krepes-vromis-krepa-me-vromi-xoris-alevri-ugieines-glika-eisaimonadikigr

Οι πιο εύκολες κρέπες με βρώμη χωρίς αλεύρι και βούτυρο

Έχεις δοκιμάσει ποτέ κρέπες με βρώμη; Είναι οι πιο υγιεινές κρέπες χωρίς αλεύρι και βούτυρο και μπορείς να τις φτιάξεις όλες τις ώρες της ημέρας.

 

Εύκολες κρέπες με βρώμη

ugieines-krepes-vromis-krepa-me-vromi-glika-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Καθώς εξερευνούσα τον μαγικό κόσμο του ίντερνετ, έπεσα πάνω σε μία συνταγή για κρέπες χωρίς αλεύρι αλλά με βρώμη και εντυπωσιάστηκα. Αποφεύγω το αλεύρι διότι με φουσκώνει και συνέχεια ψάχνω πιο υγιεινές εκδοχές που θα έχουν το ίδιο γευστικό αποτέλεσμα αλλά σε μία πιο υγιεινή εκδοχή.

Έτσι, ανακάλυψα αυτές τις ελαφριές κρέπες με βρώμη και από εκείνη τη μέρα δεν χορταίνω να τις φτιάχνω είτε για πρωινό, είτε για ένα ελαφρύ γλυκάκι. Βεβαίως και μπορείς να προσθέσεις ότι υλικά σου αρέσουν μέσα στη κρέπα μας ανάλογα με τα γούστα σου. Πάμε να δούμε μαζί πως μπορείς να τις φτιάξεις και εσύ εύκολα και γρήγορα.

 

 

 

 

Υλικά για 3-4 κρέπες με βρώμη:



  • 100 γραμμάρια βρώμη
  • 2 αυγά ολόκληρα ή μόνο τα ασπράδια τους
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 ποτήρι φρέσκο γάλα της επιλογής σου
  • Μία βανίλια

 

 

 

 

 

 

Διαδικασία για τις υγιεινές κρέπες

vromis-krepa-krepes-me-vromi-ugieines-xoris-alevri-glika-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

 

Ο τρόπος για να φτιάξεις αυτές τις ελαφριές κρέπες είναι πολύ εύκολος και με πολύ απλά βήματα. Ξεκινάμε με τη βρώμη. Τη βάζουμε μέσα στο μπλέντερ μας και την αλέθουμε μέχρι να γίνει σκόνη, η υφή της πρέπει να είναι σαν αλεύρι. Αν θέλεις, μπορείς να την αφήσεις όπως είναι ανάλογα με τα γούστα σου.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε μέσα στη βρώμη, τα αυγά και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και τη βανίλια και τέλος το γάλα σιγά σιγά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να γίνει ένας χυλός.

 

 

Προθερμαίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε κουταλιές κουταλιές το μείγμα για να σχηματίσουμε τη κρέπα μας. Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για να μην καεί και μόλις πάρει χρώμα τη γυρίζουμε από την άλλη. Τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο και τις γεμίζουμε με ότι υλικά θέλουμε. Έτοιμες οι κρέπες με βρώμη για σένα και τους αγαπημένους σου.

 

 

 

 

Extra tips:

  • Για ένα πιο τραγανό αποτέλεσμα, μπορείς να βάλεις τη ζύμη 10 λεπτά στο ψυγείο πριν τη χρησιμοποιήσεις.
  • Η ζύμη μπορεί να κρατηθεί στο ψυγείο για 1-2 μέρες ή απλά να ανανεώνεις τη ζύμη.
  • Μπορείς να γεμίσεις τη κρέπα σου με ότι υλικά επιθυμείς. Κάποια πιο υγιεινά που προτιμώ και εγώ είναι τα εξής: κανέλα, μέλι, κάποιο φρούτο, γιαούρτι, ζάχαρη άχνη, φυστικοβούτυρο, ταχίνι, καρύδα, ξηροί καρποί, σιρόπι Αγαύης, μαρμελάδες με στέβια, όπως και μαύρη σοκολάτα. Κάνε τις δικές σου επιλογές και απογείωσε τις κρέπες σου.
  • Βεβαίως η προσθήκη παγωτού είναι από τις καλύτερες επιλογές. Ωστόσο, να ξέρεις ότι υπάρχουν στο εμπόριο παγωτά χωρίς πολλά λιπαρά και ζάχαρη που μπορείς να προσθέσεις στις κρέπες χωρίς αλεύρι και βούτυρο.
  • Αν δεν έχεις αντικολλητικό τηγάνι, απλά πρόσθεσε λίγο λάδι ή βούτυρο μέσα στο τηγάνι σου για να μην κολλήσει. Ένα πιο υγιεινό λάδι είναι το λάδι καρύδας, το σογιέλαιο αλλά και το ηλιέλαιο.
  • Εκτός από βρώμη, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι ολικής ή καρύδας για ένα πιο υγιεινό αποτέλεσμα.
  • Αντί για ζωικό γάλα, μπορείς να προσθέσεις κάποιο φυτικό όπως γάλα καρύδας, σόγιας , φουντουκιού κλπ.
  • Δες εδώ περισσότερες vegan-νηστίσιμες συνταγές.
  • Ένα υπέροχο πρωινό αλλά και ένα εύκολο και ελαφρύ γλυκάκι για τις ώρες που θες κάτι υγιεινό και ελαφρύ.
  • Για περισσότερες υγιεινές επιλογές ρίξε μία ματιά εδώ.

 

 

Καλή επιτυχία! Μοιράσου το γλυκάκι με τους φίλους σου.

Άσε το σχόλιο σου!
Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr