thetika-ofeli-tou-na-kaneis-gimnastiki-sto-spiti-gimnastirio-athlisi-soma-eisaimonadikigr

Τα θετικά οφέλη του να κάνεις γυμναστική στο σπίτι

Ξέρεις τι μπορεί να σου προσφέρει η γυμναστική στο σπίτι ; Όλα τα θετικά πράγματα που μπορεί να σου δώσει μία τέτοια υγιεινή συνήθεια.

 

Γυμναστική στο σπίτι

gumnastiki-sto-spiti-ofeli-thetika-soma-gimnastiki-eisaimonadikigr

Η γυμναστική είναι από τις συνήθειες που μας προσφέρουν τόσα πολλά οφέλη. Ωστόσο, πολλοί από εμάς δεν μπορούμε να πάμε σε γυμναστήριο λόγω καθημερινότητας αλλά και λόγω του ότι δεν είναι του στυλ μας.

Μπορεί επίσης να θες να ξεκινήσεις με κάτι πιο χαλαρό και μετά να ξεκινήσεις πιο εντατικά γυμναστήριο. Όποιος και αν είναι ο λόγος, αν κινείσαι έστω και για 10 λεπτά την ημέρα, θα δεις αμέσως αλλαγή στο σώμα σου. Ακόμα και ο χορός είναι μία γυμναστική που σου καίει πολλές θερμίδες και το απολαμβάνεις.

 

 

 

 

Θετικά και οφέλη

askiseis-stos-piti-gimnastiki-athlisi-soma-eisaimonadikigr

 

 

 

1)Τέρμα οι δικαιολογίες

Τώρα πια δεν θα βρίσκεις δικαιολογίες στον εαυτό σου για να μην γυμναστείς. Δεν χρειάζεται να βγεις εκτός σπιτιού για να κινηθείς. Βάλε την αγαπημένη σου μουσική και χόρεψε! Μπορείς επίσης να διαλέξεις κάποιο από αυτά τα βίντεο γυμναστικής που κυκλοφορούν και να κουνηθείς στον ρυθμό του. Ωστόσο και η yoga είναι μία καλή επιλογή, όπως και το μπαλέτο. Διάλεξε ότι σου αρέσει και δείξε τους πως γίνεται.

 

 

 

2)Δεν έχεις συγκεκριμένο ωράριο

Μπορεί να μην προλαβαίνεις να πας γυμναστήριο λόγω καθημερινότητας ή βαρεμάρας, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα όταν κάνεις γυμναστική στο σπίτι . Κάνε ότι ώρα θέλεις εσύ γυμναστική, όση ώρα θέλεις και τέλος το άγχος. Είσαι ο προσωπικός σου γυμναστής που πάντα χρειαζόσουν.

 

 

 

Για περισσότερες συμβουλές γυμναστικής δες εδώ



 

 

 

3)Μπορείς να κάνεις ότι γυμναστική θέλεις

Το κυριότερο, είναι ότι κάνεις ότι είδος γυμναστικής θέλεις χωρίς να σε ενοχλεί κανείς για τις επιλογές σου. Θες να χορέψεις; Jazz; Hip-hop; Tango; Pop; Rock; Μάντεψε! Ότι θέλεις μπορείς να κάνεις με ότι μουσική θέλεις και για όσο θέλεις εσύ.

 

 

4)Δεν έχεις κανέναν στο κεφάλι σου

Υπάρχουν πολλά άτομα στο γυμναστήριο, που σίγουρα δεν ταιριάζετε (παραδέξου το). Είτε γιατί καταλαμβάνουν άπειρη ώρα τα μηχανήματα, είτε γιατί κοιτάνε επικριτικά, είτε γιατί ενοχλούν γενικώς. Στο σπίτι δεν έχεις αυτό το πρόβλημα. Δεν χρειάζεται να υποστείς κανέναν και κυρίως να έχεις κανέναν πάνω από το κεφάλι σου να σου υπενθυμίζει το τι δεν έκανες.

 

 

 

5)Φοράς ότι θες

Αυτό είναι το αγαπημένο μου προτέρημα μιας και ποτέ δεν μου άρεσε να δίνω πολλά χρήματα σε ακριβά ρούχα. Και όπως και να το κάνουμε, τα αθλητικά είδη είναι λίγο τσιμπημένα για τα γούστα μου. Στο σπίτι σου μπορείς να φορέσεις ότι θέλεις και κανείς δεν θα σε κρίνει για τις στιλιστικές σου επιλογές.

Τη θυμάσαι εκείνη τη λιωμένη φόρμα με τις τρύπες που τόσο αγαπάς; Ε τώρα μπορείς να τη φορέσεις μέσα στο σπίτι χωρίς να ντρέπεσαι. Και ξέρεις και κάτι άλλο; Πιτζάμες θα φοράω από σήμερα και θα κάνω γυμναστική στο σπίτι . Τι πιο άνετο από τις πιτζάμες με τα αρκουδάκια μου;

 

 

 

6)Γίνεσαι ο προσωπικός σου DJ

Ναι είμαι από αυτά τα άτομα που δεν τους άρεσε η γυμναστική στο γυμναστήριο και προτιμάω να ακούω ροκιές στη διαπασών. Αυτό το προτέρημα το έχεις μόνο στο σπίτι και βάζεις ότι τραγούδια θέλεις και ξεπατώνεσαι χωρίς να είσαι αναγκασμένη να ακούς κάτι που δεν σου αρέσει. Έλα πάμε και δώσε και νιώστο ρε παιδί μου.

 

 

7)Η απόσταση δεν σε αγχώνει

Δεν είναι όλα τα γυμναστήρια κοντά στο σπίτι σου, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Οπότε χαλάς πολύ χρόνο από τη μέρα σου και αγχώνεσαι να το προλάβεις ανοιχτό ή να είσαι εκεί στο ομαδικό μάθημα. Όταν είσαι σπίτι όμως, δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι χωρίς λόγο. Φτιάχνεις εκεί το προσωπικό σου γυμναστήριο και δεν χάνεις λεπτό από τη μέρα σου.

 

 

 

8)Γλυτώνεις τα έξοδα και κάνεις οικονομία

Υπάρχουν πολλά οικονομικά γυμναστήρια αλλά υπάρχουν και αυτά που δεν πλησιάζονται. Δεν θα αναφέρω και τη βενζίνη που χρειάζεται να ξοδέψεις αν το γυμναστήριο σου βρίσκεται κάπου μακριά.

Έτσι, με το να κάνεις γυμναστική στο σπίτι , δεν χαλάς περιττά χρήματα και δεν κάνεις έξοδα που δεν χρειάζονται. Μαζεύεις χρήματα και κάνεις και οικονομία. Μπορείς να εξοικονομήσεις αυτό το ποσό και να το αξιοποιήσεις σε κάτι που χρειάζεσαι.

 

 

 

Αυτά ήταν μερικά οφέλη του να κάνεις γυμναστική στο σπίτι. Ποια είναι η άποψη σου; Γνωρίζεις κι άλλα που δεν αναφέραμε;



Post Author: Eisaimonadikigr