rizokeftedes-me-diosmo-keftedes-keftedakia-ruzi-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

Πανεύκολοι ρυζοκεφτέδες με δυόσμο για ένα μοναδικό πιάτο

Υπέροχοι ρυζοκεφτέδες με δυόσμο που φτιάχνονται πανεύκολα και με πολύ λίγα υλικά. Ένα ξεχωριστό πιάτο για όλη την οικογένεια.

 

Εύκολοι ρυζοκεφτέδες με δυόσμο

ruzokeftedes-keftedakia-ruziou-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

 

Κάποια μέρα έψαχνα να βρω μία εύκολη συνταγή για να τη μοιραστώ με τους δικούς μου. Ήθελα να ξεφύγω λίγο από το συχνό μοτίβο των γνωστών κεφτέδων και έψαξα πάρα πολύ για να βρω κάτι πρωτότυπο και μοναδικό. Μετά από πολύ ψάξιμο, βρήκα αυτούς τους φανταστικούς ρυζοκεφτέδες και η νοστιμιά και η ευκολία τους δεν περιγράφεται. Είναι το ιδανικό πιάτο για τα παιδιά μιας και είναι γεμάτο βιταμίνες, αλλά και είναι ένα υπέροχο συνοδευτικό για τραπέζια, μπουφέδες αλλά και πάρτι. Πάμε να δούμε μαζί πως μπορείς να φτιάξεις και εσύ αυτή την υπέροχη συνταγή.

 

 

Υλικά για 4-5 άτομα:



  • 2 αυγά
  • 400 γραμμάρια ρύζι γλασέ
  • Αλάτι, πιπέρι όσο θέλετε
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 150 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη
  • 200 γραμμάρια παρμεζάνα
  • Άνηθο ψιλοκομμένο
  • Δυόσμο ψιλοκομμένο όσο θέλετε
  • Λίγο μαϊντανό
  • Αλεύρι πριν το τηγάνισμα
  • Ηλιέλαιο ή σογιέλαιο για το τηγάνισμα

 

 

 

 

Εκτέλεση και διαδικασία για τους μυρωδάτους ρυζοκεφτέδες

keftedakia-me-ruzi-ruzokeftedes-ruziou-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

 

Η διαδικασία για να φτιάξετε αυτούς τους κεφτέδες με ρύζι, είναι πολύ εύκολη και γρήγορη. Για αρχή, βράζουμε το ρύζι για όση ώρα λέει η συσκευασία και το σουρώνουμε καλά. Ρίχνουμε αρκετό νερό για να κρυώσει το ρύζι και το βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο και τον άνηθο. Τα βάζουμε και αυτά μέσα στο μπολ και προσθέτουμε και τα αυγά. Έπειτα τρίβουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι στον τρίφτη ή στο μπλέντερ και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Τέλος, βάζουμε τη παρμεζάνα και τη τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Μόλις το μείγμα σφίξει και γίνει σαν ζύμη, πλάθουμε κεφτέδες σε ότι μέγεθος θέλουμε με τα χέρια μας.

 

 

Βάζουμε σε ένα πιάτο αλεύρι και περνάμε από εκεί τους κεφτέδες πριν τους τηγανίσουμε σε μπόλικο καυτό λάδι. Μόλις πάρουν χρώμα, τα σερβίρουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το περιττό λάδι. Αν δεν θέλουμε να τα τηγανίσουμε, μπορούμε να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε τους απολαυστικούς μας ρυζοκεφτέδες με κάποια δροσερή σαλάτα ή κάποια ελαφριά σπιτική σώς.

 

 

 

Extra tips:

 

 

Μοιράσου αυτό το υπέροχο πιάτο με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

 

Άσε το σχόλιο σου!
Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr