gliko-tis-agapis-glika-zaxaroplastiki-sokolatopita-sokolata-pagoto-eisaimonadikigr

Εύκολη συνταγή για το πιο ζουμερό γλυκό της αγάπης

Το γλυκό της αγάπης δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα άλλο εκτός από μία ζουμερή σοκολατόπιτα. Γεμάτη σοκολάτα και σε συνδυασμό με παγωτό θα σε τρελάνει.

 

Το γλυκό της αγάπης

sokolatopita-glika-gliko-tis-agapis-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Αν είσαι από την Αθήνα, σίγουρα γνωρίζεις ένα από τα πιο γνωστά μαγαζιά της Αθήνας που φτιάχνει αυτό το γλυκό. Έτσι και εγώ μία μέρα πήγα σε αυτό το μαγαζί και δοκίμασα το γλυκό της αγάπης με παγωτό βανίλια και ξετρελάθηκα.

Ήθελα να βρω οπωσδήποτε τη συνταγή για αυτό το σοκολατένιο γλυκό αλλά δεν αγχώθηκα μιας και ήξερα ότι μπορώ να φτιάξω μία παραλλαγή. Το έφτιαξα, το δοκίμασα, η γεύση του με ξετρέλανε και το μοιράζομαι μαζί σου. Ιδανικό για ένα ρομαντικό δείπνο και για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Να σημειώσω ότι δεν είναι το ίδιο γλυκό, αλλά μία δική μου εξίσου γευστική παραλλαγή.

 

 

 

Υλικά για το κέικ (για ένα κανονικό ταψί):



  • 3 αυγά
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 1 γιαούρτι
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 2 κουταλιές κακάο
  • 200 γραμμάρια βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • Ένα πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Καρύδια ή κάποιον άλλο ξηρό καρπό της επιλογής σου (προαιρετικά)

 

 

 

Για το σιρόπι:

  • 2 ποτήρια νερό
  • 1,5 ποτήρι ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 σταγόνες λεμόνι
  • 1 ξυλάκι κανέλας

 

 

Για τη κρέμα σοκολάτας:

  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος (2 συσκευασίες)
  • 3 κουβερτούρες
  • 150 γραμμάρια βούτυρο
  • Τρούφα σοκολάτας ή κομματάκια σοκολάτας για το σερβίρισμα

 

 

 

 

Εκτέλεση για το γλυκό της αγάπης

gliko-agapis-sokolatopita-sokolata-pagoto-zaxaroplastiki-glika-eisaimonadikigr

Θα αγαπήσεις σίγουρα αυτό το γλυκό και δεν θα χορταίνεις να το φτιάχνεις για τους αγαπημένους σου. Μπορεί να θέλει λίγο παραπάνω διαδικασία αλλά να ξέρεις ότι το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει.

Ξεκινάμε με το σιρόπι γιατί πρέπει να είναι κρύο όταν θα είναι έτοιμο το κέικ μας. Σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε όλα τα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να πάρει χρώμα το σιρόπι (υπολόγισε περίπου 5 λεπτά). Αποσύρουμε από τη φωτιά, βγάζουμε το ξυλάκι της κανέλας και το αφήνουμε να κρυώσει.

Συνεχίζουμε με το κέικ μας. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το βούτυρο και το χτυπάμε μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να λιώσει όλη η ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα ανακατεύοντας συνεχόμενα. Έπειτα ρίχνουμε τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκαλιού και το κακάο και αφού ανακατευτούν όλα μαζί, βάζουμε και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε με κυκλικές απαλές κινήσεις για να παραμείνει αφράτο και στο τέλος, ρίχνουμε κουταλιές κουταλιές το αλεύρι μέχρι να γίνει μία αφράτη και μαλακή γέμιση. Μπορεί να μην χρειαστούμε όλο το αλεύρι, αναλόγως το πως θα βγει η γέμιση.

 

Για περισσότερα νόστιμα γλυκά δες εδώ

 

Στο τέλος μπορείς να προσθέσεις και κάποιο ξηρό καρπό για πιο τραγανό αποτέλεσμα αλλά δεν είναι και αναγκαίο. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου. Μόλις βγει το κέικ από τον φούρνο,το κόβουμε κομμάτια και το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. Το αφήνουμε στην άκρη να ρουφήξει όλο το σιρόπι για περίπου 1 ώρα και όσο περιμένουμε φτιάχνουμε τη κρέμα σοκολάτας.

sokolata-sokolatopita-gliko-tis-agapis-sintagi-glika-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε τη κρέμα γάλακτος για να ζεσταθεί λίγο (σε χαμηλή φωτιά).  Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο να λιώσει και αφού λιώσει σπάμε σε κομματάκια τις σοκολάτες και τις αφήνουμε να λιώσουν. Μόλις λιώσουν οι σοκολάτες, αποσύρουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο, την απλώνουμε πάνω από το κέικ μας.

Αφήνουμε το γλυκό μας στο ψυγείο να παγώσει καλά για περίπου 3-4 ώρες. Σερβίρουμε με το αγαπημένο μας παγωτό.

 

 

 

 

Extra tips:

  • Το παγωτό καϊμάκι και η βανίλια είναι οι καλύτερες γεύσεις για να συνοδεύσεις αυτό το γλυκό. Ωστόσο, μπορείς να διαλέξεις τη γεύση που σου αρέσει.
  • Μπορείς να συνοδεύσεις το γλυκό με γλυκό του κουταλιού, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα αλλά και κάποιο δροσερό γιαούρτι.
  • Το κατάλληλο γλυκό για γιορτές, γενέθλια αλλά και για κάποιο πάρτι μιας και γίνεται και πολύ ωραία τούρτα.
  • Μπορείς να ρίξεις πάνω από το γλυκό μας λίγη ζάχαρη άχνη για μία πιο όμορφη παρουσία, όπως και να συνοδεύσεις το παγωτό με κάποιο σιρόπι.
  • Δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις υπέροχο cheesecake σοκολάτας.

 

 

 

Μοιράσου τη συνταγή με τους φίλους σου!Καλή επιτυχία!



Άσε το σχόλιο σου!
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr