paradosiaki-gravieropita-pites-fillo-sintages-eisaimonadikigr

Υπέροχη παραδοσιακή γραβιερόπιτα με δικό σου χειροποίητο φύλλο

Η πιο νόστιμη παραδοσιακή γραβιερόπιτα σε περιμένει να τη δοκιμάσεις. Η γεύση της θα σε απογειώσει και δεν θα χορταίνεις να τη φτιάχνεις.

 

Παραδοσιακή γραβιερόπιτα

gravieropita-turi-pita-paradosiaki-sintages-eisaimonadikigr

Τη συγκεκριμένη παραδοσιακή γραβιερόπιτα, μου την είπε η αγαπημένη μου θεία. Μας τη σέρβιρε στο γιορτινό τραπέζι και αμέσως ήθελα να μάθω πως την έκανε.

Είναι μία πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή και δεν χρειάζεται πολύ κόπο για να την έχεις στα χέρια σου. Μπορεί να βοηθήσει όλη η οικογένεια στη προετοιμασία της και το καλύτερο; Το φύλλο της είναι σπιτικό και το φτιάχνεις πολύ εύκολα.

Μία πίτα γεμάτη τυρένιες γεύσεις που σε παρασέρνει με τη νοστιμιά της. Πάμε να δούμε μαζί πως μπορείς να τη φτιάξεις και εσύ.

 

 

 

Τι θα χρειαστείς για ένα μεγάλο ταψί παραδοσιακή γραβιερόπιτα:

  • 1 ποτήρι γάλα
  • 4 αυγά
  • 200 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη  ή άλλα τυριά της επιλογής σου
  • Λίγο αλάτι και πιπέρι

 

 

Για το φύλλο:

  • Μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (Μπορεί να χρειαστείς λίγο παραπάνω για να μην κολλάει στα χέρια σου)
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • Ένα φακελάκι ξηρή μαγιά
  • Λίγο αλάτι
  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό

 

 

 

 

Διαδικασία πίτας

pita-paradosiaki-gravieropita-sintages-eisaimonadikigr

Το πρώτο πράγμα που κάνουμε πριν από όλα τα υπόλοιπα, είναι να φτιάξουμε τη ζύμη και να την αφήσουμε στην άκρη καλά σκεπασμένη για να φουσκώσει. Για αρχή πάρε ένα μεγάλο μπολ και ρίξε μέσα το νερό και τη μαγιά.

Ανακάτεψε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά και στη συνέχεια πρόσθεσε το λάδι και το αλάτι. Ρίξε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας με τα χέρια σου μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη, πλάθοντας τη για περίπου 2-3 λεπτά.

Σκέπασε τη ζύμη με πολλά πανιά και άφησε τη να φουσκώσει για περίπου μισή με μία ώρα. Αφήνουμε τη ζύμη στην άκρη και συνεχίζουμε με τη γέμιση της πίτας.

 

Για περισσότερες νόστιμες συνταγές δες εδώ

 

Ρίχνουμε σε ένα μπολ, τα υλικά για τη γέμιση και αφού τα ανακατέψουμε όλα μαζί τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ανοίξουμε τα φύλλα μας.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε ίσα κομμάτια και τα ανοίγουμε σε ένα καθαρό πάγκο με έναν πλάστη. Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε κάτω τα μισά φύλλα που ανοίξαμε. Προσθέτουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.

Λαδώνουμε τη πίτα από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η γραβιερόπιτα μας.

Έτοιμη η πίτα μας να την απολαύσεις με τους αγαπημένους σου.

 

 

 

Extra tips:

  • Αντί για γραβιέρα μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα τυρί της επιλογής σου.
  • Μπορείς να σερβίρεις τη πίτα μας με κάποια δροσιστική σαλάτα ή με κάποιο πιάτο της επιλογής σου.
  • Το κατάλληλο σνακ για τη δουλειά, το σχολείο, τη σχολή αλλά και για πρωινό.
Άσε το σχόλιο σου!
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr