xristougenniatika-mpiskotakia-vouturou-cookies-koulourakia-xristougenna-zaxari-axni-gluka-eisaimonadikigr

Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια βουτύρου για να τα μοιραστείς με αγάπη

Χριστούγεννα ήρθαν πάλι και σου δείχνω πως μπορείς να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα αυτά τα υπέροχα χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια βουτύρου.

 

Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια βουτύρου

mpiskotakia-xristougenniatika-me-vouturo-cookies-koulourakia-gluka-eisaimonadikigr

 

Τα Χριστούγεννα είναι μία αγαπημένη γιορτή που όλοι αγαπάμε. Ετοιμαζόμαστε από νωρίς με τα γιορτινά μας και φτιάχνουμε μοσχομυριστά γλυκάκια για όσους αγαπάμε. Μπισκοτάκια, μελομακάρονα, δίπλες, σοκολατάκια, κουραμπιέδες και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς από χριστουγεννιάτικο γλυκό.

Έτσι και εγώ έκατσα και έψαξα πολύ καλά για τα πιο νόστιμα χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια βουτύρου και έπεσα πάνω σε αυτή τη συνταγή. Μόλις τα έφτιαξα δεν μπορούσα να πιστέψω πόσο νόστιμα, μυρωδάτα και αφράτα ήταν. Και μέχρι και σήμερα τα φτιάχνω με δικές μου παραλλαγές ανάλογα την όρεξη μου. Έλα μαζί μου να σου δείξω πως μπορείς να τα φτιάξεις και εσύ.

 

 

Υλικά για 20-25 μπισκότα:



  • 200 γραμμάρια μαλακό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 120 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 2 κρόκους αυγών
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 180-200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 βανίλιες
  • Λαδόκολλα για το άνοιγμα των μπισκότων
  • Προαιρετικά: Λίγη κρυσταλλική ζάχαρη για το στόλισμα πριν τα ψήσουμε

 

 

 

Προετοιμασία και διαδικασία για τα χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια βουτύρου

ftiaxno-koulourakia-xristougenniatika-mpiskotakia-mpiskota-voutirou-glika-eisaimonadikigr

 

Αυτά τα υπέροχα μπισκοτάκια φτιάχνονται πανεύκολα και μπορεί να βοηθήσει όλη η οικογένεια στη παρασκευή τους. Για αρχή αφήνουμε το βούτυρο μας εκτός ψυγείου τουλάχιστον 1 ώρα πριν το χρησιμοποιήσουμε γιατί θέλουμε να είναι πολύ μαλακό και να λιώνει εύκολα.

Σε ένα βαθύ μπολ, βάζουμε το βούτυρο σε κομματάκια και το λιώνουμε σιγά σιγά με μία σπάτουλα, ένα πιρούνι ή ένα κουτάλι. Μόλις γίνει σαν κρέμα, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη αφού τη κοσκινίσουμε, τις βανίλιες και τη πρέζα αλάτι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί καλά και προσθέτουμε και τους κρόκους των αυγών. Τέλος, κοσκινίζουμε και το αλεύρι και το προσθέτουμε και αυτό στο μείγμα των μπισκότων. Ανακατεύουμε απαλά και κυκλικά όλα μαζί τα υλικά μέχρι να γίνει μία θρυμματιστή ζύμη.

 

 

Το επόμενο βήμα θα είναι κάτι που μπορεί να μην έχεις συνηθίσει να κάνεις, αλλά αυτός ο τρόπος θα διατηρήσει αφράτα και νόστιμα τα μπισκότα μας. Τυλίγουμε τη ζύμη μας με μία μεμβράνη σφιχτά και την πατικώνουμε με έναν πλάστη μέχρι να γίνει ένα τετράγωνο και να βγει όλος ο αέρας από μέσα. Στη συνέχεια, βγάζουμε τη ζύμη από τη μεμβράνη και βάζουμε πάνω της ένα κομμάτι λαδόκολλα. Την ανοίγουμε πάλι με τον πλάστη μέχρι να γίνει μία λεία επιφάνεια και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Μετά από 1 ώρα, βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και κόβουμε μπισκοτάκια σε ότι σχήμα θέλουμε. Αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη πριν τα ψήσουμε. Τοποθετούμε τα μπισκοτάκια μας σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15-18 λεπτά. Τα χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια βουτύρου είναι έτοιμα να τα απολαύσεις και να τα μοιραστείς με τους αγαπημένους σου. Καλά Χριστούγεννα με αγάπη!

 

 

Extra tips:

  • Για ένα πιο σοκολατένιο αποτέλεσμα, πρόσθεσε κακάο σε σκόνη στη ζύμη για τα μπισκότα μας. Ή επίσης, μπορείς να τα βουτήξεις σε λιωμένη σοκολάτα όταν κρυώσουν.
  • Αν θέλεις πιο τραγανά μπισκότα, μπορείς να προσθέσεις μέσα καρύδια ή αμύγδαλα σπασμένα ή κάποιο άλλο ξηρό καρπό που σου αρέσει. Στα συγκεκριμένα μπισκότα ταιριάζει και η τριμμένη  καρύδα.
  • Για περισσότερα μπισκοτάκια, αύξησε τη ποσότητα των υλικών.
  • Δες εδώ διάφορες χριστουγεννιάτικες συνταγές για να διαλέξεις.

 

 

Μοιράσου αυτά τα πεντανόστιμα χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια βουτύρου με τους φίλους σου. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!

Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr