souvlaki-me-loukaniko-loukanikakia-mikra-frankfourtis-mpeikon-sintages-finger-food-sintages-eisaimonadikigr

Σουβλάκι λουκάνικο με δενδρολίβανο για έναν εύκολο μεζέ

Αυτό το σουβλάκι λουκάνικο με δενδρολίβανο θα γίνει ο αγαπημένος σου μεζές. Για όλες τις συναθροίσεις με τους φίλους και την οικογένεια σου.

 

Σουβλάκι λουκάνικο με μπέικον

souvlaki-loukaniko-frankfourtis-mpeikon-finger-food-sintages-mezedes-eisaimonadikigr

 

Κρύψτε τα μαχαιροπήρουνα.  Δεν τα χρειάζεστε.  Η συνταγή που σας προτείνουμε τρώγεται … άμεσα.  Από το πιάτο κατευθείαν στο στόμα.  Χωρίς ιδιαίτερα σερβίτσια.  Αυτή είναι η ιδιαιτερότητα του finger food, που το κάνει αυτόματα τον καλύτερό μας φίλο όταν έχουμε απρόσμενες επισκέψεις ή ένα «πρόχειρο» πάρτι μεταξύ στενών φίλων.  Είναι επίσης πολύ καλή και εντυπωσιακή πρόταση για παιδικά (ή όχι και τόσο παιδικά) πάρτι γενεθλίων.  Θα σας εξυπηρετήσει και τις μέρες που είστε βιαστική και δεν έχετε χρόνο ή διάθεση να μαγειρέψετε. Ενώ δεν χρειάζεται να αφιερώσετε πολλή ώρα στην ετοιμασία, θα έχετε ένα χορταστικό πιάτο.  Βασική προϋπόθεση για να πετύχει; Καλοί συνδυασμοί υλικών, δημιουργικότητα και πολλή φαντασία!

Θα σας χρειαστεί η φαντασία άλλωστε, αφού τα ορεκτικά, γιατί αυτό είναι το finger food, είναι … αρχαία ελληνική ιστορία.  Στην αρχαιότητα σέρβιραν κρασί με φρούτα και ξηρούς καρπούς πριν περάσουν στο κυρίως γεύμα.  Μην ανησυχείτε όμως, θα βρείτε και φαντασία και δημιουργικότητα στη συνταγή που σας δίνουμε.  Είναι πολύ εύκολη στην εκτέλεση και θα σας βγάλει ασπροπρόσωπη.

 

 

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.

 

Υλικά για 12 μερίδες:



  • Ηλιέλαιο για το λάδωμα του ταψιού
  • 12 κλαδάκια δεντρολίβανο (περίπου 10 εκατοστά
  • 6 φέτες μπέικον
  • 36 λουκάνικα κοκτέιλ
  • 1 με 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • Ξύσμα και χυμός από ένα λεμόνι

 

 

 

 

Εκτέλεση και προετοιμασία για το σουβλάκι λουκάνικο

loukanika-souvlakia-frankfourtis-kalamakia-sintages-finger-food-orektika-mezedes-eisaimonadikigr

 

Για αρχή, λαδώνουμε ένα ταψάκι και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.

Παράλληλα βγάζουμε όλα τα φύλλα από τα κλαδάκια του δεντρολίβανου αφήνοντας λίγα φύλλα στο τελείωμα. Με ένα μικρό μαχαίρι κάνουμε μυτερή την άλλη πλευρά από το κλαδάκι. Μπορούμε και να χρησιμοποιήσουμε κανονικά ξυλάκια για σουβλάκια, αντί για το δενδρολίβανο.

Σε ένα ξύλο κοπής απλώνουμε τις φέτες του μπέικον και με το πίσω μέρος του μαχαιριού τις ανοίγουμε λιγάκι. Στη συνέχεια κόβουμε την κάθε φέτα στα δύο, κάθετα στο μήκος της.

 

 

Περνάμε τρία λουκάνικα σε κάθε ξυλάκι δεντρολίβανου μαζί με ένα κομμάτι μπέικον, το οποίο περνάμε κυματιστά ανάμεσα από τα λουκάνικα.

Τοποθετούμε τα σουβλάκια μέσα στο ταψάκι μας και ψήνουμε για 20 λεπτά. Τα γυρίζουμε πλευρά, τα αλείφουμε με το μέλι το οποίο έχουμε αραιώσει με νερό και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Περιχύνουμε τα σουβλάκια μας με χυμό λεμονιού και έτοιμα. Αυτό το σουβλάκι λουκάνικο θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σου finger food.

 

 

 

 

EXTRA TIPS

  • Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και ντοματίνια στη συνταγή. Θα χρειαστείτε τόσα ντοματίνια όσα και λουκάνικα, 36 δηλαδή. Τα τοποθετείτε στο καλαμάκι δεντρολίβανου εναλλάξ με τα λουκάνικα (λουκάνικο – ντοματάκι, λουκάνικο – ντοματάκι). Επίσης, μία καλή επιλογή είναι η πιπεριά και το κρεμμύδι.
  • Εκτός από ξυλάκια για σουβλάκια ή το κλαδάκι από το δενδρολίβανο, μπορείτε να φτιάξετε ατομικές μπουκίτσες με οδοντογλυφίδες με τον ίδιο τρόπο.
  • Τύλιξε το σουβλάκι λουκάνικο και με τυρί της επιλογής σου, εκτός από μπέικον για ένα πιο λαχταριστό αποτέλεσμα.
  • Έχετε τη δυνατότητα να προχωρήσετε τη συνταγή παραπέρα. Μπορείτε να τυλίξετε τα σουβλάκια σας σε σφολιατάκια και να τα ψήσετε μαζί.  Έτσι μετατρέπονται πολύ εύκολα σε πιτάκια.  Κυκλοφορούν έτοιμα σφολιατάκια στο εμπόριο, έτσι δεν θα ταλαιπωρηθείτε με άνοιγμα φύλλου.
  • Συνδυάστε τα με ημίγλυκο κόκκινο κρασί. Η γεύση θα απογειωθεί. Επίσης, συνδυάστε τα με μία δροσερή σαλάτα της επιλογής σας ή κάποια σος.
  • Δες εδώ εύκολους και νόστιμους μεζέδες για να συνοδεύσεις το ούζο σου.

 

 

Μοιράσου αυτή τη συνταγή με τους φίλους σου. Καλή όρεξη!

 

Άσε το σχόλιο σου!
Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr