xoirino-kreas-me-moustarda-meli-fournos-ladokolla-sintages-eisaimonadikigr

Χοιρινό με μουστάρδα και μέλι στον φούρνο με λαδόκολλα

Το πιο λαχταριστό χοιρινό με μουστάρδα και μέλι, είναι έτοιμο να μπει στο πιάτο σου. Ένα υπέροχο πιάτο για όλη την οικογένεια και όχι μόνο.

 

kreas-xoirino-fournos-moustarda-meli-sintages-eisaimonadikigr

Μπορεί η καθημερινότητα να μας αγχώνει και να μην μας δίνει τον χρόνο που θέλουμε μέσα στη μέρα, αλλά πάντα θα βρίσκουμε λίγο χρόνο για τους δικούς μας ανθρώπους.

Μία Κυριακή, ένα ωραίο μεσημεριανό ή δείπνο μαζί με την οικογένεια ή τους φίλους σου, είναι ότι πρέπει για να αναπληρώσεις τις μπαταρίες σου. Ένα αγαπημένο μου πιάτο, είναι το χοιρινό με μουστάρδα και μέλι, είτε είναι μπούτι, είτε κάποιο άλλο κομμάτι κρέατος.

Δοκίμασα να το φτιάξω και με λαδόκολλα και τα αποτελέσματα του με άφησαν άφωνη. Πάμε να δούμε μαζί τι θα χρειαστείς.

 

 

 

Υλικά για 4 άτομα:



 

  • 1 κιλό μπούτι χοιρινό ή κάποιο άλλο κομμάτι
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  •  2 κουταλιές της σούπας σκόρδο σε σκόνη
  • Δεντρολίβανο ξερό
  • 4 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 3 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 μικρό ποτηράκι κόκκινο κρασί
  • Τον χυμό από ένα λεμόνι
  • Χυμό από ένα πορτοκάλι
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο ή κανονικό
  • 6 πατάτες
  • 2 πιπεριές
  • Λαδόκολλα για το τέλος

 

 

 

Διαδικασία

kreas-me-moustarda-kai-meli-fournos-ladokolla-xoirino-eisaimonadikigr

Πάμε να φτιάξουμε μαζί αυτό το ζουμερό χοιρινό για όλη την οικογένεια. Για αρχή πάρε το κρέας και καθάρισε το καλά. Κόψε το σε μεγάλα κομμάτια ή δώσε το στον κρεοπώλη της γειτονιάς σου να στο κόψει εκείνος πριν το αγοράσεις.

Τοποθέτησε το σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ και πρόσθεσε μέσα αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, το σκόρδο σε σκόνη, το τριμμένο δεντρολίβανο, τη μουστάρδα, το μέλι, το κόκκινο κρασί, το λεμόνι και το πορτοκάλι,το ελαιόλαδο και το ξύδι.

Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί με το κρέας με τα χέρια σου μέχρι να πάει το μείγμα παντού. Άφησε το μείγμα μέσα στο ψυγείο για μισή ώρα μέχρι να τραβήξει όλες τις μυρωδιές και να μαλακώσει καλά το κρέας μας.

Για περισσότερες νόστιμες ιδέες δες εδώ

 

Αφού το βγάλεις από το ψυγείο, άνοιξε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα και άπλωσε το μέσα σε ένα βαθύ ταψί. Κόψε το σκόρδο σε μικρά κομματάκια και πρόσθεσε το μέσα στη λαδόκολλα μαζί με το κρέας. Πάρε και κόψε και τις πιπεριές και βάλε τις και αυτές μέσα στη λαδόκολλα.

Κλείσε σφιχτά τη λαδόκολλα και κόψε τριγύρω τις πατάτες σε κομμάτια της επιλογής σου. Ρίξε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ελαιόλαδο στις πατάτες και πρόσθεσε 2 ποτήρια νερό μέσα στο ταψί.

Ψήσε το φαγητό μας για 45 λεπτά με 1 ώρα στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρει χρώμα. Βγάλε το από τη λαδόκολλα προσεκτικά και κόψε το σε φέτες . Σέρβιρε το μαζί με τις πατάτες και έτοιμο το πιάτο μας.

 

 

 

 

Extra tips:

 

  • Μπορείς να μην προσθέσεις τις πιπεριές αν δεν θέλεις.
  • Αντί για χοιρινό, μπορείς να προσθέσεις κοτόπουλο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.
  • Αν σου αρέσει η ντομάτα, πρόσθεσε λίγη τριμμένη μέσα στο μείγμα για το κρέας μας.
  • Σε περίπτωση που δεν έχεις πορτοκάλι, βάλε μόνο λεμόνι.
  • Η λαδόκολλα μπορεί να μην χρησιμοποιηθεί κιόλας, αν δεν σου αρέσει. Αυτό που κάνει η λαδόκολλα είναι να κρατάει τα υγρά του κρέατος μέσα της και να το κάνει πιο ζουμερό.
  • Επίσης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αλουμινόχαρτο αντί για λαδόκολλα.
  • Πρόσθεσε ότι λαχανικά επιθυμείς και κάνει το φαγητό των ονείρων σου.
  • Μπορείς να συνοδεύσεις το κρέας με πουρέ πατάτας.

 

 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!




Άσε το σχόλιο σου!
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr