santouitsakia-mpiskotou-me-tsizkeik-cheesecake-sandwich-ice-cream-glika-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Σαντουιτσάκια μπισκότου με τσιζκέικ για ένα λαχταριστό γλυκάκι

Αυτά τα σαντουιτσάκια μπισκότου με τσιζκέικ είναι ένα απίστευτο γλυκάκι. Ειδικά για τους καλοκαιρινούς μήνες, θα γίνει το αγαπημένο σου.

 

Σαντουιτσάκια μπισκότου με τσιζκέικ

mpiskota-santouitsakia-gluka-tsizkeik-cheesecake-gemisi-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

 

Θα μπορούσατε να φανταστείτε ότι ένα τσίζκεϊκ μπορεί να γίνει ένα γευστικότατο σάντουιτς;  Δοκιμάστε το και θα εκπλαγείτε! Ο συνδυασμός χειροποίητου μπισκότου και δροσερής κρέμας, είναι από τους πιο νόστιμους και θα λατρέψεις αυτό το γλυκό.

 

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.

 

Υλικά για περίπου 15 μερίδες:



Για τα μπισκότα:

  • 250 γραμμάρια τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  • 15 ml εκχύλισμα βανίλιας
  • 400 γραμμάρια σταγόνες λευκής (ή σκούρας) σοκολάτας
  • 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 

 

 

Για τη γέμιση:

  • 250 γραμμάρια τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 60 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γραμμάρια κουβερτούρα λευκή, λιωμένη αλλά όχι καυτή
  • 5 ml εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 100 γραμμάρια βύσσινο (κονσέρβα), στραγγισμένο καλά και ψιλοκομμένο, ή φράουλες φρέσκες στην εποχή τους

 

 

 

 

Εκτέλεση και διαδικασία για τα σαντουιτσάκια μπισκότου με τσιζκέικ

sandwich-ice-crem-cheesecake-santouitsakia-mpiskotou-glika-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

 

Για αρχή, προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου.

Φτιάξτε τα μπισκότα.  Στον κάδο του μίξερ χτυπήστε το τυρί κρέμα, το βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη και την εσάνς βανίλιας με το φτερό (εξάρτημα του μίξερ) σε μέτρια ταχύτητα.  Χαμηλώστε την ταχύτητα και προσθέστε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη.  Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ανακατέψτε στο μείγμα τις σταγόνες σοκολάτας.  Βάλτε τη ζύμη στο ψυγείο να κρυώσει, για περίπου 20-30 λεπτά πριν τη χρησιμοποιήσουμε.

Στη συνέχεια, καλύψτε μια λαμαρίνα φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.  Μόλις κρυώσει η ζύμη βγάλτε τη από το ψυγείο.  Με τη βοήθεια ενός κουταλιού πάρτε ζύμη μεγέθους ίσου με μισή κουταλιά της σούπας.  Τοποθετήστε τις κουταλιές ζύμης πάνω στη λαμαρίνα σε απόσταση μεταξύ τους, επειδή απλώνουν.  Ψήστε στη μεσαία σχάρα για περίπου 12-15 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθούν τα μπισκότα και οι άκρες τους να έχουν αρχίσει να χρυσίζουν.  Βγάλτε τα μπισκότα από το φούρνο και αφήστε τα στη λαμαρίνα να κρυώσουν μέχρι να φτιάξετε τη γέμιση.

 

 

Φτιάξτε τη γέμιση.  Στον κάδο του μίξερ χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα το τυρί κρέμα, το βούτυρο και τη λιωμένη σοκολάτα με το σύρμα (εξάρτημα του μίξερ), μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.  Σταματήστε το μίξερ, προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και τη ζάχαρη άχνη και χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν, κι έπειτα αυξήστε την ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.  Αποσύρετε από το μίξερ και προσθέστε το βύσσινο ή τις φράουλες, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.  Αν η γέμιση είναι αραιή, βάλτε τη στο ψυγείο να σφίξει.

Έπειτα, μοντάρετε τα μπισκότα.  Πάρτε ένα μπισκότο, απλώστε πάνω του μια κουταλιά από τη γέμιση (ή και λιγότερο, η ποσότητα είναι θέμα γούστου) και καλύψτε με το άλλο μπισκότο.  Τοποθετήστε τα μπισκότα σε δοχείο που κλείνει καλά και βάλτε τα στο ψυγείο για 1-2 ώρες.  Απολαύστε τα κρύα ή και όχι, ανάλογα με τα γούστα σας. Τα σαντουιτσάκια μπισκότου με τσιζκέικ είναι έτοιμα να τα απολαύσεις.

 

 

ΕΞΥΠΝΕΣ ΙΔΕΕΣ:

 

 

ΣΥΧΝΑ ΛΑΘΗ:

  • Μην παραψήσετε τα μπισκότα επειδή θα σκληρύνουν πολύ.

 

 

Μοιράσου αυτό το υπέροχο γλυκάκι με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Άσε το σχόλιο σου!
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr