elaio-kanavis-idiotites-ugeia-ofeli-soma-eisaimonadikigr

Το έλαιο κάνναβης , οι ευεργετικές του ιδιότητες και που μπορείς να το βρεις

Εσύ γνωρίζεις τα οφέλη που έχει το έλαιο κάνναβης στον οργανισμό μας; Ποιες είναι οι ευεργετικές του ιδιότητες και πού μπορείς να το προμηθευτείς;

 

Έλαιο κάνναβης και υγεία

Το έλαιο κάνναβης (hemp seed oil), προέρχεται από τους σπόρους του φυτού βιομηχανικής κάνναβης (Cannabis Sativa). Αυτό το συστατικό που περιέχεται στο έλαιο κάνναβης που χρησιμοποιείται στα καλλυντικά είναι το CBD (κανναβινόλη).

Έτσι, το CBD δεν έχει ψυχοδραστικές ιδιότητες αλλά έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία καθώς μειώνει τον πόνο και τη φλεγμονή. Επίσης, βοηθά στον έλεγχο των επιληπτικών κρίσεων κλπ. Από την άλλη έχει σχεδόν αδιάκριτα επίπεδα THC, πράγμα που σημαίνει ότι δεν δίνει στους χρήστες του την ευφορική αίσθηση.

Εξάγεται με εκχύλιση του ελαίου πιέζοντας (σύνθλιψη) τους σπόρους και το μη εξευγενισμένο (ραφιναρισμένο) έλαιο έχει συνήθως πράσινο χρώμα. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και έχει την ιδανική ισορροπία λιπαρών οξέων Ωμέγα 3 και Ωμέγα 6.  Τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για τη βέλτιστη υγεία του δέρματος και έχουν έντονα αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Επίσης, περιέχει βιταμίνες Ε και Α που προάγουν την αποκατάσταση του δέρματος, αλλά και μεταλλικά στοιχεία που το δέρμα αγαπά όπως το μαγνήσιο, ο ψευδάργυρος, ο σίδηρος και το ασβέστιο.

 



 

 

 

Τα οφέλη του

kanavvi-elaio-ugeia-ofeli-soma-omorfia-idiotites-eisaimonadikigr

Το έλαιο κάνναβης έχει πολλά οφέλη.  Πρώτον, είναι ένα απίστευτα θρεπτικό λάδι για το δέρμα, αναζωογονεί, συσφίγγει και παρέχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, προωθώντας την υγεία του δέρματος. Είναι φυσικός ενυδατικός παράγοντας που μπορεί να εξομαλύνει και να μαλακώσει την επιδερμίδα.  Λειτουργεί ταυτόχρονα ως προστατευτική ασπίδα που αποτρέπει την απώλεια υγρασίας.  Είναι γνωστό για τη μείωση της ξηρότητας του δέρματος.  Δρα καταπραϋντικά, ανακουφίζοντας το κνησμό και ορισμένες δερματικές παθήσεις, όπως το έκζεμα, η ακμή και η ψωρίαση.

 

 

Για περισσότερες συμβουλές υγείας δες εδώ

 

Έχει αντιγηραντικές ιδιότητες, καθώς μπορεί να μειώσει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες έκφρασης, αλλά και να προλάβει την δημιουργία καινούργιων. Πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι, μεταξύ άλλων ενισχύει την αντοχή της επιδερμίδας έναντι στην ηλιακή ακτινοβολία. Πολύ σημαντικό είναι ότι, έχει εξαιρετική δράση κατά των ελεύθερων ριζών που προκαλούν τη γήρανση του δέρματος ενώ ενθαρρύνει την κυτταρική ανανέωση.

Απορροφάται γρήγορα και δε φράζει τους πόρους, αλλά στην πραγματικότητα βοηθάει στην ισορροπία παραγωγής σμήγματος. Γι ‘αυτό τον λόγο, συχνά θεωρείται ότι είναι ιδανικό ενυδατικό για τις λιπαρές επιδερμίδες.
Είναι ένα έλαιο, κατάλληλο για όλα τα δέρματα ακόμα και για τα πιο ευαίσθητα γι΄αυτό το συναντάμε σε πολλά καλλυντικά προϊόντα για σώμα, πρόσωπο και μαλλιά όπως κρέμες, σαπούνια, ορούς κ.α.




Άσε το σχόλιο σου!
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr