xristougenniatika-cookies-mpiskotakia-glika-zaxaroplastiki-mpiskota-xristougenna-eisaimonadikigr

Χριστουγεννιάτικα cookies για να έχεις τα πιο γλυκά Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα σημαίνουν γλυκά, αγάπη και πολλές μυρωδιές. Αυτά τα Χριστουγεννιάτικα cookies θα πλημμυρίσουν το σπίτι με μυρωδιές.

 

 

Εύκολα Χριστουγεννιάτικα cookies

cookies-xristougenniatika-christmas-xristougenna-mpiskota-glika-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

 

Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη μου εποχή. Είναι εκείνη η εποχή που έχω πολύ έμπνευση για συνταγές και συνέχεια ψάχνω καινούριες Χριστουγεννιάτικες για να μπω στο κλίμα. Καθώς έψαχνα, θυμήθηκα ότι ποτέ δεν έχω φτιάξει χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια και λέω γιατί όχι;

Έτσι, έκατσα και έψαξα και βρήκα μία από τις πιο εύκολες και αγαπημένες μου συνταγές για χριστουγεννιάτικα cookies. Ετοιμάσου να τα φτιάξεις και να μυρίσει όλο το σπίτι με χριστουγεννιάτικες cozy μυρωδιές. Δεν θα χρειαστείς πολλά υλικά και η διαδικασία είναι πολύ εύκολη,

 

 

Υλικά για περίπου 10-15 χριστουγεννιάτικα cookies:



  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό
  • Μισή κούπα ζάχαρη της επιλογής σου
  • 1 βανίλια
  • Μία κούπα βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
  • Ένα κουταλάκι του γλυκού μπέικιν-πάουντερ

 

 

 

Για το στόλισμα:

  • Έτοιμη ζαχαρόπαστα
  • Ζάχαρη άχνη
  • Λιωμένη λευκή ή μαύρη σοκολάτα
  • Κακάο σε σκόνη ή τριμμένη καρύδα
  • Τρούφα σοκολάτας ή πολύχρωμη

 

 

 

 

 

Εκτέλεση και διαδικασία για τα μπισκοτάκια

mpiskota-xristougenniatika-cookies-christmas-mpiskotakia-glika-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

 

Αυτά τα μπισκοτάκια γίνονται πολύ εύκολα. Είναι σαν κανονικά cookies αλλά με μία νότα Χριστουγέννων. Όλη η οικογένεια θα μπορεί να βοηθήσει στη διαδικασία και υπό τη συνοδεία Χριστουγεννιάτικων τραγουδιών, θα φτιάξετε τη τέλεια ατμόσφαιρα.

Ξεκινάμε τη συνταγή μας, με το μαλακό βούτυρο και τη ζάχαρη. Τα χτυπάμε με το μίξερ για περίπου 5 λεπτά μέχρι να γίνει σαν κρέμα και να λιώσει καλά η ζάχαρη. Προσθέτουμε τη βανίλια, το αυγό και το μπέικιν-πάουντερ και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα για λίγο. Τέλος, ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη.

Μόλις αρχίσει και ξεκολλάει από τα τοιχώματα του σκεύους, τη βγάζουμε και τη πλάθουμε για πολύ λίγο με τα χέρια μας. Τυλίγουμε τη ζύμη με σελοφάν και τη βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

 

 

Αλευρώνουμε μία επιφάνεια και αφού βγάλουμε τη ζύμη από το ψυγείο, τη χωρίζουμε σε 4 κομμάτια. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι με ένα πλάστη και φτιάχνουμε σχηματάκια με τα ειδικά σχήματα ζαχαροπλαστικής. Αν έχεις, μπορείς να φτιάξεις σχηματάκια με τα χέρια σου. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρουν χρώμα τα μπισκότα μας.

Μόλις γίνουν, τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν και τα στολίζουμε είτε με έτοιμη ζαχαρόπαστα, είτε τα περνάμε από λιωμένη σοκολάτα ή τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή κακάο σε σκόνη ή τριμμένη καρύδα ή και τρούφα. Φτιάξε τα μπισκοτάκια που αγαπάς και μοιράσου τα με τους αγαπημένους σου. Τα αφήνουμε για 1-2 ώρες στο ψυγείο και έτοιμα τα χριστουγεννιάτικα cookies μας.

 

 

 

 

Extra tips:

 

Μοιράσου το γλυκάκι μας με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία!

Άσε το σχόλιο σου!
Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr