souvlakia-kalamakia-laxanikon-melitzana-motsarela-sintages-eisaimonadikigr

Τηγανιτά εύκολα σουβλάκια με μελιτζάνα και τυρί μοτσαρέλα

Σίγουρα αυτά τα τηγανιτά σουβλάκια με μελιτζάνα δεν τα έχεις δοκιμάσει ποτέ σου. Είναι πεντανόστιμα και κατάλληλα για όλες τις ώρες της ημέρας.

 

Σουβλάκια με μελιτζάνα και μοτσαρέλα

souvlakia-me-melitzana-kai-motsarela-tyri-laxanika-sintages-eisaimonadikigr

Τι θα έλεγες για ένα εύκολο αλλά συγχρόνως πολύ νόστιμο πιάτο; Ιδανικό για μεζέ αλλά και ως συνοδευτικό με το κρασί, τη μπύρα ή το ούζο σου. Μία καλοκαιρινή ξεχωριστή συνταγή γεμάτη νοστιμιά.

Η μελιτζάνα είναι από τα κλασσικά καλοκαιρινά φαγητά. Στη συνταγή μας θα βρείτε έναν εναλλακτικό τρόπο μαγειρέματος, που θα εντυπωσιάσει τα παιδιά ή τους καλεσμένους σας. Είναι υπέροχη και υγιεινή λύση αν έχετε βαρεθεί τα κλασσικά σουβλάκια με κρέας.

 

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.

 

 

Τι θα χρειαστείς για 4-6 μερίδες:



  • 2-3 μικρές μελιτζάνες, 900 γραμμάρια – 1 κιλό και 150 γραμμάρια
  • Λάδι για το τηγάνισμα
  • 6 μικρές φέτες χωριάτικο ψωμί
  • 500 γραμμάρια φρέσκια μοτσαρέλα
  • 12 ή και περισσότερα φρέσκα ντοματίνια ή 3-4 μέτριες ντομάτες
  • 4 αβγά
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Αλεύρι για αλεύρωμα

 

 

 

 

Εκτέλεση και διαδικασία

kalamakia-souvlakia-laxanikon-melitzana-motsarela-sintages-eisaimonadikigr

Κόψτε τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους περίπου 4 εκατοστών. Ρίξτε ένα δάχτυλο λάδι σε ένα βαρύ μεγάλο τηγάνι και βάλτε το πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν το λάδι ζεσταθεί, τηγανίστε τις μελιτζάνες και από τις 2 πλευρές, μέχρι να ροδίσουν παντού. Προσθέστε λάδι, αν χρειαστεί. Στραγγίξτε τις μελιτζάνες σε χαρτί κουζίνας. Κόψτε τις μελιτζάνες, το ψωμί, την ντομάτα, τη μοτσαρέλα και τη μελιτζάνα σε σουβλάκια, συνεχίζοντας έως ότου χρησιμοποιηθούν όλα τα υλικά.

 

Για περισσότερες εύκολες συνταγές δες εδώ

 

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε αρκετό λάδι. Σε ένα μπολ αρκετά μεγάλο, για να χωράει τα σουβλάκια, χτυπήστε τα αβγά με μια πρέζα αλάτι και μετά βουτήξτε τα στο αβγό. Ξαναπεράστε τα ελαφρά από το αλεύρι. Τοποθετήστε προσεκτικά τα σουβλάκια, λίγα λίγα, στο ζεστό λάδι, και τηγανίστε τα μέχρι να ροδίσουν παντού.
Σερβίρετε αμέσως, ενώ είναι ακόμα ζεστά. Τα σουβλάκια με μελιτζάνα και τυρί μοτσαρέλα είναι έτοιμα να τα απολαύσεις!

 

 

 

 

Extra tips:

  • Μπορείτε να προσθέσετε στα σουβλάκια σας και πατάτες, που θα τις έχετε κόψει σε ροδέλες και θα τις έχετε ψήσει προηγουμένως στο φούρνο για 40 λεπτά.
  • Παλιότερα ξεπίκριζαν τις μελιτζάνες, αλλά πλέον αυτό δεν χρειάζεται, αφού οι νέες ποικιλίες δεν πικρίζουν.
  • Μπορείς να προσθέσεις με τον ίδιο τρόπο και μανιτάρια φρέσκα.
  • Το αλάτι βοηθάει τις μελιτζάνες να μην απορροφήσουν πολύ λάδι στο τηγάνισμα και κάνει πιο κρεμώδη την υφή τους.
  • Αντί για μοτσαρέλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαλούμι ή κάποιο άλλο τυρί της επιλογής σας.
  • Μπορείτε να συνοδεύσετε τα σουβλάκια σας με γιαούρτι ή και λίγη πάπρικα.
  • Αντί να τηγανίσετε τα σουβλάκια σας, μπορείτε να τα ψήσετε στην τοστιέρα, μέχρι να μαλακώσουν τόσο που να τυλίγονται.
  • Ως γαρνιτούρα τους ταιριάζει πολύ η σάλτσα pesto.

 

 

 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη! Μοιράσου αυτή την εύκολη συνταγή με τους φίλους σου!

Άσε το σχόλιο σου!
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr