voutiro-kafe-prosopo-soma-enidatosi-kremes-idiotites-eisaimonadikigr

Το βούτυρο καφέ και οι θαυματουργές θεραπευτικές του ιδιότητες

To βούτυρο καφέ είναι ένα μαλακό βούτυρο με ανοιχτό καστανό χρώμα. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτούσιο ή ως συστατικό σε καλλυντικά προϊόντα.

 

Θαυματουργό βούτυρο καφέ

voutiro-kafes-vouturo-idiotites-ugeia-soma-enidatosi-eisaimonadikigr

Θες να μάθεις περισσότερα για αυτό το θαυματουργό βούτυρο; Πρόκειται για “στέρεο” σε θερμοκρασία δωματίου βούτυρο, παρόλα αυτά “λιώνει” αμέσως όταν έρχεται σε επαφή με την επιδερμίδα και της χαρίζει, άμεσα, βαθιά και αποτελεσματική ενυδάτωση. Επειδή δεν είναι ιδιαίτερα σκληρό, ενδέχεται να αρχίσει να υγροποιείται όταν αυξηθεί η θερμοκρασία του δωματίου. Ακόμη και αν υγροποιηθεί, το Βούτυρο Καφέ δεν χάνει τις ευεργετικές ιδιότητες του και φυσικά διατηρεί και αφήνει στην επιδερμίδα το εκπληκτικό άρωμα του φρέσκο-καβουρδισμένου καφέ.

 




 

 

 

Οι θεραπευτικές του ιδιότητες

krema-voutiro-kafes-soma-prosopo-ugeia-enidatosi-eisaimonadikigr

  • Το βούτυρο καφέ περιέχει καφεΐνη, η οποία έχει την ιδιότητα να βελτιώνει τη κυκλοφορία του αίματος τοπικά. Η καφεΐνη, όταν έρχεται απευθείας σε επαφή με τα λιποκύτταρα, έχει έντονη λιποδιαλυτική δράση, βοηθώντας το λίπος που βρίσκεται παγιδευμένο μέσα στα λιποκύτταρα να γίνει πιο λεπτόρρευστο. Έτσι, «δραπετεύει» πιο εύκολα προς το συκώτι, το οποίο θα το μεταβολίσει εύκολα και γρήγορα.

 

  • Συγχρόνως, απομακρύνει τα περιττά υγρά, αντιμετωπίζει το πρήξιμο και αποσυμφορεί τον λιπώδη ιστό. Αυτοί είναι οι λόγοι που το Βούτυρο Καφέ χρησιμοποιείται, από τη σύγχρονη βιομηχανία καλλυντικών, σε προϊόντα καταπολέμησης της κυτταρίτιδας και σε προϊόντα που απευθύνονται σε ταλαιπωρημένες επιδερμίδες. Ειδικά για τη περίπτωση της κυτταρίτιδας πρόκειται για το φυτικό Βούτυρο με τη μεγαλύτερη αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα. Αν θέλεις να δεις και εσύ αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου, πρέπει να το υιοθετήσεις στη καθημερινή σου ρουτίνα περιποίησης.

 

  • Πολύ πλούσιο σε φυτοστερόλες επίσης το Βούτυρο Καφέ, οι οποίες έχουν την ιδιότητα να διεισδύουν εύκολα στην επιδερμίδα και να συγκρατούν την υγρασία σε αυτήν. Παρουσιάζει μεγάλη απορροφητικότητα και έχει πολύ καλές ενυδατικές ιδιότητες, καθώς είναι πλούσιο και σε λιπαρά οξέα. Τονώνει το δέρμα μας, βοηθάει στην πρόληψη αλλά και εξομάλυνση των ραγάδων. Επιπλέον, αναζωογονεί την ταλαιπωρημένη επιδερμίδα προλαμβάνοντας τη γήρανση του.

 

 

Σου φάνηκε ιδιαίτερο το άρθρο; Μοιράσου το με τους φίλους σου.




Άσε το σχόλιο σου!
Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr