muffins-me-krema-portogallika-tartakia-glika-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Συνταγή για μάφινς με αφράτη κρέμα από τη Πορτογαλία

Μία ξεχωριστή συνταγή από τη Πορτογαλία. Αυτά τα μάφινς με αφράτη κρέμα θα γίνουν από τα πιο αγαπημένα σου. Εύκολα, γρήγορα και μοναδικά.

 

Πορτογαλικά μάφινς με αφράτη κρέμα

glika-muffins-portogallika-me-krema-cupcskes-eisaimonadikigr

Τα πιο νόστιμα μάφινς με χειροποίητη δική μας κρέμα με άρωμα Πορτογαλίας. Δεν χρειάζονται περίεργα υλικά. Τα έχουμε στα ντουλάπια μας και μπορούμε να φτιάξουμε αυτή τη συνταγή όποτε θέλουμε. Αυτά τα ταρτάκια με κρέμα είναι πορτογαλική λιχουδιά.

 

 

Υλικά για 15 μάφινς:



  • 30 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν λίγο επιπλέον πασπάλισμα
  • 500 γραμμάρια έτοιμη σφολιάτα
  • 500 ml γάλα
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 4 κρόκοι αβγών
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
  • 1 φόρμα με 16 θέσεις για μάφιν ή μικρά φορμάκι

 

 

 

Εκτέλεση συνταγής

kekakia-muffins-portogalika-glika-krema-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Για αρχή, προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίξτε τη ζύμη σε φύλο διαστάσεων 40Χ30. Κάντε το φύλλο ρολό, από τη μεγάλη του πλευρά. Κόψτε τις άκρες. Κόψτε το ρολό σε 16 ισομεγέθη κομμάτια.
Πάρτε ένα κομμάτι, ακουμπήστε το σε επιφάνεια, γυρίστε την ελεύθερη άκρη του από κάτω, και ανοίξτε το με τον πλάστη σε λεπτό κύκλο διαμέτρου περίπου 10 εκατοστών, γυρίζοντας τον ανάποδα μόνο μία φορά για να εξασφαλίσετε ότι θα διατηρηθεί η κοιλότητα. Τώρα θα πρέπει να μοιάζει με ρηχό μπολάκι από ζύμη. Με τους αντίχειρες τακτοποιήστε το σε μια θέση στη φόρμα για μάφινς, εξασφαλίζοντας ότι έχει διατηρήσει το σχήμα του. Τρυπήστε με πιρούνι τον πάτο του. Επαναλάβετε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα 15 κομμάτια. Βάλτε τα στο ψυγείο όσο θα φτιάχνετε τη γέμιση.

 

Για περισσότερα νόστιμα γλυκά δες εδώ

 

Πάμε να φτιάξουμε τη γέμιση. Πρώτα, ζεστάνετε το γάλα  μαζί με το ξυλάκι της κανέλας και το ξύσμα λεμονιού σε μία βαθιά κατσαρόλα. Όταν το γάλα αρχίσει να βράζει, βγάλτε το από τη φωτιά και αφήστε το στην άκρη.

Σε ένα μπολ, χτυπήστε τους κρόκους, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το κορνφλάουρ μέχρι να κάνει ένα μείγμα. Αφαιρέστε το ξυλάκι της κανέλας και το ξύσμα λεμονιού από το καυτό γάλα, αδειάστε το γάλα λίγο-λίγο στο μείγμα των κρόκων, χτυπώντας συνεχώς. Ξαναβάλτε την κρέμα στην καθαρισμένη κατσαρόλα και βάλτε σε μέτρια φωτιά, χτυπώντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Όταν πήξει, βγάλτε την αμέσως από τη φωτιά.

Γεμίστε τις βάσεις της ζύμης κατά τα δύο τρίτα με κρέμα και ψήστε στην επάνω θέση του φούρνου για 20-25 λεπτά, μέχρι η γέμιση να φουσκώσει και να πάρει χρώμα κατά τόπους. Βγάλτε τα ταρτάκια από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν. Η γέμιση θα ξεφουσκώσει, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό. Αφήστε τα 10-15 λεπτά πριν τα σερβίρετε, ζεστά ή κρύα. Τα πορτογαλικά μάφινς με αφράτη κρέμα είναι έτοιμα να τα απολαύσεις.

 

 

 

Συντήρηση:

  • Διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο ή στο ψυγείο για 1-2 μέρες.

 

Προετοιμασία:

  • Και η κρέμα και οι βάσεις μπορούν να προετοιμαστούν και να διατηρηθούν χωριστά στο ψυγείο ένα βράδυ και να τα χρησιμοποιήσετε την επόμενη μέρα αν θέλετε.

 

EXTRA TIPS

  • Μπορείς να γαρνίρεις τα ταρτάκια σου με κομμάτια φρούτων. Αν δεν έχεις φόρμα για μάφινς, μπορείς να τα φτιάξεις σε μικρά φορμάκια για κέικ.
  • Συνόδευσε τα μάφινς με αφράτη κρέμα, με παγωτό της επιλογής σου, ζάχαρη άχνη, τριμμένη καρύδα, γιαούρτι σε ότι γεύση θες. Αν θέλεις μπορείς να τα γαρνίρεις και με μαρμελάδα ή κάποιο γλυκό του κουταλιού.
  • Πρόσθεσε ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα για πιο τραγανά κεκάκια.
  • Δες εδώ πως να κάνεις γεμιστά κεκάκια black forest με βύσσινο.

 

 

Μοιράσου αυτό το διαφορετικό γλυκάκι με τους φίλους σου!



Άσε το σχόλιο σου!
Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr