keftedakia-tis-mamas-spitika-keftedes-mageiriki-sintages-eisaimonadikigr

Η πιο εύκολη συνταγή για τα σπιτικά κεφτεδάκια της μαμάς

Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια της μαμάς. Έχουν σπιτική μυρωδιά μαμάς και μπορούν να τη φτιάξουν όλοι.

 

Σπιτικά κεφτεδάκια της μαμάς

keftedakia-spitiki-sintagi-keftedes-kimas-sintages-eisaimonadikigr

 

Αυτή η συνταγή για τα κλασικά κεφτεδάκια είναι από τις πιο αγαπημένες μου. Θυμάμαι τη μητέρα μου που μέχρι και σήμερα φτιάχνει μία παρόμοια. Ωστόσο, πήρα τη συνταγή της και την άλλαξα έτσι ώστε να είναι πιο εύκολη και πιο ελαφριά.

Έχει γίνει από τις πιο αγαπημένες μου συνταγές και θυμίζει πολύ τα κεφτεδάκια της μαμάς ή γιαγιάς που μας μεγάλωσαν. Με λίγα υλικά και πολύ αγάπη για αυτές τις συνταγές που μεγάλωσαν γενιές και γενιές και μέχρι και σήμερα τις τιμάμε.

 

 

 

Υλικά για περίπου 20-30 κεφτεδάκια:



  • Μισό κιλό χοιρινός κιμάς
  • Μισό κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη όσο θέλουμε
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Ένα σακουλάκι φρυγανιά τριμμένη
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ή λίγο σκόρδο σε σκόνη
  • Αλεύρι για το τηγάνισμα
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • Λαδόκολλα αν θέλουμε να τα κάνουμε στον φούρνο

 

 

 

 

 

Διαδικασία για τα νόστιμα κεφτεδάκια της μαμάς

keftedes-kimas-keftedakia-siintages-eisaimonadikigr

 

Αυτά τα κεφτεδάκια είναι πολύ εύκολα και γρήγορα. Η ζύμη για να γίνει θέλει κάποια πολύ απλά βήματα και μπορείς να την αποθηκεύσεις και για περισσότερες μέρες για να τη χρησιμοποιήσεις πιο μετά.

Ξεκινάμε με το να βάλουμε όλο τον κιμά μέσα σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ. Προσθέτουμε όσο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη θέλουμε ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.

Έπειτα, τρίβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στον τρίφτη ή τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Τα προσθέτουμε μέσα στον κιμά μαζί με τα αυγά και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε, πλάθουμε και ζυμώνουμε με τα χέρια μας ή με μία κουτάλα. Τέλος, ρίχνουμε σιγά σιγά τη τριμμένη φρυγανιά μέχρι να αποκτήσει τη σύσταση που θέλουμε για να μπορούμε να πλάσουμε τη ζύμη σε κεφτεδάκια. Μπορεί να μην χρειαστούμε ολόκληρο το σακουλάκι με τη φρυγανιά. Αφήνουμε τη ζύμη μας στο ψυγείο για περίπου 10 λεπτά για αν γίνει πιο σφιχτή και αφράτη.

 

 

Στη συνέχεια, βάζουμε αλεύρι σε ένα πιάτο για να περάσουμε από εκεί τα κεφτεδάκια πριν τα τηγανίσουμε ή τα ψήσουμε στον φούρνο. Σε ένα βαθύ τηγάνι, βάζουμε μπόλικο ηλιέλαιο και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Φτιάχνουμε μπαλάκια από τη ζύμη με τα χέρια μας, τα περνάμε από το αλεύρι και τα βάζουμε στο καυτό λάδι να τηγανιστούν.

Μόλις γίνουν και από τις δύο πλευρές, τα βάζουμε σε μία μεγάλη πιατέλα ή πιάτο με απορροφητικό χαρτί.

Αν δεν θέλουμε τα να τηγανίσουμε, απλά βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε εκεί τα κεφτεδάκια μας. Ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα τα σπιτικά κεφτεδάκια μας.

Σερβίρουμε με ότι θέλουμε και έτοιμα τα σπιτικά κεφτεδάκια της μαμάς.

 

 

 

 

Extra tips:

  • Συνόδευσε τα κεφτεδάκια με πουρέ πατάτας, ρύζι, μακαρόνια, πατάτες τηγανιτές ή φούρνου ή με μία δροσερή σαλάτα. Ένα δροσερό αναψυκτικό είναι ένα ωραίο συνοδευτικό.
  • Βεβαίως, μπορείς να προσθέσεις ότι θέλεις στη ζύμη για τα κεφτεδάκια και να τη κάνεις όπως σου αρέσει. Μία νόστιμη προσθήκη είναι μαϊντανός, άνηθος, μουστάρδα, λεμόνι, πάπρικα, κάποιο τριμμένο κίτρινο τυρί ή επίσης και φέτα. Κάνε τους συνδυασμούς που σου αρέσουν.

 

 

Μοιράσου αυτά τα αγαπημένα κεφτεδάκια με τους φίλους σου. Καλή όρεξη!

Άσε το σχόλιο σου!
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr