gemistes-piperies-feta-ntomata-turia-sintages-eisaimonadikigr

Εύκολη συνταγή για γεμιστές πιπεριές με φέτα στον φούρνο

Οι πιο νόστιμες πιπεριές με φέτα στον φούρνο, είναι έτοιμες να τις απολαύσεις. Μία ελαφριά συνταγή με υπέροχη γεύση που σε ταξιδεύει.

 

Γεμιστές πιπεριές με φέτα

Αυτές οι γεμιστές πιπεριές με φέτα είναι από τις πιο εύκολες και γρήγορες συνταγές. Μου την έμαθε μία πολύ καλή μου φίλη και αποφάσισα να τη μοιραστώ μαζί σου. Είναι ένα άκρως ελαφρύ και καλοκαιρινό φαγητό για όλες τις ώρες της ημέρας.

Μπορείς να τις φτιάξεις ως συνοδευτικό σε ένα μπουφέ, ως κυρίως πιάτο, ως μεσημεριανό αλλά και σε ένα τραπέζι με συγγενείς και φίλους. Η φρεσκάδα και η νοστιμιά αυτού του πιάτου, θα σε κάνουν να το αγαπήσεις και να το φτιάχνεις συνέχεια. Πάμε να δούμε μαζί πως μπορείς να το φτιάξεις και εσύ εύκολα και γρήγορα.

 

 

 

 

Τι θα χρειαστείς για ένα μεγάλο ταψί:




  • 10 πιπεριές κέρατο ή κανονικές σε ότι χρώμα επιθυμείς
  • Μισό κιλό φέτα
  • 2 ντομάτες
  • Λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι
  • 3 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

 

 

 

 

Διαδικασία

psites-piperies-gemistes-me-feta-ntomata-sintages-eisaimonadikigr

Ο τρόπος παρασκευής αυτής της νοστιμιάς, είναι πολύ εύκολος και γρήγορος. Με λίγα απλά βήματα θα έχεις ένα πιάτο που θα αγαπήσεις. Ξεκινάμε με τις πιπεριές που έχουμε επιλέξει. Τις πλένουμε και τις καθαρίζουμε καλά πετώντας τα σπόρια που έχουν στο εσωτερικό τους και τις ανοίγουμε στη μέση.

Σε ένα ταψί που έχουμε επιλέξει, απλώνουμε λίγο ελαιόλαδο και απλώνουμε πάνω του τις πιπεριές κομμένες στη μέση.

 

Για περισσότερες νόστιμες συνταγές δες εδώ

 

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά μαζί με λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. Στη συνέχεια σπάμε τη φέτα με τα χέρια μας σε τρίμματα και τη προσθέτουμε στα αυγά. Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη και τις βάζουμε και αυτές μέσα στο μείγμα. Προσθέτουμε και ελαιόλαδο και έτοιμο το μείγμα μας.

Γεμίζουμε προσεκτικά τις πιπεριές με τη γέμιση και κλείνουμε τις πιπεριές. Οι πιπεριές μας είναι έτοιμες να τις ψήσουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρουν χρώμα.

Το πιάτο μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

 

 

 

Extra tips:

  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και άλλα τυριά της επιλογής σου, όπως γκούντα, έμενταλ, ανθότυρο αλλά και τυρί κρέμα.
  • Αν θέλεις, μπορείς να φτιάξεις μπεσαμέλ και να την απλώσεις πάνω από τις πιπεριές για περισσότερη νοστιμιά.
  • Μην βάλεις αυγά αν δεν θέλεις. Πρόσθεσε φέτα και ντομάτα και έτοιμες οι πιπεριές μας.
  • Ένας εύκολος μεζές που θα τον απολαύσεις με τη συνοδεία παρέας και μη.
  • Άπλωσε λαδόκολλα στο ταψί σου και ψήσε τις πιπεριές χωρίς να βάλεις ελαιόλαδο για μία πιο υγιεινή επιλογή.
  • Μία καλή επιλογή είναι να προσθέσεις μανιτάρια κονσέρβας ή φρέσκα μαζί με τη φέτα και τη ντομάτα. Επίσης οι πατάτες είναι ένα υπέροχο συνοδευτικό μαζί με τις πιπεριές.
  • Δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις υπέροχο σουφλέ με γαλοπούλα και τοστ.

 

 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Άσε το σχόλιο σου!
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr