prasorizo-paradosiako-eukolo-mekremmudaki-prasa-rizi-sintages-eisaimonadikigr

Φτιάξε υπέροχο πρασόρυζο με λίγα υλικά για ένα υγιεινό πιάτο

Το αγαπημένο πρασόρυζο σε μία δική μου συνταγή που θα λατρέψεις σίγουρα. Εκτός από νόστιμο, είναι και υγιεινό αλλά και vegan.

 

Εύκολο πρασόρυζο με λίγα υλικά

ruzi-me-praso-prasoruzo-eukolo-fresko-kremmudaki-prasa-sintages-eisaimonadikigr

Το πρασόρυζο είναι ένα φαγητό που μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια. Η μητέρα μου το έφτιαχνε το μεσημέρι και ήξερα τι φαγητό είχε φτιάξει πριν ακόμα μπω στο σπίτι. Αυτή η μυρωδιά του πράσου είναι το κάτι άλλο. Εκτός από πρασόρυζο έφτιαχνε και σπανακόρυζο αλλά και λαχανόρυζο που είναι το ίδιο νόστιμα.

Έτσι και εγώ μία μέρα θυμήθηκα το αγαπημένο μου φαγητό και σκέφτηκα να το φτιάξω ανάλογα τα δικά μου γούστα. Δεν άλλαξα πολλά πράγματα γιατί δεν ήθελα να αλλοιώσω τη νοστιμιά της συνταγής. Έβαλα 2-3 πραγματάκια μέσα που είμαι σίγουρη ότι θα τα χρησιμοποιείς και εσύ από δω και πέρα όταν θα φτιάχνεις αυτό το υπέροχο φαγητό που είναι γεμάτο βιταμίνες. Για να δούμε τι θα χρειαστείς.

 

 

Υλικά για 2-3 μερίδες:



  • 2 κούπες ρύζι
  • 1 μεγάλο πράσο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ξηρό κρεμμύδι
  • Λίγο ψιλοκομμένο άνηθο
  • Μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι όσο θέλουμε
  • Λίγες σταγόνες λεμόνι φρέσκο

 

 

 

 

Εκτέλεση και διαδικασία για το μελωμένο πρασόρυζο με φρέσκο κρεμμυδάκι

 

paradosiako-prasorizo-liga-ilika-ugieines-epiloges-sintages-eisaimonadikigr

 

Το συγκεκριμένο αγαπημένο πιάτο εκτός του ότι είναι πολύ νόστιμο, είναι και πολύ υγιεινό μιας και περιέχει ελάχιστες θερμίδες και είναι και vegan-νηστίσιμο. Μπορείς άνετα να το φτιάξεις σε περιόδους νηστείας ή να λόγω του ότι δεν προτιμάς τα ζωικά προϊόντα και τα παράγωγα τους.

Ξεκινάμε καθαρίζοντας καλά τα λαχανικά μας. Τα ψιλοκόβουμε όλα και βάζουμε το ελαιόλαδο μέσα σε μία κατσαρόλα. Το αφήνουμε να ζεσταθεί και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο και το πράσο. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να μαραθούν σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε.

Μόλις μαραθούν λίγο τα λαχανικά μας, ρίχνουμε μέσα το ρύζι και ανακατεύουμε να πιει τα υγρά του. Βάζουμε ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε το ρύζι να βράσει σε σιγανή φωτιά. Μόλις τραβήξει το νερό, δοκιμάζουμε και αν θέλει κι άλλο βράσιμο, προσθέτουμε κι άλλο νερό. Θα χρειαστείς περίπου 2-3 ποτήρια μέχρι να βράσει καλά το ρύζι .

Δέκα λεπτά πριν γίνει το ρύζι, προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο για να κρατήσει τα αρώματα του. Μόλις γίνει το ρύζι και τραβήξει τα υγρά του, ρίχνουμε όσο λεμόνι θέλουμε από πάνω και αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται παραπάνω. Σερβίρουμε με τυρί φέτα και ψωμάκι και έτοιμο το πρασόρυζο μας.

 

 

 

Extra tips:

 

 

Μοιράσου αυτό το ξεχωριστό φαγητό με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr