pitsa-karmponara-sintages-pitses-spitiki-zimi-krema-eisaimonadikigr

Φτιάξε λαχταριστή πίτσα καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος και μπέικον

Θες και εσύ να φτιάξεις μία λαχταριστή χειροποίητη πίτσα με τα όλα της; Αυτή η πίτσα καρμπονάρα θα γίνει από τις πιο αγαπημένες σου.

 

Σπιτική πίτσα καρμπονάρα

pizza-carbonara-pitsa-krema-karmponaras-krema-galaktos-pitses-sintages-eisaimonadikigr

 

Πριν ξεκινήσω να σου λέω πως θα φτιάξεις αυτή τη λαχταριστή πίτσα, θέλω να ξέρεις ότι είναι από τις πίτσες που δεν υστερούνται τίποτα. Έχει απίστευτη γεύση και δεν λυπάται τα λιπαρά της. Ωστόσο, αν θέλεις μπορείς να κάνεις πολλές δικές σου πιο υγιεινές εκδοχές και να τη κάνεις πιο ελαφριά. Πάρε για παράδειγμα τη πίτσα που σου έχω από κάτω:

Και τώρα που έμαθες πως μπορείς να φτιάξεις και μία ακόμα πιο ελαφριά πίτσα χωρίς πολλές θερμίδες και λιπαρά, πάμε να δούμε μαζί πως θα φτιάξεις αυτή την απίστευτη πίτσα καρμπονάρα.

 

 

 

Τι θα χρειαστείς για τη ζύμη πίτσας: (για περίπου 2-3 κανονικές πίτσες)



  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Ένα φακελάκι ξηρή μαγιά
  • Μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Μία κουταλιά της σούπας αλάτι
  • Ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • Ένα ποτήρι νερό

 

 

Υλικά για τη κρέμα καρμπονάρας:

  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1 αυγό
  • Αλάτι, πιπέρι όσο θέλουμε
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 100 γραμμάρια κίτρινο τριμμένο τυρί της επιλογής μας

 

 

 

Διάφορα υλικά για να τη στολίσεις:

  • Μία συσκευασία μπέικον
  • Μανιτάρια ψιλοκομμένα σε κονσέρβα ή φρέσκα για να τα κόψουμε εμείς
  • 2 πιπεριές σε διάφορα χρώματα
  • Γαλοπούλα ή ότι άλλο αλλαντικό μας αρέσει
  • Κοτόπουλο ή καπνιστό χοιρινό
  • Κίτρινα τυριά που σου αρέσουν ή ότι άλλο είδος τυριού σου αρέσει

 

 

 

 

Διαδικασία και εκτέλεση για τη πίτσα καρμπονάρα

 

spitiki-pitsa-karmponara-pizza-carbonara-pitses-sintages-eisaimonadikigr

 

Ξεκινάμε με τη ζύμη της πίτσας μας. Αν δεν θέλεις να φτιάξεις δική σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μία έτοιμη από το σούπερ-μάρκετ. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάλε το νερό, μαζί με τη ξηρή μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο. Ανακάτεψε τα όλα μαζί μέχρι να λιώσει η μαγιά και ρίξε σιγά σιγά μέσα το αλεύρι μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη που θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Ζύμωσε τη ζύμη για 1 λεπτό και άφησε την στην άκρη. Σκέπασε τη με 2-3 πανιά και άφησε τη για 45 λεπτά με 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου για να φουσκώσει καλά και να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

Στη συνέχεια, πάμε να φτιάξουμε τη κρέμα καρμπονάρα που θα χρησιμοποιήσουμε για τη πίτσα καρμπονάρα. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι. Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα το αλεύρι και ρίχνουμε μέσα τη κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τη κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αυγό και ανακατεύουμε για 5-10 λεπτά όλα μαζί τα υλικά μέχρι να αρχίσει να πήζει λίγο το μείγμα. Τέλος, βάζουμε και το τυρί της επιλογής μας και αποσύρουμε από τη φωτιά μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε για τη πίτσα μας.

 

 

 

Έπειτα κόψε και ετοίμασε τα υλικά που θέλεις να βάλεις πάνω στη πίτσα καρμπονάρα σου και ετοιμάσου να τη ”συναρμολογήσεις”. Επίσης, αφήνουμε τη κρέμα καρμπονάρα να κρυώσει λίγο πριν τη χρησιμοποιήσουμε.

Μόλις φουσκώσει η ζύμη, τη χωρίζουμε σε 2-3 ζυμαράκια ανάλογα με το πόσες πίτσες θέλουμε. Ανοίγουμε τη ζύμη μας σε ένα ταψί με μία λαδόκολλα και το βάζουμε να ψηθεί για 10 λεπτά για να πάρει λίγο χρώμα. Όταν πάρει χρώμα η βάση της πίτσας, τη βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και απλώνουμε από πάνω μία μεγάλη κουταλιά από τη κρέμα και τα υλικά της επιλογής μας. Τέλος, βάζουμε το τυρί και ψήνουμε τη πίτσα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 10-15 λεπτά μέχρι να ψηθεί καλά. Το ίδιο κάνουμε με όλες τις πίτσες και ακολουθούμε ότι βήματα θέλουμε. Για παράδειγμα, μπορείς να βάλεις τη κρέμα καρμπονάρα στο τέλος της κάθε πίτσας για περισσότερη νοστιμιά. Φτιάξε και εσύ τη πίτσα καρμπονάρα των ονείρων σου!

 

 

 

Extra tips:

  • Φυσικά αντί για τη κρέμα καρμπονάρας, μπορείς να βάλεις ντομάτα ή ότι άλλο θέλεις.
  • Μπορείς να βάλεις ότι λαχανικά και γενικά ότι υλικά σου αρέσουν πάνω στη πίτσα μας.
  • Για περισσότερες πίτσες, αύξησε τη ποσότητα της ζύμης.
  • Αντί για κίτρινα τυριά, μπορείς να βάλεις τυρί κρέμα, ροκφόρ, γκοργκοντζόλα, ανθότυρο, γραβιέρα κι ότι άλλο θέλεις.
  • Για μία πιο ελαφριά κρέμα καρμπονάρα, αντικατέστησε τη κρέμα γάλακτος με φρέσκο γάλα.
  • Αυτή η πίτσα καρμπονάρα θα γίνει ανάρπαστη σε συναντήσεις με φίλους, πάρτι, τραπέζια αλλά και σε βραδιές ταινίας.
  • Δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις νόστιμες πατάτες καρμπονάρα.

 

 

Μοιράσου αυτή την υπέροχη πίτσα με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Άσε το σχόλιο σου!
Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr