keik-karidas-cake-coconut-karuda-glika-eisaimonadikigr

Το πιο ζουμερό κέικ καρύδας με γεύση πέρα από κάθε φαντασία

Σίγουρα δεν έχεις ξαναδοκιμάσει αυτό το ζουμερό κέικ καρύδας. Σε συνδυασμό με ένα υπέροχο frosting, είναι το κέικ που θα λατρέψεις.

 

Ζουμερό κέικ καρύδας

kekaki-me-karida-keik-karudas-glika-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

 

Τέτοιο κέικ δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ και είμαι σίγουρη. Ένα κέικ γεμάτο καρύδα και αρώματα που είναι ιδανικό για όλες τις περιστάσεις και ώρες της ημέρας. Μπορείς να το φτιάξεις και ως μία διαφορετική και αφράτη τούρτα για τους αγαπημένους σου που γιορτάζουν. Ή απλά μπορείς να το φτιάξεις μόνο για σένα και να το τρως το πρωί με τον καφέ σου, να το μοιραστείς με κάποιον αλλά και ως ένα νόστιμο γλυκάκι για όταν θες κάτι γλυκό.

Πάμε να δούμε μαζί πως μπορείς να φτιάξεις αυτό το κέικ με καρύδα εύκολα και γρήγορα.

 

 

 

Υλικά για το κέικ καρύδας:



  • 400 γραμμάρια αλεύρι
  • 300 γραμμάρια ζάχαρη
  • 300 γραμμάρια βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 βανίλιες
  • 4 αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν-πάουντερ
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 200 ml γάλα
  • 100 γραμμάρια τριμμένη καρύδα

 

 

 

Για το frosting από πάνω:

  • 350 γραμμάρια τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
  • 180 γραμμάρια βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 2 βανίλιες
  • 150 γραμμάρια τριμμένη καρύδα

 

 

 

 

Εκτέλεση και διαδικασία για το κέικ

cake-me-karida-karuda-keik-glika-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

 

Δεν είναι δύσκολη η διαδικασία αυτού του υπέροχου κέικ. Είναι η ίδια περίπου όπως σε όλα τα αγαπημένα μας κεκάκια. Σε ένα βαθύ μπολ, χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και λιώσει η ζάχαρη. Πρόσθεσε σιγά σιγά τα αυγά και συνέχισε να χτυπάς με το μίξερ. Ρίξε το γάλα και τις βανίλιες χτυπώντας παράλληλα.

Συνέχισε με το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και σιγά σιγά πρόσθεσε και το αλεύρι μέχρι να γίνει μία αφράτη και μαλακή ζύμη. Τέλος, ρίξε τη τριμμένη καρύδα και ανακάτεψε με μία σπάτουλα κυκλικά για να παραμείνει αφράτο το μείγμα. Ρίξε το κέικ σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί. Ψήσε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 25-30 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το κέικ μας. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο μέχρι να φτιάξουμε το frosting.

 

 

Για να φτιάξουμε το frosting χτυπάμε το τυρί κρέμα μαζί με το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και τις βανίλιες. Μόλις αφρατέψει το μείγμα, προσθέτουμε τη μισή τριμμένη καρύδα και έτοιμο το frosting για το κέικ καρύδας μας.

Όταν κρυώσει λίγο το κέικ, απλώνουμε από πάνω το frosting και ρίχνουμε και την υπόλοιπη τριμμένη καρύδα για να το στολίσουμε. Το κέικ καρύδας είναι έτοιμο να το απολαύσεις.

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

Μοιράσου αυτό το υπέροχο κέικ καρύδας με τους φίλους σου. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!

 

Άσε το σχόλιο σου!
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr