almiri-tourta-me-turi-rokfor-blue-cheese-turia-sfoliates-tourtes-mageiriki-eisaimonadikigr

Πρωτότυπη συνταγή για αλμυρή τούρτα με τυρί ροκφόρ

Έχεις δοκιμάσει ποτέ αλμυρή τούρτα; Η πιο πρωτότυπη συνταγή για αλμυρή τούρτα με τυρί ροκφόρ, ιδανική για πάρτι και εκδηλώσεις με φίλους.

 

Συνταγή για αλμυρή τούρτα

tourta-almiri-meturi-rokfor-sfoliata-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

Το ορεκτικό που σας προτείνουμε είναι … αλμυρή τούρτα. Ναι, καλά διαβάσατε. Πρόκειται για τούρτα με ροκφόρ. Αν θέλετε να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα, σας συστήνουμε να την συμπεριλάβετε στο τραπέζι σας. Θα εντυπωσιάσετε! Και αν ψάχνεις τη πιο εύκολη συνταγή για αλμυρή τούρτα, την βρήκες ήδη!

 

 

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.

 

 

 

Υλικά για την αλμυρή τούρτα:



  • 300 γραμμάρια ζύμη σφολιάτα ή 400 γραμμάρια ζύμη τάρτας προψημένη
  • 20 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 κουταλιές σούπας τυρί κρέμα
  • 2 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
  • 150 γραμμάρια ροκφόρ
  • 3 αβγά
  • Αλάτι, πιπέρι

 

 

 

 

 

Εκτέλεση

tartes-alimiri-tourta-me-turi-rokfor-tourtes-tartes-sintages-eisaimonadikigr

Πάμε να δούμε πως θα φτιάξεις και εσύ αυτή τη πολύ νόστιμη αλμυρή τούρτα με τυρί ροκφόρ.Αφήστε τη ζύμη να ξεπαγώσει. Χρειάζεται περίπου είκοσι λεπτά εκτός ψυγείου. Χωρίστε τη σε δύο άνισα μέρη, δύο τρίτα και ένα τρίτο. Ανοίξτε με τον πλάστη το μεγαλύτερο κομμάτι σε φύλλο πάχους δύο χιλιοστών. Στρώστε με αυτό ένα βουτυρωμένο σκεύος για τούρτα, γύρω στα 27 εκατοστά.

Βάλτε στο μίξερ το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, το ροκφόρ, τα δύο από τα τρία αβγά και το ένα ασπράδι και προσθέστε λίγο πιπέρι στο μείγμα. Χτυπήστε τα για ένα λεπτό. Απλώστε το περιεχόμενο του μίξερ πάνω στη ζύμη μέσα στη φόρμα για τούρτα.

 

Για περισσότερες νόστιμες και γρήγορες συνταγές δες εδώ

 

Ανοίξτε το δεύτερο κομμάτι ζύμης και το βάζετε σαν σκέπασμα. Πιέστε με τα δάχτυλα σε όλη την περίμετρο την πάνω και την κάτω ζύμη, για να τις ενώσετε καλά. Αλείψτε την επιφάνεια με τον κρόκο του αβγού που κρατήσατε, αραιωμένο με ένα κουταλάκι του γλυκού νερό. Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις πάνω στη σφολιάτα, λίγο σουσάμι για περισσότερη νοστιμιά και ένα όμορφο πιάτο.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, για μισή ώρα, στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρει χρώμα η σφολιάτα μας.
Αφήστε στο ψυγείο για μία ώρα πριν σερβίρετε. Μπορείτε να την σερβίρετε και σε θερμοκρασία δωματίου. Είτε κρύα, είτε ζεστή, είναι πολύ νόστιμη. Η πιο εύκολη συνταγή για αλμυρή τούρτα με τυρί ροκφόρ.

 

 

 

 

EXTRA TIPS:

 

 

 

Μοιράσου τη συνταγή με τους φίλους σου. Καλή σας όρεξη και καλή επιτυχία!



Άσε το σχόλιο σου!
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr