spitiki-merenda-nutella-me-krema-galaktos-sokolata-glika-eisaimonadikigr

Εύκολη και γρήγορη σπιτική μερέντα με κρέμα γάλακτος

Η πιο πλούσια μερέντα με κρέμα γάλακτος σε περιμένει να τη φτιάξεις. Εύκολη, γρήγορη και πολύ νόστιμη, ιδανική για όλες τις ώρες της ημέρας.

 

Εύκολη μερέντα με κρέμα γάλακτος

merenda-spitiki-nutella-sokolata-glika-eisaimonadikigr

Εδώ και καιρό έψαχνα μία μερέντα που θα μοιάζει με του εμπορίου αλλά να έχει και κάτι το διαφορετικό. Έτσι, μία μέρα καθώς έψαχνα πολλές ώρες για συνταγές, έπεσα πάνω σε αυτή και τη λάτρεψα.

Τη δοκίμασα και τώρα είναι η μερέντα που θα τρώω για πάντα με το οτιδήποτε. Είναι πλούσια, εύκολη, νόστιμη και κυρίως σπιτική. Ώρα να μάθεις και εσύ πως μπορείς να φτιάξεις αυτή την υπέροχη μερέντα με κρέμα γάλακτος.

 

 

Τι θα χρειαστείς για ένα κανονικό βάζο:



  • 40 φουντούκια
  • Λίγο αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 4 σοκολάτες υγείας ή κουβερτούρα
  • Μισή κούπα κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
  • Δύο κουταλιές της σούπας μαλακό βούτυρο

 

 

 

 

Διαδικασία για τη σπιτική μερέντα

nutella-merenda-krema-sokolata-gala-spitiki-eisaimonadikigr

 

Ο τρόπος για να φτιάξεις αυτή τη λαχταριστή μερέντα είναι πολύ εύκολος και δεν θα σου πάρει παραπάνω από μισή ώρα. Πάμε να ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε το γλυκάκι μας.

Βάζουμε σε μία λαδόκολλα τα φουντούκια και τα ψήνουμε στον φούρνο για 10-15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Μόλις αρχίσουν και ροδίζουν, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Μέχρι να κρυώσουν τα φουντούκια, συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα βήματα της συνταγής. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, προσθέτουμε τις σοκολάτες σε κομματάκια, τη κρέμα γάλακτος και το βούτυρο. Τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά μας. Όταν λιώσουν οι σοκολάτες, αποσύρουμε από τη φωτιά για να κρυώσει καλά το μείγμα.

 

Για περισσότερα νόστιμα γλυκά δες εδώ

 

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα φουντούκια μέσα στο μπλέντερ μας μαζί με το αλάτι και τη ζάχαρη. Χτυπάμε σε μεγάλη ταχύτητα μέχρι να γίνουν μία κρέμα με λίγα κομματάκια μέσα. Έπειτα προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα σιγά σιγά και ανακατεύουμε παράλληλα μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.

Όταν δούμε ότι όλη η σοκολάτα απορροφήθηκε από το μείγμα, τη βάζουμε μέσα σε βαζάκια ή μπολάκια της επιλογής μας. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα για να αφρατέψει η μερέντα και έτοιμη! Απολαύστε με όλη την οικογένεια τη πιο νόστιμη και υγιεινή μερέντα.

 

 

 

Extra tips:

  • Εκτός από φουντούκια, μπορείς να προσθέσεις ότι άλλο ξηρό καρπό επιθυμείς, όπως καρύδια και αμύγδαλα, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.
  • Αντί για κρέμα γάλακτος, χρησιμοποίησε κάποιο γάλα της επιλογής σου. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο νόστιμο.
  • Αυτή η απίστευτη μερέντα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο 1 εβδομάδα περίπου και απλώνεται πολύ εύκολα.
  • Δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις vegan-νηστίσιμη μερέντα χωρίς αυγά και βούτυρο.

 

 

 

Μοιράσου αυτή την υπέροχη μερέντα με τους φίλους σου. Καλή όρεξη!

Άσε το σχόλιο σου!
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr