tarta-me-karamelomeenes-mpananes-glika-tartes-sintages-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Τροπική τάρτα με καραμελωμένες μπανάνες και παγωτό βανίλια

Μία διαφορετική τροπική τάρτα με μυρωδιά καλοκαιριού. Υπέροχη τάρτα με καραμελωμένες μπανάνες και συνοδεία παγωτό βανίλιας.

 

Τροπική τάρτα με καραμελωμένες μπανάνες

tarta-me-mpanana-karamelomenes-glika-zaxaroplastiki-sintages-eisaimonadikigr

 

Αν ψάχνεις μία τάρτα που σου θυμίζει καλοκαίρι και τροπικά μέρη, τότε σίγουρα θα λατρέψεις τη συγκεκριμένη.

Για τους φανατικούς της τάρτας, η τροπική αυτή εκδοχή είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή, νόστιμη, πανεύκολη και πολύ ελκυστική.  Θα τη λατρέψουν και τα παιδιά.

 

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.

 

 

Υλικά που θα χρειαστείς για 6 μερίδες:



 

  • 75 γραμμάρια βούτυρο
  • 150 γραμμάρια σιρόπι ζαχαροκάλαμου (golden syrup)
  • 4 μέτριες μπανάνες, καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες του ενός εκατοστού
  • 200 γραμμάρια έτοιμη σφολιάτα για τάρτα
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για πασπάλισμα
  • Παγωτό βανίλια ή πλήρης κρέμα γάλακτος, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

 

 

 

 

 

Εκτέλεση και προετοιμασία

mpanana-tarta-glikia-karamelomenes-mpananes-eisaimonadikigr

Για αρχή, προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου . Στη συνέχεια θα φτιάξουμε τη βάση της τάρτας. Ζεστάνετε το βούτυρο και το σιρόπι ζαχαροκάλαμου σε μικρή κατσαρόλα, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να γίνει απαλό το μείγμα, και μετά αφήστε το για 1 λεπτό να βράσει.

Αδειάστε το μείγμα σε μία φόρμα της επιλογής σας και τοποθετήστε πάνω του τις μπανάνες (αυτή θα είναι η επιφάνεια της τάρτας όταν σερβιριστεί).  Βάλτε τη φόρμα σε λαμαρίνα και ψήστε για 10 λεπτά.

 

Για περισσότερα νόστιμα γλυκά δες εδώ

 

Στο μεταξύ, σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίξτε το έτοιμο φύλλο σε κύκλο με διάμετρο 23 εκατοστά.  Πρέπει να έχει πάχος περίπου 5 χιλιοστά.  Κόψτε τις άκρες, αν χρειαστεί.  Βγάλτε με προσοχή τη φόρμα από το φούρνο και καλύψτε τη με το φύλλο πάνω από τις καραμελωμένες μπανάνες.  Χρησιμοποιήστε τη λαβή ενός μαχαιριού για να χώσετε την άκρη του φύλλου στη φόρμα, προσέχοντας να μην σας κόψει η καραμέλα.

Ξαναβάλτε την τάρτα στο φούρνο και ψήστε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.  Αφήστε την για 5-10 λεπτά να σταθεί.  Βάλτε από πάνω μια πιατέλα.  Κρατήστε γερά την πιατέλα πάνω στο τηγάνι και αναποδογυρίστε τα.  Σερβίρετε αμέσως με παγωτό βανίλια ή πλήρη κρέμα γάλακτος, που θα την έχετε χτυπήσει για πέντε λεπτά, μέχρι να γίνει σαντιγί. Έτοιμη η  τροπική τάρτα με καραμελωμένες μπανάνες .

 

 

 

 

EXTRA TIPS:

 

 

 

Μοιράσου τη συνταγή μας με τους φίλους σου!

 



Άσε το σχόλιο σου!
Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr