profiterol-me-sokolata-kai-portokali-glika-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Ξεχωριστό προφιτερόλ με σοκολάτα και πορτοκάλι γεμάτο μυρωδιές

Μία ξεχωριστή συνταγή για προφιτερόλ με σοκολάτα και πορτοκάλι. Μία νόστιμη συνταγή για να τη δοκιμάσεις σε όλες τις περιστάσεις και γιορτές.

 

Προφιτερόλ με σοκολάτα και πορτοκάλι

profiterole-sokolatas-me-portokali-glika-eukola-profiterol-eisaimonadikigr

«Δεν θέλω να το μάθω, να το φάω θέλω» έλεγε ο Κωνσταντίνου στα «Χτυποκάρδια στο θρανίο». Έτσι μάθαμε όλοι το προφιτερόλ. Υπάρχουν όμως και πολλές νόστιμες εκδοχές του.
Αυτή είναι μια νόστιμη παραλλαγή της αυθεντικής συνταγής, με πορτοκάλι και λικέρ. Χρησιμοποιήστε μαύρη σοκολάτα με τουλάχιστον 60% περιεκτικότητα σε κακάο για μια πιο έντονη αντίθεση με τη γεύση του πορτοκαλιού.

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.

 

 

 

  • ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ:

Κορνέ ζαχαροπλαστικής με λεπτό στόμιο (προαιρετικά).

 

 

  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

 

Τα σουδάκια, χωρίς τη γέμιση, διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο για δύο ημέρες.

 

 

 

 

Υλικά για 6 άτομα:



ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥΔΑΚΙΑ:

  • 60 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
  • 2 αβγά, χτυπημένα

 

 

ΓΙΑ ΤΗ ΓΈΜΙΣΗ:

  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 2 κουταλιές της σούπας λικέρ Grand Marnier

 

 

 

ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ ΣΟΚΟΛΆΤΑ:

  • 150 γραμμάρια καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα, σπασμένη σοκολάτα
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας Grand Marnier

 

 

 

 

 

Εκτέλεση και τρόπος παρασκευής για το προφιτερόλ με σοκολάτα

sokolatenia-profiterol-me-portokali-glika-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου. Καλύψτε δύο μεγάλα ταψιά με λαδόκολλα. Κοσκινίστε το αλεύρι σε μεγάλο μπολ, ρίχνοντάς το από ψηλά για πιο αφράτο αποτέλεσμα.

Θα φτιάξουμε τη ζύμη για τα σουδάκια. Βάλτε το βούτυρο και 150 ml νερό σε κατσαρολάκι και ζεστάνετε το μέχρι να λιώσει. Αφήστε να πάρει βράση το μείγμα, αποσύρετε από τη φωτιά και ρίξτε το αλεύρι. Ανακατέψτε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να φτιάξετε μια μπαλίτσα. Αφήστε το για 10 λεπτά να κρυώσει. Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά, προσθέστε τα αβγά σταδιακά, ανακατεύοντας καλά για να ενωθούν τα υλικά. Συνεχίστε να ρίχνετε τα αβγά μέχρι να φτιάξετε μια απαλή, λεία ζύμη.

 

Για περισσότερα υπέροχα γλυκά δες εδώ

 

Βάλτε τη ζύμη στο κορνέ. Μοιράστε στρογγυλές μερίδες σε μέγεθος καρυδιού σε απόσταση μεταξύ τους πάνω στο ταψί με τη λαδόκολλα. Ψήστε 20 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Βγάλτε τα σουδάκια από το φούρνο και τρυπήστε τα στο πλάι για να αποβάλλουν την υγρασία από το εσωτερικό τους. Βάλτε τα ακόμα 2 λεπτά στο φούρνο για να γίνουν τραγανά και αφήστε τα σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.

Για να φτιάξετε τη γέμιση, χτυπήστε σε μπολ την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα και το λικέρ μέχρι να πήξει η κρέμα. Γεμίστε τα προφιτερόλ με την κρέμα με το κορνέ ή με ένα κουταλάκι του γλυκού.

Για τη σος σοκολάτας, λιώστε σε κατσαρόλα τη σοκολάτα, την κρέμα γάλακτος, το μέλι και το λικέρ, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Σερβίρετε το προφιτερόλ με τη σος σοκολάτας από πάνω. Το προφιτερόλ με σοκολάτα και πορτοκάλι είναι έτοιμο να το απολαύσεις.

 

 

 

EXTRA TIPS:

  • Αμέσως μόλις βγάλετε τα σουδάκια από το φούρνο, είναι σημαντικό να τα τρυπήσετε για να αποβάλλουν την υγρασία από το εσωτερικό τους. Έτσι θα έχετε στεγνά και τραγανά σουδάκια. Αλλιώς, η υγρασία θα μαλακώσει υπερβολικά τα σου.
  • Μπορείτε, αντί για την κλασσική κουβερτούρα, να χρησιμοποιήσετε λευκή κουβερτούρα. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο νόστιμο και ακόμη πιο πρωτότυπο.
  • Είναι ένα εύκολο γλυκάκι για όλη την οικογένεια. Προτείνω να το δοκιμάσετε παγωμένο μιας και είναι πιο γευστικό έτσι.
  • Αν δεν σου αρέσει το πορτοκάλι, μπορείς να μην το προσθέσεις.
  • Το πιο νόστιμο προφιτερόλ με σοκολάτα μόνο για σένα!
  • Δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις ζουμερό κέικ μπανάνας.

 

 

 

Καλή επιτυχία! Μοιράσου το γλυκάκι με τους αγαπημένους σου!



Άσε το σχόλιο σου!
Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr