eukolo-xristougenniatiko-keik-me-glaso-leukis-sokolatas-cake-christmas-glika-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Ένα εύκολο χριστουγεννιάτικο κέικ με δροσερό γλάσο λευκής σοκολάτας

Θέλεις ένα εύκολο χριστουγεννιάτικο κέικ που θα σου λύσει τα χέρια; Αυτό το κέικ είναι εύκολο και το πλαισιώνει ένα γλάσο λευκής σοκολάτας.

 

Εύκολο χριστουγεννιάτικο κέικ με λευκό γλάσο

xristougenniatiko-kekaki-me-leuki-sokolata-glaso-keik-xristougenna-gluka-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

 

Χριστούγεννα ήρθαν πάλι και άρχισα να ψάχνω διάφορα χριστουγεννιάτικα γλυκάκια. Δεν ήθελα τα συνηθισμένα χριστουγεννιάτικα γλυκά, οπότε έψαξα πάρα πολύ για αυτό το απίστευτα νόστιμο γλυκάκι. Μόλις έπεσα πάνω του, κατάλαβα ότι αυτό το εύκολο χριστουγεννιάτικο κέικ με γλάσο λευκής σοκολάτας φωνάζει το όνομα μου.

Εκτός από πολύ εύκολο, είναι και πεντανόστιμο και είναι το ιδανικό κεκάκι για κάθε οικογενειακό τραπέζι και όχι μόνο. Μπορείς να το φτιάξεις και να το δώσεις στους αγαπημένους σου ανθρώπους ή να το μοιραστείς μαζί με έναν ζεστό καφέ. Πάμε να δούμε μαζί πως θα το φτιάξεις και εσύ.

 

Υλικά για το κέικ:



  • 3 αυγά
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 130 ml ηλιέλαιο
  • 130 ml φρέσκο γάλα
  • 300 γραμμάρια αλεύρι
  • 12 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ

 

 

Για το γλάσο λευκής σοκολάτας:

  • 700 ml φρέσκο γάλα
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 κρόκο αυγού
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 βανίλια
  • 4 κουταλιές της σούπας κόρν-φλάουρ
  • Μία κουταλιά της σούπας βούτυρο μαλακό
  • 100-150 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
  • Προαιρετικά: αμύγδαλα, καρύδια, λευκή σοκολάτα, τρούφα κλπ για το στόλισμα.

 

 

 

 

 

Διαδικασία και εκτέλεση για το πιο εύκολο χριστουγεννιάτικο κέικ με λευκή σοκολάτα

 

keik-xristougenniatiko-me-lefki-sokolata-cake-christmas-gluka-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

 

Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε για το κέικ μας, τα έχουμε όλες στα ντουλάπια μας. Με λίγα απλά βήματα θα έχεις το πιο αφράτο κεκάκι για αυτές τις γιορτές. Ξεκινάμε να φτιάξουμε το κέικ μας. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε με το μίξερ, τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια για 2-3 λεπτά μέχρι να αποκτήσει μία κρεμώδη σύσταση. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ηλιέλαιο, ανακατεύουμε λίγο και το γάλα. Τέλος, κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε σιγά σιγά μέσα στο μείγμα του κέικ. Μόλις ανακατευτούν όλα καλά, περιχύνουμε το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα, αφού την βουτυρώσουμε και την αλευρώσουμε λίγο, ειδικά στα πλαϊνά για να μην κολλήσει το κέικ. Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει μέχρι να φτιάξουμε το γλάσο μας.

 

 

Για να φτιάξουμε το γλάσο, σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τον κρόκο, το ξύσμα από το πορτοκάλι, το κόρν-φλάουρ και τη βανίλια. Με ένα σύρμα χειρός τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθούν όλα τα υλικά και βάζουμε το μείγμα να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει λίγο. Μόλις σφίξει λίγο, προσθέτουμε μέσα το βούτυρο και τη λευκή σοκολάτα σε κομμματάκια. Ανακατεύουμε πάλι μέχρι να λιώσει το βούτυρο και η σοκολάτα και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Έπειτα παίρνουμε το κέικ και το αναποδογυρίζουμε αν δεν έχει κρυώσει τελείως. Μόλις κρυώσει το βάζουμε σε ένα στρογγυλό ταψί ή φόρμα για να το ετοιμάσουμε. Κάνουμε τρύπες στο κέικ για να περιχύσουμε από πάνω το γλάσο της λευκής σοκολάτας. Θέλουμε η κρέμα του γλάσου να είναι μέτρια και να μην είναι πολύ ζεστή ή κρύα για να απλώνεται ομοιόμορφα στο κέικ. Στολίζουμε το κέικ μας με αμύγδαλα ή κάποιον άλλο ξηρό καρπό που μας αρέσει, τριμμένη καρύδα, ζάχαρη άχνη, τριμμένη σοκολάτα ή τρούφα, μπισκότα, όπως ακόμη και φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα. Μπορείς να φτιάξεις το πιο όμορφο κέικ ανάλογα με τα γούστα σου. Αφήνουμε το κέικ για 1-2 ώρες στο ψυγείο και το κόβουμε. Το πιο εύκολο χριστουγεννιάτικο κέικ με γλάσο λευκής σοκολάτας είναι έτοιμο να το απολαύσεις!

 

 

 

Extra tips:

 

Μοιράσου αυτό το εύκολο χριστουγεννιάτικο κέικ με τους φίλους σου. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!

Post Author: Eisaimonadikigr