spitiko-shampoo-ladomena-mallia-kataskeues-malli-prosopo-omorfia-eisaimonadikigr

Σπιτικό dry shampoo | Φτιάξε πανεύκολα το δικό σου με ελάχιστα υλικά

Το πιο εύκολο σπιτικό dry shampoo μόνο για σένα. Γιατί όλες μας χρειαζόμαστε λίγη παραπάνω περιποίηση τις μέρες που δεν έχουμε χρόνο.

 

Σπιτικό dry shampoo

spitiko-dry-shampoo-gia-ladomena-mallia-kataskeues-malli-trixes-eisaimonadikigr

Η καθημερινότητα μας, μας έχει αναγκάσει να κινούμαστε σε γρήγορους ρυθμούς και ουσιαστικά δεν μας μένει χρόνος να κάνουμε τίποτα μέσα στη μέρα για τη περιποίηση μας. Πόσες φορές δεν πρόλαβες να λουστείς και ντράπηκες να πας έτσι στη δουλειά; Σε καταλαβαίνω απόλυτα διότι ανήκω και εγώ στις γυναίκες που έχουν λιπαρή επιδερμίδα και το λιπαρό μου μαλλί κάθε τουλάχιστον δύο μέρες, δίνει και παίρνει.

Έτσι, σκέφτηκα πως χρειάζομαι μία λύση που θα μου λύσει τα χέρια και μία φίλη μου, μου πρότεινε τα dry shampoos. Ξαφνιάστηκα υπέροχα από αυτήν την ιδέα, αλλά οι τιμές τους δεν με χαροποίησαν ιδιαίτερα. Δεν το έβαλα όμως κάτω και έψαξα τρόπους να φτιάξω το δικό μου dry shampoo. Βρήκα πολλούς τρόπους και είμαι πολύ χαρούμενη που θα τους μοιραστώ μαζί σου.

 

Συνέχισε να διαβάζεις και μάθε και εσύ πως να φτιάξεις το δικό σου σπιτικό dry shampoo με ελάχιστα υλικά και χρόνο.

 

 

 

 

Υλικά για το dry shampoo για γυναίκες με καστανά ή σκούρα μαλλιά:



  • Μία κούπα ζεστό νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας πούδρα της επιλογής σου
  • 1 κουταλιά της σούπας κακάο ή ελληνικό καφέ

 

Προαιρετικά: 2-3 σταγόνες αρωματικό έλαιο της επιλογής σου ή λίγο από το άρωμα σου

 

 

 

 

 

Και για πιο ανοιχτόχρωμα μαλλιά:

  • Μία κούπα ζεστό νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας πούδρα

 

Προαιρετικά: Έλαια ή το άρωμα της επιλογής σου

 

 

 

 

 

Διαδικασία

dry-shampoo-spitiko-liga-ilika-gia-ladomena-mallia-eisaimonadikigr

Η διαδικασία για να φτιάξεις το δικό σου dry shampoo, είναι από τις πιο εύκολες. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να βράσεις το νερό και να το τοποθετήσεις σε ένα μικρό μπολ. Στη συνέχεια, πρόσθεσε τη πούδρα και ανακάτεψε καλά μέχρι να διαλυθεί καλά μέσα στο νερό. ‘Έπειτα ρίξε και το κακάο ή τον ελληνικό καφέ και συνέχισε το ανακάτεμα μέχρι να διαλυθούν όλα τα υλικά μέσα στο ζεστό νερό.

Τέλος, αν θέλεις ρίξε μέσα κάποιο αρωματικό έλαιο ή κάποιο από άρωμα που σου αρέσει για να έχεις μία πιο ευχάριστη νότα πάνω στο μαλλί σου.

 

Για περισσότερα μικρά tips ομορφιάς και diy, δες εδώ

 

Μόλις διαλυθούν καλά τα υλικά μέσα στο νερό, βάζουμε το μείγμα μέσα σε ένα άδειο μπουκαλάκι για σπρέι ή μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη συσκευασία από κάποιο παλιό σου άρωμα. Μία καλή επιλογή είναι να το βάλεις και μέσα σε ένα βαζάκι και να το απλώνεις με ένα πινέλο μακιγιάζ, όποτε το χρειάζεσαι.

Την ίδια ακριβώς διαδικασία θα ακολουθήσεις και για τα πιο ανοιχτόχρωμα μαλλιά, χωρίς να προσθέσεις όμως το κακάο ή τον καφέ.

Το dry shampoo σου είναι έτοιμο για να το χρησιμοποιήσεις. Ψέκασε στις ρίζες σου και χτένισε τα μαλλιά σου από την ανάποδη πλευρά κάνοντας απαλό μασάζ . Είσαι έτοιμη να πεις αντίο στην ανεπιθύμητη λιπαρότητα και να μην ανησυχείς για το αν φαίνονται λαδωμένα τα μαλλιά σου.

 

Σου άρεσε η ιδέα; Γράψε σε σχόλιο και εσύ κάποιο μικρό σου μυστικό ομορφιάς.

Post Author: Eisaimonadikigr