spitiko-fistikovoutiro-peanut-butter-vegan-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

Φτιάξε το δικό σου σπιτικό φυστικοβούτυρο μέσα σε μόνο 5 λεπτά

Η πιο χρήσιμη ιδέα για να φτιάξεις το δικό σου σπιτικό φυστικοβούτυρο μέσα σε μόνο 5 λεπτά. Θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

 

Νόστιμο σπιτικό φυστικοβούτυρο

fistikovoutiro-spitiko-vegan-sintages-liga-ilika-fistikia-eisaimonadikigr

Τις προάλλες μου ήρθε η όρεξη να δοκιμάσω φυστικοβούτυρο, μιας και αρκετοί φίλοι μου το τρώνε μέσα στη μέρα, είτε για πρωινό, είτε ως ένα ελαφρύ γλυκό μαζί με μαρμελάδα ή μέλι. Έτσι, πήγα στο κατάστημα της γειτονιάς μου αλλά οι τιμές ήταν εξωφρενικές για ένα μόνο μικρό βαζάκι φυστικοβούτυρο και δεν το αγόρασα.

Οπότε σκέφτηκα να δημιουργήσω το δικό μου σπιτικό φυστικοβούτυρο και έμεινα έκπληκτη με το πόσο εύκολα και γρήγορα μπορεί κάποιος να το φτιάξει. Χωρίς κόπο, πολύ οικονομικά και φυσικά είναι πεντανόστιμο.

 

Συνέχισε να διαβάζεις και μάθε πως μπορείς να φτιάξεις το πιο νόστιμο φυστικοβούτυρο.

 

 

 

Τι θα χρειαστείς:

  • 300 γραμμάρια φιστίκια χωρίς τη φλούδα τους, καλά καθαρισμένα
  • Μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι

 

 

Προαιρετικά:

  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι ή σιρόπι σφένδαμο
  • 1-3 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο, αν χρειαστεί
  • 1 κουταλιά της σούπας κακάο (αν θέλεις να γίνει σοκολατένιο)
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη (για να γίνει πιο γλυκό)

 

 

 

 

 

Διαδικασία

fustikovoutiro-malako-meigma-spitiko-proino-sintages-eisaimonadikigr

Η εκτέλεση αυτής της συνταγής , είναι πολύ εύκολη. Το μόνο που θα χρειαστείς, ως πιο απαραίτητα, είναι φιστίκια και ένα μπλέντερ για να τα λιώσεις. Τα υπόλοιπα υλικά είναι για να δημιουργήσεις το φυστικοβούτυρο που επιθυμείς με τις δικές σου γεύσεις και υφές.

Αρχίζουμε, βάζοντας τα φιστίκια σε ένα ταψί με ένα κομμάτι λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 3 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου. Μόλις περάσουν τα 3 λεπτά, τα κουνάμε για να γυρίσουν και από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 3 λεπτά. Πρόσεξε να μην καούν, δεν θέλουμε κάτι τέτοιο.

 

Για περισσότερες vegan ιδέες δες εδώ

 

Όταν είναι έτοιμα τα φιστίκια μας, τα βάζουμε μέσα στο μπλέντερ και τα λιώνουμε για 1 λεπτό περίπου. Ανοίγουμε το καπάκι και κατεβάζουμε το μείγμα με μία σπάτουλα και ξανακάνουμε την ίδια διαδικασία για 2-3 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει μαλακό και σαν αλοιφή. Αν δεν είναι αρκετά μαλακό, ρίξε μέσα λίγο ηλιέλαιο. Στο τέλος, πρόσθεσε το αλάτι και ανακάτεψε με μία σπάτουλα. Το απλό φυστικοβούτυρο μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Ωστόσο, αν θέλεις ένα διαφορετικό φυστικοβούτυρο, ακολούθησε την ίδια διαδικασία και στο τέλος ρίξε μέσα μέλι ή σιρόπι σφένδαμο, κακάο, ζάχαρη άχνη, ή κάποιο αγαπημένο σου υλικό. με αυτόν τον τρόπο θα έχεις ένα πιο γλυκό φυστικοβούτυρο αλλά και πιο σοκολατένιο για σένα αλλά και για την οικογένεια σου.

Βάλε φαντασία και δημιουργικότητα και δημιούργησε το δικό σου σπιτικό φυστικοβούτυρο.

 

 

 

Extra tips:

  • Αποθήκευσε το φυστικοβούτυρο σε βαζάκια και τοποθέτησε το στο ψυγείο. Μπορείς να το καταναλώσεις ακόμα και μετά από έναν μήνα. Αν δεις ότι το λάδι αποχωρίζεται το μείγμα, ανακάτεψε το απαλά και είναι ξανά έτοιμο να το απολαύσεις.
  • Μπορείς να απολαύσεις το φυστικοβούτυρο στο πρωινό σου μαζί με φρυγανισμένο ψωμί, μέλι ή σιρόπι σφένδαμο και μπανάνες για ένα πιο θρεπτικό γεύμα.
  • Μία κουταλιά της σούπας φυστικοβούτυρο, περιέχει 95 θερμίδες, 3 γραμμάρια πρωτεΐνη, 3 γραμμάρια υδατάνθρακες, 1 γραμμάριο φυτικές ίνες, 8 γραμμάρια λίπος, 1 γραμμάριο ζάχαρη και καθόλου χοληστερόλη.
  • Αν θέλεις ένα πιο τραγανό μείγμα, άλεσε λιγότερο χρόνο τα φιστίκια και πρόσθεσε μετά τα υλικά που θέλεις.

 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Άσε το σχόλιο σου!
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr