eukolos-poures-kolokithas-laxanika-pouredes-sintages-eisaimonadikigr

Πολύ εύκολος πουρές κολοκύθας γεμάτος μυρωδιές

Ο πιο εύκολος πουρές κολοκύθας μόνο για σένα που είσαι μοναδική. Η νοστιμιά του δεν περιγράφεται και η επιτυχία της συνταγής είναι αναμενόμενη.

 

Εύκολος πουρές κολοκύθας

kolokitha-poures-eukolos-laxanika-sintages-eisaimonadikigr

Μιας και αυτή τη περίοδο έχω άπλετο χρόνο, ψάχνω συνέχεια να βρω καινούριες ιδέες για συνταγές. Είχα αγοράσει τις προάλλες μία κολοκύθα που την είδα και μου άρεσε αλλά δεν ήξερα τι να τη κάνω.

Έψαξα σχολαστικά σε κάθε γωνιά του ίντερνετ και βρήκα αυτόν τον πουρέ από κολοκύθα. Η αλήθεια είναι πως αγάπησα αυτή τη συνταγή μιας και εκτός από νόστιμη είναι και πολύ εύκολη. Δεν θέλει κόπο και μπορείς να το σερβίρεις σε όλη την οικογένεια. Πάμε να δούμε τι θα χρειαστούμε.

 

 

 

Υλικά για 2 άτομα:



  • 2-3 μεσαίες κολοκύθες ή μία μεγάλη κολοκύθα
  • Αλάτι και πιπέρι όσο θέλετε
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου ή 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • Λίγο φρέσκο θυμάρι ή ξερό θυμάρι

 

 

 

 

 

Εκτέλεση για τον εύκολο πουρέ κολοκύθας

poures-apo-kolokitha-eukolos-grigoros-sintages-eisaimonadikigr

Αρχίζουμε με το καθαρίσουμε τη κολοκύθα ή τις κολοκύθες μας. Την ανοίγουμε στη μέση και με ένα μικρό κουτάλι, αφαιρούμε προσεκτικά τα σπόρια. Τους βάζουμε, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με ένα χαρτί λαδόκολλα. Ψήνουμε ανάποδα με το εσωτερικό της κολοκύθας προς τα κάτω. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά.

Μέχρι να περάσουν τα 30 λεπτά, φτιάχνουμε τη γέμιση για τις κολοκύθες. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια αφού τα ψιλοκόψουμε. Μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, προσθέτουμε και το θυμάρι και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά ακόμα. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Για περισσότερες νόστιμες αλμυρές συνταγές δες εδώ

 

Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά, βγάζουμε τις κολοκύθες από τον φούρνο, τις γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και τις γεμίζουμε με τη γέμιση. Ψήνουμε για άλλα 30-40 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρουν χρώμα οι κολοκύθες.

Όταν είναι έτοιμες, τις βγάζουμε από τον φούρνο και ρίχνουμε από πάνω το μέλι ή το σιρόπι σφενδάμου. Τέλος, βάζουμε όλη τη γέμιση της κάθε κολοκύθας στο μπλέντερ μέχρι να γίνει πουρές και έτοιμος ο εύκολος πουρές κολοκύθας. Σέρβιρε τον ζεστό ή χλιαρό.

 

 

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

Μοιράσου αυτόν τον υπέροχο πουρέ με τους φίλους σου!

 



Άσε το σχόλιο σου!
Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr