xristougenniatiko-keik-vanilias-sokolata-cake-glika-eisaimonadikigr

Χριστουγεννιάτικο κέικ βανίλιας γεμιστό με λαχταριστή σοκολάτα

Φτιάξε το πιο αφράτο χριστουγεννιάτικο κέικ βανίλιας, γεμάτο με υπέροχη σοκολάτα που μπορείς να το μοιραστείς με τους πάντες.

 

Χριστούγεννα ήρθαν πάλι και έχω αρχίσει ήδη τις Χριστουγεννιάτικες ετοιμασίες. Μα τι όμορφη γιορτή και πόσες μυρωδιές υπάρχουν στην  ατμόσφαιρα. Τόσα γλυκά και τόσες όμορφες εικόνες γυρνάνε στο μυαλό μου από γιορτινά τραπέζια και η καρδιά μου γεμίζει.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, έψαχνα να βρω κάποια χριστουγεννιάτικα γλυκά και έπεσα πάνω σε αυτό το υπέροχο χριστουγεννιάτικο κέικ βανίλιας. Έκανα κάποιες μικρές παραλλαγές και έφτιαξα το πιο νόστιμο κέικ για τα φετινά Χριστούγεννα. Πάμε να δούμε μαζί πως μπορείς να το φτιάξεις και εσύ.

 

 

Τι θα χρειαστείς για το χριστουγεννιάτικο κέικ βανίλιας:



  • Ένα πακέτο βούτυρο μαλακό
  • 2 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • Χυμό από ένα πορτοκάλι
  • 4 βανίλιες
  • 3 αυγά
  • 1 γιαούρτι της επιλογής σου
  • Μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200 γραμμάρια καρύδια σπασμένα
  • Ζάχαρη άχνη για το στόλισμα

 

 

 

Για τη γέμιση σοκολάτας:

  • 3 κουβερτούρες γάλακτος
  • Μισό πακέτο βούτυρο μαλακό
  • 2 κούπες κρέμα γάλακτος

 

 

 

 

Διαδικασία για το χριστουγεννιάτικο κέικ βανίλιας

keik-vanilias-xristougenniatiko-sokolata-karudia-glika-cake-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Ξεκινάμε να φτιάχνουμε αυτό το φανταστικό κέικ, με τη σοκολάτα μας, μιας και πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να τη χρησιμοποιήσουμε. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος και το αφήνουμε να πάρει μία βράση σε σιγανή φωτιά. Με το που πάρει μία βράση, προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια μέχρι να λιώσει. Αφού λιώσει το βούτυρο, κόβουμε τις κουβερτούρες σε κομματάκια και τις βάζουμε μέσα μέχρι να λιώσουν καλά. Μόλις λιώσουν, ανακατεύουμε καλά και το κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνοντας το στην άκρη μέχρι να τελειώσουμε με το κέικ.

 

Για περισσότερα νόστιμα γλυκά δες εδώ

 

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το βούτυρο σε κομματάκια μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ασπρίσει καλά το μείγμα και λιώσει καλά η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και αφού γίνουν ένα με το μείγμα, ρίχνουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού αλλά και τον χυμό. Ανακατεύουμε καλά με το μίξερ και στη συνέχεια ρίχνουμε τις βανίλιες.

Αφού τα χτυπήσουμε όλα μαζί, ρίχνουμε μέσα και τα σπασμένα καρύδια και το γιαούρτι. Τέλος, βάζουμε και το αλεύρι αφού το κοσκινίσουμε σιγά σιγά μέχρι να γίνει ένα με το μείγμα. Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί και τοποθετούμε μέσα το γλυκό μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20-30 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα.

Μόλις γίνει το κέικ μας, βγάλε το από τον φούρνο και άφησε το να κρυώσει για περίπου 15 λεπτά. Όταν περάσουν τα 15 λεπτά, κάνε μικρές τρύπες με μία οδοντογλυφίδα σε όλη την επιφάνεια του κέικ και ρίξε μέσα το μείγμα της σοκολάτας. Στόλισε το με ζάχαρη άχνη και έτοιμο το κέικ μας να το απολαύσεις.

 

 

 

 

Extra tips:

  • Εκτός από καρύδια, μπορείς να βάλεις μέσα στο κέικ μας ότι ξηρούς καρπούς θέλεις ή να μην βάλεις και καθόλου.
  • Αν θέλεις, μην προσθέσεις τη σοκολάτα. Θα γίνει το ίδιο νόστιμο.
  • Μπορείς να στολίσεις το κέικ μας με ότι θέλεις εσύ, όπως σαντιγί, φρούτα φρέσκα και αποξηραμένα, ξηρούς καρπούς, καρύδα, σοκολάτα, τρούφα αλλά και να του βάλεις επικάλυψη σοκολάτας.
  • Επίσης, αν θέλεις πρόσθεσε κομματάκια σοκολάτας μέσα στο κέικ για μεγαλύτερη απόλαυση.

 

 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

 




Άσε το σχόλιο σου!
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr