tsips-mpastounakia-apo-kolokithi-chips-kolokithakia-sintages-eukoles-eisaimonadikigr

Τραγανά τσιπς μπαστουνάκια από κολοκύθι για να τα μοιραστείς με όλους

Υπέροχα και τραγανά τσιπς μπαστουνάκια από κολοκύθι για μικρούς και μεγάλους. Μία πανεύκολη συνταγή για τα πιο νόστιμα κολοκυθάκια.

 

Εύκολα τσιπς μπαστουνάκια από κολοκύθι

tsips-apo-kolokithi-mpastounakia-sintages-eisaimonadikigr

 

Αυτά τα τσιπς μπαστουνάκια από κολοκύθι είναι το ιδανικό καλοκαιρινό σνακ. Είναι πανεύκολο, πεντανόστιμο και για όλες τις ώρες της ημέρας. Μπορεί να γίνει ένας γρήγορος μεζές για ούζο ή κρασί αλλά και ως ένα εύκολο ορεκτικό. Ένα πιάτο που σίγουρα θα μπορούσε να κοσμεί ένα οικογενειακό τραπέζι ή έναν μπουφέ. Με ελάχιστα υλικά που θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Θα γίνει το αγαπημένο σου πιάτο με κολοκύθι και δεν θα χορταίνεις να το φτιάχνεις. Πάμε να δούμε μαζί πως μπορείς να τα φτιάξεις και εσύ.

 

Υλικά για 3-4 άτομα:



  • 3-4 κολοκυθάκια
  • Μία κουταλιά της σούπας αλάτι
  • Μισή κουταλιά της σούπας πιπέρι
  • Μία κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη ή 2-3 σκελίδες λιωμένες
  • Ρίγανη όσο θέλετε
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 4-5 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 

  • Προαιρετικά: Λίγο κόλιανδρο ή ότι άλλο μπαχαρικό ή μυρωδικό σας αρέσει.

 

 

 

 

Διαδικασία και παρασκευή για τα τσιπς μπαστουνάκια από κολοκύθι

kolokithakia-chips-tsips-kolokithi-sintages-mpastounakia-eukola-eisaimonadikigr

 

Αυτό το φαγητάκι γίνεται πανεύκολα και δεν θα χρειαστείς παραπάνω από 10 λεπτά για να το φτιάξεις. Για αρχή πλύνε καλά τα κολοκυθάκια και κόψε τις άκρες τους. Στη συνέχεια, κόψε τα κολοκυθάκια σε φέτες και έπειτα σε μπαστουνάκια της επιλογής σου.

Βάλε τα τσιπς σε ένα μπολ και πρόσθεσε το ελαιόλαδο. Ανακάτεψε τα όλα μαζί και έπειτα πρόσθεσε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το σκόρδο σε σκόνη. Ρίξε ένα καλό ανακάτεμα και άφησε τα στο ψυγείο για 10-15 λεπτά να μαριναριστούν καλά.

 

 

Σε ένα βαθύ πιάτο, βάζουμε το αλεύρι, περνάμε από εκεί ένα ένα τα μπαστουνάκια και ξεκινάμε με το ψήσιμο. Υπάρχουν δύο τρόποι που μπορείς να ψήσεις τα μπαστουνάκια και μπορείς να επιλέξεις ποιος σου ταιριάζει καλύτερα.

Ο πρώτος τρόπος είναι να τα τηγανίσουμε σε άφθονο καυτό ηλιέλαιο και τα σερβίρουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Ο δεύτερος τρόπος που είναι και πιο υγιεινός είναι να ακολουθήσεις την ίδια διαδικασία αλλά αντί να τα τηγανίσεις, να τα ψήσεις στον φούρνο πάνω σε λαδόκολλα. Στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και έτοιμα τα τσιπς μπαστουνάκια από κολοκύθι.

 

 

 

Extra tips:

  • Αν θέλεις ένα πιο τραγανό αποτέλεσμα, μπορείς να περάσεις τα τσιπς από αυγό και φρυγανιά πριν τα τηγανίσεις ή τα ψήσεις στον φούρνο.
  • Πριν τα περάσεις από το αλεύρι, μπορείς να τα περάσεις και από λίγο τυρί τριμμένο για ένα πιο τυρένιο αποτέλεσμα. Ή απλά, μπορείς να πασπαλίσεις τυρί πάνω από τα μπαστουνάκια μόλις είναι έτοιμα και ζεστά.
  • Συνόδευσε τα τσιπς από κολοκύθι με μία δροσερή σώς της επιλογής σου ή απλά με γιαούρτι. Φτιάξε μία όμορφη πιατέλα με τα μπαστουνάκια τριγύρω και στη μέση την αγαπημένη σου σώς. Άφησε τους καλεσμένους σου να βουτήξουν το μπαστουνάκι τους στη νόστιμη σώς σου.
  • Αντί για μπαστουνάκια, μπορείς να κόψεις φέτες τα κολοκυθάκια μας ή σε ότι άλλο σχήμα σου αρέσει.
  • Με τον ίδιο τρόπο, μπορείς να φτιάξεις και άλλα λαχανικά, όπως καρότο, μελιτζάνα, πιπεριές, γλυκοπατάτα κλπ.
  • Είναι το ιδανικό σνακ για τους μικρούς μας φίλους μιας και δεν περιέχει κάτι βαρύ ή σκληρό. Αυτά τα εύκολα και νόστιμα τσιπς μπαστουνάκια από κολοκύθι θα σε ξετρελάνουν.
  • Για πιο υγιεινές επιλογές δες εδώ.

 

Μοιράσου αυτό το πεντανόστιμο σνακ με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Άσε το σχόλιο σου!
Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr