auga-psimena-se-koupa-avga-sintages-galliki-sintagi-eisaimonadikigr

Υπέροχη γαλλική συνταγή για ξεχωριστά αυγά ψημένα σε κούπα

Έχεις δοκιμάσει ποτέ αυγά ψημένα σε κούπα; Υπάρχει μία υπέροχη γαλλική συνταγή που τα απογειώνει και σίγουρα θα τη λατρέψεις.

 

Αυτό το πιάτο μας έρχεται από τη Γαλλία. Οι Γάλλοι το αποκαλούν «oeuf de cocotte» και μπορεί να είναι το βασικό κυριακάτικο πρωινό ή, συμπληρωμένο με μια καλή σαλάτα, ένα απλό βραδινό. Για ένα άτομο πολλαπλασιάστε επί 4 ή 6, ανάλογα με τους καλεσμένους σας.

 

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.

 

 

Υλικά που θα χρειαστείς για τα αυγά ψημένα σε κούπα:



 

  • 1/4 φλιτζανιού κρεμμυδάκι φρέσκο σε λεπτές φέτες, το λευκό και το περισσότερο από το πράσινο
  • Μία κουταλιά της σούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας λιωμένο τυρί ροκφόρ ή κοπανιστή
  • 1/3 φλιτζανιού βρασμένα και κομματιασμένα μπουκετάκια κουνουπίδι ή ζεματισμένα και στραγγισμένα φύλλα σπανάκι, ή σέσκουλο, ή ρόκα, ή ψιλοκομμένη σοταρισμένη πιπεριά (κατά βούληση – προαιρετικά)
  • Αλάτι
  • Τα φύλλα από δύο κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • Φύλλα από δύο κλωνάρια μαϊντανό
  • Μία πρέζα ξύσμα λεμόνι (προαιρετικά)
  • Ένα μεγάλο αβγό φρέσκο
  • Δύο κουταλιές της σούπας περίπου κρέμα γάλακτος
  • Πιπέρι μαύρο χοντροκομμένο
  • Φέτες μπαγκέτα ή ψωμί χωριάτικο φρυγανισμένες

 

 

 

Εκτέλεση

avga-stin-koupa-psimena-auga-sintages-eisaimonadikigr

 

Η διαδικασία για να φτιάξετε αυτό το υπέροχο πιάτο είναι πολύ εύκολη και γρήγορη. Υπέροχα αυγά ψημένα σε κούπα.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου, βάζοντας τη σχάρα στη μέση. Σε μικρό τηγάνι και μέτρια φωτιά λιώστε το βούτυρο, βάλτε το κρεμμυδάκι με λίγο νερό και αλάτι και σοτάρετε για δύο λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

 

Για περισσότερες συνταγές δες εδώ

 

Προσθέστε τα αρωματικά και μεταφέρετε σε πυρίμαχο κουπάκι, απλώνοντας το στον πάτο. Προσθέστε ο,τι λαχανικά θέλετε, το τυρί, και στη μέση σπάστε το αβγό και βάλτε αρκετή κρέμα, να σκεπάσει σχεδόν το ασπράδι. Πασπαλίστε με μπόλικο πιπέρι και ψήστε 8-12 λεπτά, μέχρι να σφίξει το ασπράδι.

Σερβίρετε με φρέσκο ή φρυγανισμένο ψωμί. Το φαγητό μας είναι έτοιμο να το απολαύσεις. Ένα πολύ εύκολο πιάτο που μπορείς να το δοκιμάσεις κάθε στιγμή της ημέρας και με ότι υλικά επιθυμείς αναλόγως τη περίσταση και την ώρα.

 

 

 

  • Extra tip:  Μπορείτε να προσθέσετε μανιτάρια και ρίγανη για επιπλέον νοστιμιά. Ιδανικό συνοδευτικό είναι η χωριάτικη σαλάτα.

 

 

Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!



Άσε το σχόλιο σου!
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr