papoutsakia-melitzanas-me-tiri-filadelfeia-sintages-almira-kouzina-eisaimonadikigr

Μοναδικά παπουτσάκια μελιτζάνας με τυρί φιλαδέλφεια

Φτιάξε πεντανόστιμα παπουτσάκια μελιτζάνας με τυρί Φιλαδέλφεια στον φούρνο με υπέροχη σάλτσα ντομάτας. Θα γλείφεις τα δάχτυλα σου.

 

 

Παπουτσάκια μελιτζάνας με τυρί φιλαδέλφεια

melitzana-papoutsakia-sintages-tiri-filadelfeia-kimas-eisaimonadikigr

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι εμπνευσμένη από τα κλασικά αγαπημένα παπουτσάκια που κάνουμε όλες οι παραδοσιακές μαμάδες και γιαγιάδες. Δεν είμαι μεγάλη θαυμάστρια της μελιτζάνας και πάντα ψάχνω να βρω εναλλακτικές για να μπορώ να την απολαύσω. Με αυτόν τον τρόπο, δημιούργησα και αυτή τη συνταγή και μέχρι και σήμερα τη κάνω τουλάχιστον μία φορά τον μήνα.

Είναι ιδανική για ορεκτικό σε μεγάλα τραπέζια αλλά και ως ένα υπέροχο μεσημεριανό για όλη την οικογένεια. Ένα καλοκαιρινό και ελαφρύ φαγάκι για σένα και τους αγαπημένους σου.

 

 

 

 

Υλικά για 2-3 άτομα:

  • 5-6 μεγάλες στρογγυλές μελιτζάνες
  • Μισό κιλό κιμά της επιλογής σου
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 4 κρεμμύδια μεγάλα
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
  • 2 μεγάλες ντομάτες
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
  • λίγο βασιλικό
  • 2 κουτιά τυρί τύπου Φιλαδέλφεια
  • Έτοιμη μπεσαμέλ ή μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη δική σου χειροποίητη (Δες εδώ πως μπορείς να τη φτιάξεις)
  • 2 αυγά
  • 200 γραμμάρια κίτρινο τυρί

 

 

 

 

 

Εκτέλεση

tiri-filadelfeia-me-melitzanes-papoutsakia-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

Η διαδικασία για να φτιάξουμε αυτά τα υπέροχα παπουτσάκια μελιτζάνας με τυρί φιλαδέλφεια, αξίζει τον κόπο. Για αρχή, πάρε τις μελιτζάνες και κόψε τις στη μέση κάθετα σαν να θες να είναι 2 μεγάλες φέτες που να μπορείς να γεμίσεις. Μόλις τις κόψεις, βάλε τις σε ένα μπολ με καθαρό νερό και λίγο αλάτι για να φύγει η πίκρα τους. Άλλαξε 3-4 φορές νερό στο μπολ.

Έπειτα αφαίρεσε το περιεχόμενο από τις μελιτζάνες και τοποθέτησε τις μελιτζάνες σε ένα μεγάλο ταψί αφού το αλείψεις με λίγο λάδι.

Στη συνέχεια, σε ένα τηγάνι τσιγάρισε τον κιμά μαζί με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ελαιόλαδο και αφού ασπρίσει λίγο, ψιλόκοψε τα κρεμμύδια και πρόσθεσε τα μέσα μαζί με το σκόρδο και το βασιλικό αφού τα ψιλοκόψεις και αυτά.

 

Για περισσότερες νόστιμες συνταγές δες εδώ

 

Άσε τον κιμά να ψηθεί για 2 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια και σβήσε με το κόκκινο κρασί. Ψιλόκοψε τις ντομάτες και ρίξε τις στο μείγμα μαζί με τη ζάχαρη και το ξύδι. Πρόσθεσε 2 ποτήρια νερό και άφησε τον κιμά να βράσει για 20 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Μόλις είναι έτοιμος ο κιμάς, απέσυρε από τη φωτιά και πρόσθεσε τα αυγά και το τυρί φιλαδέλφεια.

Αφού ανακατέψεις όλα τα υλικά μαζί, βγάλε τις μελιτζάνες από το νερό και γέμισε τη κάθε μία με το μείγμα από τον κιμά και το τυρί. Φτιάξε την έτοιμη μπεσαμέλ ή τη σπιτική μπεσαμελ με τον τρόπο που θα δεις εδώ, και άπλωσε το πάνω από τις μελιτζάνες. Πασπάλισε με κίτρινο τυρί και ψήσε το φαγητό μας για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Το φαγητάκι μας είναι έτοιμο να το απολαύσεις.

 

 

 

Extra tips:

  • Μπορείς να βάλεις μανιτάρια αντί για κιμά για μία πιο νηστίσιμη και vegan επιλογή.
  • Αυτό το πιάτο ταιριάζει με μία ελαφριά σος γιαουρτιού ως συνοδευτικό.
  • Αν θέλεις, πρόσθεσε πατάτες δίπλα στις μελιτζάνες μας για να γίνει ένα συμπληρωμένο μεσημεριανό.
  • Μην προσθέσεις το τυρί φιλαδέλφεια αν δεν το επιθυμείς.
  • Για περισσότερη νοστιμιά, πρόσθεσε λίγο πελτέ ντομάτας μαζί με τις φρέσκες ντομάτες.

 

 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη! Σου άρεσε η συνταγή μας; Άφησε μου το σχόλιο σου.

Άσε το σχόλιο σου!
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr