pavlova-me-geusi-kafe-pabloba-glika-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Η πιο ξεχωριστή συνταγή για πάβλοβα με γεύση καφέ

Η πιο νόστιμη πάβλοβα με γεύση καφέ σε περιμένει να τη δοκιμάσεις. Με άρωμα εξωτερικού και υπέροχη γεύση καφέ θα απογειώσει τις αισθήσεις σου.

 

Πάβλοβα με γεύση καφέ

pabloba-me-kafe-maregka-gllika-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Η πάβλοβα είναι ένα γλυκάκι με μαρέγκα. Είναι διάσημη στο εξωτερικό κυρίως, ώρα να το μάθουμε και εμείς. Η μαρέγκα με το άρωμα του καφέ και τη λιωμένη σοκολάτα από πάνω είναι ιδανικό κέρασμα ύστερα από ένα απολαυστικό δείπνο.

 

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.

 

 

Υλικά για 8 μερίδες πάβλοβα με γεύση καφέ:



  • 6 ασπράδια αβγών σε θερμοκρασία δωματίου
  • Μία πρέζα αλάτι
  • 360 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 κουταλιές του γλυκού κορνφλάουρ
  • 1 κουταλιά του γλυκού ξίδι
  • 3 κουταλιές της σούπας στιγμιαίος καφές ή εσπρέσο, διαλυμένος σε 3 κουταλιές της σούπας βραστό νερό
  • 60 γραμμάρια καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα, σε κομμάτια, συν λίγη επιπλέον, για διακόσμηση
  • 300 ml κρέμα γάλακτος

 

 

 

 

Εκτέλεση συνταγής

gliko-pavlova-me-geusi-kafe-maregka-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Ξεκινάμε με τη προθέρμανση του φούρνου. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Καλύψτε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.

Συνεχίζουμε με τη πάβλοβα με γεύση καφέ. Με το μίξερ, χτυπήστε τα ασπράδια με το αλάτι σε μαρέγκα.Όταν γίνει σαν μαρέγκα, προσθέστε τη ζάχαρη ανά μία κουταλιά και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα σφιχτό και λείο μείγμα. Προσθέστε το κορνφλάουρ και το ξίδι. Ρίξτε τον καφέ και ανακατέψτε.

 

 

Σχεδιάστε έναν κύκλο διαμέτρου 20 εκατοστών στη λαδόκολλα με μολύβι. Αναποδογυρίστε τη λαδόκολλα για να μην βάψει το μολύβι την μαρέγκα. Φτιάξτε ένα βουναλάκι μέσα στον κύκλο της λαδόκολλας. Απλώστε το να καλύψει την επιφάνεια του κύκλου.
Ψήστε 5 λεπτά, χαμηλώστε το φούρνο στους 120 βαθμούς Κελσίου και ψήστε 1 ώρα και 15 λεπτά ακόμα, μέχρι να γίνει τραγανή η μαρέγκα. Σβήστε το φούρνο και αφήστε μέσα τη μαρέγκα να κρυώσει.

Τέλος, λιώστε τη μαύρη σοκολάτα σε μπεν μαρί και αφήστε τη να κρυώσει. Ξύστε μαύρη και λευκή σοκολάτα με το μαχαίρι. Προτού σερβίρετε, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Απλώστε την κρέμα πάνω στην πάβλοβα, περιχύστε με τη λιωμένη σοκολάτα και διακοσμήστε με τις νιφάδες σοκολάτας. Το γλυκάκι μας είναι έτοιμο να το απολαύσεις.

 

 

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΊΑ:

Η βάση της μαρέγκας διατηρείται σε στεγνό αεροστεγές δοχείο για μία εβδομάδα. Γεμίστε τη λίγο πριν σερβίρετε.

 

 

EXTRA TIPS:

  • Η πάβλοβα δεν διατηρείται πολλές ημέρες, γιατί η βάση της μαρέγκας μαλακώνει ύστερα από λίγες ώρες. Αν σας έχει μείνει πάβλοβα, σπάστε τη μαρέγκα σε μεγάλα κομμάτια και ανακατέψτε τη με σαντιγί και φρούτα για ένα γρήγορο γλυκό.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καστανή ζάχαρη. Πρέπει όμως να την περάσετε πρώτα από το μούλτι, γιατί έχει πιο μεγάλους κόκκους και δεν θα ενσωματωθεί σωστά στην μαρέγκα.
  • Αντί για ξίδι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λεμόνι ή λευκό κρασί.
  • Αν βιάζεστε, μπορείτε να αντικαταστήσετε την σαντιγί με ίση ποσότητα άσπρου γιαουρτιού και να το χτυπήσετε με λίγο μασκαρπόνε.
  • Μπορείς να στολίσεις τη πάβλοβα με ότι υλικά επιθυμείς. Κάποιες καλές επιλογές είναι η τρούφα σοκολάτας, η τριμμένη καρύδα, η ζάχαρη άχνη, τα γλυκά του κουταλιού, τα διάφορα σιρόπια, τα αποξηραμένα φρούτα όπως και τα φρέσκα. Επίσης μπορείς να τη συνοδεύσεις με παγωτό της επιλογής σου, όπως και φρέσκο γιαούρτι με κάποια γεύση.
  • Δες εδώ και άλλες υπέροχες συνταγές από το εξωτερικό.

 

Καλή επιτυχία! Μπορείς να μοιραστείς το γλυκάκι με τους αγαπημένους σου.



Άσε το σχόλιο σου!
Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr