arnaki-sti-gastra-sintages-kreas-laxanika-eisaimonadikigr

Υπέροχο αρνάκι στη γάστρα που λιώνει στο στόμα

Έχεις δοκιμάσει ποτέ αρνάκι στη γάστρα ; Ένα υπέροχο πιάτο που θα γλείφεις τα δάχτυλα σου. Γεμάτο μυρωδικά και πολύ νοστιμιά.

 

Το αρνάκι στη γάστρα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα κυριακάτικα φαγητά της ελληνικής οικογένειας. Εκτός από τη γάστρα, μπορείς να το κάνεις και τυλιγμένο στη λαδόκολλα, στον φούρνο απλά σε ένα ταψί αλλά και σε μία εξωτερική ψησταριά.

Μπορείς να επιλέξεις ότι κομμάτι από το αρνί επιθυμείς και να το φτιάξεις με ότι τρόπο θέλεις εσύ. Τα υλικά είναι πολύ απλά και μπορείς να τα βρεις σε όλα τα σούπερ-μάρκετ της περιοχής σου. Πάμε να δούμε πως θα φτιάξεις και εσύ αυτό το πεντανόστιμο αρνάκι.

 

 

 

Τι θα χρειαστείς για το αρνάκι στη γάστρα (για 4 άτομα):



  • 1 κιλό αρνί σε κομμάτια
  • Αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Τον χυμό από ένα πορτοκάλι
  • 4 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 3 σκελίδες σκόρδο ή 2 κουταλιές της σούπας σκόρδο σε σκόνη
  • 10 πατάτες
  • 2 πιπεριές
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κούπες νερό

 

 

 

Διαδικασία

arni-gastra-fournos-kreas-sintages-eisaimonadikigr

 

Δεν θα χρειαστείς παραπάνω από 10 λεπτά για να φτιάξεις το φαγητό μας. Το ψήσιμο θέλει λίγο παραπάνω ώρα αλλά το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει.

Πλύνε καλά τα κομμάτια του αρνιού και βάλε τα σε ένα μεγάλο μπολ. Πρόσθεσε μέσα στο μπολ, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, τον χυμό από το λεμόνι και το πορτοκάλι, το μέλι, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και τις σκελίδες σκόρδου σε μικρά κομματάκια ή τη σκόνη σκόρδου. Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί με το αρνί και άφησε το μέσα στο ψυγείο να μαριναριστεί μέχρι να κόψουμε τα λαχανικά μας.

 

Για περισσότερες νόστιμες συνταγές δες εδώ

 

Στη συνέχεια, πλύνε καλά τις πατάτες και τις πιπεριές και κόψε τις σε μεγάλα κομμάτια. Ρίξε τα μέσα στη γάστρα και ρίξε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο μουστάρδα. Ρίξε ένα ανακάτεμα στα κομμένα λαχανικά μας και τοποθέτησε τα κομμάτια του αρνιού πάνω στα λαχανικά μαζί με τα ζουμιά της μαρινάδας.

Τέλος, ρίξε και το νερό και ψήσε το φαγητό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 40-50 λεπτά αναλόγως τον φούρνο σας. Το φαγητό μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!

 

 

 

 

Extra tips:

  • Μπορείς να συνοδεύσεις το πιάτο μας, με μία σαλάτα, πουρέ πατάτας αντί για πατάτες φούρνου, ρύζι με λαχανικά ή κάποιο δροσερό ντιπ γιαουρτιού.
  • Αν θέλεις μπορείς να μην φτιάξεις μαρινάδα και απλά να βάλεις μπαχαρικά στο κρέας μας και θα είναι το ίδιο νόστιμο.
  • Μία καλή επιλογή είναι και το κόκκινο κρασί που θα δώσει μία έξτρα νοστιμιά στο πιάτο.
  • Βάλε και άλλα λαχανικά, όπως μανιτάρια, κρεμμύδι, κολοκυθάκια αλλά και μελιτζάνα.

 

 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!




Άσε το σχόλιο σου!
Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr