυ, ωστόσο θα πλυθούν μαζί με τα πιάτα του μεσημεριανού.  Καθαρίζω τους πάγκους της κουζίνας και σκουπίζω το πάτωμα.
  • Εδώ μπορώ να σας δώσω μια μικρή συμβουλή.  Αποθηκεύστε έξυπνα.  Το κάθε αντικείμενο πρέπει να έχει τη θέση του, στο δωμάτιο για το οποίο προορίζεται να χρησιμοποιηθεί.  Τα ταψιά σας, για παράδειγμα, αποθηκεύστε τα στο φούρνο ή σε ένα διπλανό συρτάρι, όχι έξι συρτάρια παραπέρα ή κάπου ψηλά όπου δεν θα τα φτάνετε.

 

 

  • 9.30 π.μ. Όλοι ντύνονται για τις δουλειές της ημέρας.  Φτιάχνω το κρεβάτι μου και τακτοποιώ το δωμάτιό μου.  Αν έχετε παιδιά, είναι η κατάλληλη ώρα να τα βοηθήσετε να στρώσουν τα κρεβάτια τους.

 

 

  • 10-12.30 Τακτοποίηση καθιστικού και ώρα για την πρώτη μπουγάδα.  Άπλωμα πλυμένων ρούχων.

 

 




  • 12.30 μ.μ. Μεσημεριανό γεύμα με ηρεμία.  Ώρα για ηλεκτρική σκούπα και τσεκάρισμα της κουζίνας, αν είναι τακτοποιημένη. Αν έχετε παιδιά,  μάζεμα παιχνιδιών από το πάτωμα και τοποθέτηση στη θέση τους.  Τίναγμα τραπεζομάντηλου και μικρών χαλιών.

 

 

  • 4.30 μ.μ. Προετοιμασία βραδινού γεύματος και μαγείρεμα.  Μπορείτε να μαγειρέψετε για την επόμενη μέρα, για να μην επιβαρύνετε περισσότερο το πρόγραμμά σας.

 

  • 6.00 μ.μ. Ελεύθερος χρόνος μέχρι το βράδυ.

 

 

  • 9.00 μ.μ. Δείπνο.  Τοποθέτηση άπλυτων πιάτων στο πλυντήριο.

 

 

  • Όλα αυτά, βέβαια, ισχύουν για το καθημερινό συμμάζεμα.  Αν τα εφαρμόσετε σωστά, όμως, θα δείτε ότι θα σας διευκολύνει και για την εβδομαδιαία ή μηνιαία γενική καθαριότητα και θα έχετε λιγότερες «βαριές» δουλειές.
  • Επιπλέον, καλό θα είναι μια φορά το χρόνο να κάνετε εκκαθάριση.  Ξεφορτωθείτε σπασμένα βάζα, ληγμένα φάρμακα, παλιά καλλυντικά, κατεστραμμένα ρούχα και μπιμπελό που δεν σας αρέσουν.  Θα δείτε ότι θα έχετε περισσότερο χώρο και λιγότερη σκόνη! Το πρόγραμμα οργάνωσης του σπιτιού που θα σας λύσει τα χέρια.

 

 

Καλή επιτυχία! Εσείς έχετε το δικό σας πρόγραμμα οργάνωσης του σπιτιού;



Post Author: Eisaimonadikigr