mousakas-me-penes-diaforetikos-mousakaas-fournou-sintages-eisaimonadikigr

Ένας διαφορετικός και πολύ νόστιμος μουσακάς με πένες

Ο μουσακάς με πένες είναι ένα διαφορετικό πιάτο που όμως μπορεί να εντυπωσιάσει με τη νοστιμιά του. Θα αφήσεις τους πάντες άφωνους.

 

Ένα κλασσικό μαμαδίστικο και αγαπημένο φαγητό είναι ο μουσακάς. Μας αρέσει πολύ, αλλά γιατί να μένουμε κολλημένοι στην κλασσική εκδοχή του; Αν έχετε τραπέζι, μπορείτε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους με μία διαφορετική μορφή του μουσακά. Αντί για πατάτες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πένες.

 

 

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.

 

 

Υλικά που θα χρειαστείς:



 

  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 100 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • ¾ του κιλού κιμάς μοσχαρίσιος
  • 150 γραμμάρια κρασί λευκό ξηρό
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μαϊντανός
  • 1 κιλό μελιτζάνες
  • 400 γραμμάρια ντομάτες
  • ½ κιλό πένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 200 γραμμάρια τυρί
  • Ένα κουτί έτοιμη μπεσαμέλ

 

 

 

 

Εκτέλεση

penes-mousakas-fournos-sintages-eisaimonadikigr

Η διαδικασία για να φτιάξεις αυτόν τον εκπληκτικό μουσακά, είναι παρόμοια με τον κλασικό και το αποτέλεσμα θα σε αφήσει με ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπο σου.

Για αρχή, κόβετε τις μελιτζάνες σε φέτες. Τις απλώνετε σε ταψί και τις αλείφετε με το λάδι πάνω κάτω. Τις ψήνετε στο γκριλ για 2-3 λεπτά την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Έτσι αποφεύγετε το τηγάνισμα, που κάνει τις μελιτζάνες βαριές.

Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρόλα και τηγανίζετε τον κιμά για 4-5 λεπτά. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύετε και ρίχνετε το κρασί. Βράζετε για 4-5 λεπτά και προσθέτετε τις ντομάτες και τον μαϊντανό κομμένο σε πολύ ψιλά κομματάκια. Βράζετε για 20 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.

 

Για περισσότερες νόστιμες συνταγές δες εδώ

 

Έπειτα, βράζετε και στραγγίζετε τις πένες και τις ανακατεύετε με το βούτυρο, το αβγό και το τυρί. Στρώνετε τα μισά ζυμαρικά σε ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος και σκεπάζετε με τις μισές μελιτζάνες από πάνω. Απλώνετε τον κιμά, τα υπόλοιπα ζυμαρικά και τις υπόλοιπες μελιτζάνες. Χτυπάτε την έτοιμη μπεσαμέλ με το γάλα και περιχύνετε με την μπεσαμέλ όλο το ταψάκι. Πασπαλίζετε με τυρί και ψήνετε στους 220 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά και σερβίρετε. Ο πιο νόστιμος μουσακάς με πένες .

 

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!




Άσε το σχόλιο σου!
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr