mistika-gia-teleia-mpiskota-glika-sintages-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Τα πιο χρήσιμα μυστικά για τέλεια μπισκότα που θα λατρέψουν όλοι

Θες να μάθεις και εσύ ποια είναι τα μυστικά για τέλεια μπισκότα; Η αναλογία των υλικών και ο τρόπος που θα τα φτιάξεις παίζουν σημαντικό ρόλο.

 

Χρήσιμα μυστικά για τέλεια μπισκότα

afrata-mpiskota-tragana-zimi-mistika-gia-oraia-mpiskotakia-simvoules-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Ήταν μία μέρα σαν όλες τις άλλες όταν αποφάσισα να φτιάξω κάποια μπισκοτάκια για τους φίλους μου. Ωστόσο, ήξερα ότι κάποιες φορές  δεν τα έχω πετύχει και ποτέ δεν έβρισκα τι φταίει.

Έτσι, είπα ότι θα τα φτιάξω τέλεια αυτή τη φορά και άρχισα  να ψάχνω διάφορα μυστικά για τέλεια μπισκότα. Βρήκα πάρα πολλά και τα μπισκότα μου έγιναν επιτέλους όπως τα ήθελα. Δες παρακάτω κάποια μυστικά που με βοήθησαν και θέλω να τα μοιραστώ μαζί σου.



 

 

 

Το βούτυρο παίζει ρόλο

Κάτι που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι η θερμοκρασία που πρέπει να έχει το βούτυρο πριν το βάλουμε στη ζύμη μας. Το βούτυρο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου μιας και το πολύ ζεστό ή λιωμένο βούτυρο, θα ”απλώσει” τα μπισκότα μέσα στον φούρνο.

Το πολύ παγωμένο, δεν θα μας βοηθήσει με το ζύμωμα της ζύμης και θα κάνει σκληρά τα μπισκότα. Γι ‘αυτό φρόντισε να χρησιμοποιείς μόνο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου για μαλακά και αφράτα μπισκότα. Είναι ένα από τα μυστικά για τέλεια μπισκότα που δεν το γνωρίζουν πολλοί.

 

 

 

 

Μέχρι και το αλεύρι και το baking powder

Φρόντισε το αλεύρι που θα χρησιμοποιήσεις να είναι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ειδικό για κέικ. Επίσης, κοσκίνισε το αλεύρι πριν το βάλεις στα μπισκότα μας για να είναι πιο ελαφρύ και να μην εμφανίζει γρομπαλάκια μέσα στη ζύμη.

Ένα επίσης σημαντικό tip, είναι να μην βάζεις πολύ αλεύρι όταν ανοίγεις τη ζύμη των μπισκότων, στον πάγκο σου. Το πολύ αλεύρι θα κάνει σκληρά τα μπισκότα, κάτι που θέλουμε να αποφύγουμε.

Το baking powder είναι σημαντικό για τα τέλεια μπισκότα. Μην ξεχάσεις να το προσθέσεις στη συνταγή. Λίγη ποσότητα είναι αρκετή για 10-15 κομμάτια. Αυτό θα τα βοηθήσει να φουσκώσουν και να γίνουν αφράτα και μαλακά.

 

 

 

 

 

 

Η ζάχαρη επίσης

Για πιο τραγανά μπισκότα, χρησιμοποίησε κρυσταλλική ζάχαρη. Για πιο ζουμερά μπισκότα, βάλε καστανή ζάχαρη. Η ποσότητα θα καθοριστεί από εσένα αναλόγως πόσο γλυκά τα θέλεις. Επίσης, μπορείς αντί για ζάχαρη να διαλέξεις μέλι ή ζάχαρη καρύδας και τα μπισκότα μας θα γίνουν πιο υγιεινά. Μπορείς να μην χρησιμοποιήσεις και καθόλου ζάχαρη αναλόγως τα γούστα σου.

 

 

 

mpiskota-sivoules-nostima-mistika-zaxaroplastiki-glika-eisaimonadikigr

 

 

Δεν θέλει πολύ ζύμωμα

Τα μπισκότα για να γίνουν τραγανά και να μην ”απλώσουν” μέσα στο ταψί, πρέπει να μην ζυμωθούν πολύ ώρα και να μην τα πιάσεις πολύ. Η θερμοκρασία των χεριών σου θα χαλάσει τη ζύμη. Θα σου πρότεινα να ανακατέψεις τη ζύμη απαλά με μία ξύλινη κουτάλα και απλά να ανοίξεις τη ζύμη με έναν πλάστη και όχι με τα χέρια σου.

Κόψε με ένα ποτήρι ή με κουπάτ, όπως θες τα μπισκότα και άπλωσε τα σε ένα ταψί της επιλογής σου.

 

 

 

Χρησιμοποίησε παγωμένο γάλα ή κρέμα γάλακτος

Όταν τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι παγωμένα, το αποτέλεσμα θα είναι πιο αφράτο και νόστιμο. Ότι υγρό υλικό θες να βάλεις στα μπισκότα μας, φρόντισε να είναι παγωμένο. Ένα από τα πιο χρήσιμα μυστικά για τέλεια μπισκότα.

 

 

Λίγο ξύσμα λεμονιού ή βανίλια

Το ξύσμα λεμονιού και η βανίλια σε σκόνη, δίνουν μία υπέροχη γεύση και μυρωδιά στα μπισκότα μας. Όπως επίσης και το ξύσμα πορτοκαλιού αλλά το λεμόνι δίνει μία αίσθηση ”φρεσκάδας”. Βάλε ότι θες και δώσε μία διαφορετική νότα στα μπισκότα σου.

 

 

mustika-simvoules-gia-telleia-mpiskota-zaxaroplastiki-glika-eisaimonadikigr

 

 

 

Το αυγό έχει και αυτό τη δουλειά του

Χτύπησε 2 κρόκους αυγών με λίγο νερό και άλειψε τα μπισκότα πριν τα ψήσεις. Με αυτόν τον τρόπο τα μπισκότα θα γίνουν πιο τραγανά και θα αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα που όλοι θα ζηλεύουν.

 

 

 

Και τέλος ο φούρνος

Δεν ξεχνάμε να προθερμάνουμε τον φούρνο στον αέρα πριν ψήσουμε τα μπισκότα. Έτσι, θα γίνουν αφράτα, τραγανά και χρυσαφένια. Επίσης, δεν θα κολλήσουν και δεν θα απλώσουν στο ταψί μας.

Άλειψε το ταψί με βούτυρο πριν τοποθετήσεις τα μπισκότα ή βάλε ένα κομμάτι λαδόκολλα για να μην κολλήσουν. Και με τους δύο τρόπους θα γίνουν εξίσου νόστιμα και τραγανά.

 

 

 

 

 

 

 

Ποιο από τα παρακάτω μυστικά για τέλεια μπισκότα σου φάνηκε πιο χρήσιμο;

Post Author: Eisaimonadikigr