ravani-me-krema-sokolatas-siropiasto-keik-glika-tapsiou-sintages-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Ξεχωριστό σιροπιαστό ραβανί με κρέμα σοκολάτας

Έχεις δοκιμάσει ποτέ ραβανί με κρέμα σοκολάτας; Αν όχι, ετοιμάσου να απολαύσεις το πιο υπέροχο γλυκό που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

 

Ραβανί με κρέμα σοκολάτας

ravani-siropiasto-keik-me-krema-sokolatas-glika-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Το ραβανί είναι από τα αγαπημένα γλυκά της Βόρειας Ελλάδας.  Σας προτείνουμε μια παραλλαγή του που θα σας ξετρελάνει.  Συνδυάζει το ραβανί με την λατρεμένη γεύση της σοκολάτας.  Δοκιμάστε το, θα γίνει το αγαπημένο σας επιδόρπιο.

 

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.

 

 

Υλικά για το ραβανί:



  • 10 αβγά
  • 2 κούπες του τσαγιού φρυγανιά
  • ½ κούπα του τσαγιού ζάχαρη
  • Δύο κουταλιές μπέικιν πάουντερ
  • Μία κουταλιά κανέλα
  • Μισή κούπα αμύγδαλα ψιλοκομμένα

 

 

Για το σιρόπι:

 

  • Δύο ποτήρια νερό
  • ½ κούπα ζάχαρη
  • Λίγο χυμό λεμονιού

 

 

Για την κρέμα σοκολάτας:

 

  • Ένα ποτήρι νερό
  • 1 ποτήρι κονιάκ
  • Μία κούπα του τσαγιού κορν φλάουρ
  • 1 σοκολάτα κουβερτούρα

 

 

 

Εκτέλεση για το ραβανί

Για αρχή πρέπει να φτιάξουμε το ραβανί μας. Χτυπάμε πολύ καλά τα αβγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.  Ρίχνουμε την φρυγανιά, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και τα αμύγδαλα, ανακατεύοντας συνεχώς.  Ρίχνουμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένο ταψί.  Ψήνουμε το γλυκό μας στους 180 βαθμούς Κελσίου , σε προθερμασμένο φούρνο, για μισή ώρα με 45 λεπτά περίπου, ανάλογα με το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος σας. Μόλις πάρει χρώμα, είναι έτοιμο το γλυκό μας.

 

 

Σιρόπι

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και την ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσουν.  Λίγο πριν γίνει το σιρόπι προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.  Όταν κρυώσει το γλυκό, το χαράζουμε ελαφρά σε τρίγωνα κομμάτια και το περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να το απορροφήσει και να κρυώσει καλά. Είναι σημαντικό να έχουμε ζεστό σιρόπι και κρύο γλυκό. Χρειάζονται τουλάχιστον τέσσερις ώρες για να απορροφηθεί το σιρόπι. Η χάραξη βοηθάει για να γίνει καλύτερο το σιρόπιασμα.  Θυμηθείτε να ρίχνετε λίγο λίγο το σιρόπι, για να μην χαλάσει η επιφάνεια του γλυκού.

 

 

 

gliko-ravani-me-sokolata-epikalipsi-gluka-zaxaroplastiki-sintages-eisaimonadikigr

 

 

 

Κρέμα σοκολάτας

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, το κονιάκ και το κορν φλάουρ.  Τα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.  Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι η κρέμα μας να γίνει πηχτή και ομοιόμορφη.  Καλύπτουμε την επιφάνεια του γλυκού με την κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε. Τη κρέμα τη βάζουμε αφού ολοκληρωθεί το σιρόπιασμα του γλυκού και κρυώσει καλά. Το ραβανί με κρέμα σοκολάτας είναι έτοιμο να το απολαύσεις.

 

 

 

 

Extra tips:

  • Μπορείτε να αρωματίσετε το γλυκό σας με ανθόνερο ή ροδόνερο.  Μπορείτε επίσης να το πασπαλίσετε με φιστίκια Αιγίνης, αμύγδαλα, ινδοκάρυδο ή καρύδια.  Προσοχή όμως, να είναι ψιλοκομμένα. Εναλλακτικά μπορείτε να πασπαλίσετε με τρούφα.
  • Να θυμάστε ότι στο ραβανί δεν θέλουμε αφράτη υφή.  Θέλουμε η σάρκα του να αντιστέκεται στο κουταλάκι.  Ταιριάζει άψογα με παγωτό καϊμάκι, που θα το έχετε σιροπιάσει με βύσσινο.  Άλλη ωραία επιλογή που του ταιριάζει είναι το γλυκό πορτοκάλι.

 

 

 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!



Άσε το σχόλιο σου!
Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr