carbonara-light-karmponara-elafria-ugieini-makaronia-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

Νόστιμη light καρμπονάρα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις άλλες

Φτιάξε αυτή τη light καρμπονάρα και θα με θυμηθείς. Η νοστιμιά και η ευκολία της δεν περιγράφεται και είναι ολόιδια με τις άλλες.

 

Νόστιμη light καρμπονάρα

light-karmponara-makaronia-elafria-makaronada-carbonara-sintages-eisaimonadkigr

 

Η συγκεκριμένη καρμπονάρα ήρθε ουρανοκατέβατη στη ζωή μου. Καθώς παρακολουθούσα μία αγαπημένη μου youtuber, είδα ότι είχε ανεβάσει ένα βίντεο με αυτή την ενδιαφέρουσα συνταγή. Πήρα τη δική της συνταγή και τη διαμόρφωσα σύμφωνα με τα δικά μου γούστα. Το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό και αμέσως το λάτρεψαν όλοι. Μία μακαρονάδα που δεν στερείται τίποτα από τις υπόλοιπες συνταγές για καρμπονάρα και είναι και πολύ υγιεινή. Χωρίς περιττά λιπαρά, θα έχεις στο πιάτο σου, μία εύκολη και νόστιμη καρμπονάρα. Πάμε να δούμε πως θα τη φτιάξεις και εσύ.

 

Υλικά για 3-4 μερίδες:



  • Μία συσκευασία μακαρόνια της επιλογής σου (εγώ προτιμάω τις πένες ολικής)
  • Αλάτι, πιπέρι όσο θέλουμε
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • Μία κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη ή 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες στον τρίφτη
  • 5-10 φέτες γαλοπούλα
  • 150-200 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα ή κονσέρβας
  • 2 ατομικές συσκευασίες γιαούρτι της επιλογής μας με όσα λιπαρά θέλουμε
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • Προαιρετικά: 200 γραμμάρια τυρί τριμμένο με λίγα λιπαρά ή 1 συσκευασία τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια

 

 

 

 

Προετοιμασία και εκτέλεση για τη light καρμπονάρα

elafria-karmponara-light-carbonara-sintages-makaronia-eisaimonadikigr

 

Αυτή η ελαφριά καρμπονάρα θα γίνει από τις πιο αγαπημένες σου. Για αρχή βάζουμε μπόλικο νερό σε μία κατσαρόλα για να βράσει. Μόλις βράσει το νερό, ρίχνουμε τα μακαρόνια μαζί με τη μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Τα αφήνουμε να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ή αναλόγως πως τα προτιμάμε. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια μας και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε την άλλη κουταλιά ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Τρίβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στον τρίφτη ή χρησιμοποιούμε σκόνη σκόρδου και τα προσθέτουμε μέσα στο λάδι. Τα αφήνουμε να τσιγαριστούν για 1 λεπτό και προσθέτουμε τα μανιτάρια (τα κόβουμε αν είναι φρέσκα, αλλιώς τα στραγγίζουμε αν είναι κονσέρβας).

 

 

Κόβουμε τη γαλοπούλα σε τετραγωνάκια και τα προσθέτουμε και αυτά στο τηγάνι. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε και βάζουμε το μείγμα μέσα στα έτοιμα μακαρόνια μας. Ανακατεύουμε και πάμε να φτιάξουμε τη σάλτσα μας.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι τα γιαούρτια μαζί με τη μουστάρδα, λίγο αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε και τη σάλτσα μέσα στα μακαρόνια και τέλος το τυρί ή τη κρέμα τυρί που έχουμε επιλέξει. Το τελευταίο είναι προαιρετικό οπότε αν δεν θέλεις δεν χρειάζεται να το προσθέσεις. Σερβίρουμε και έτοιμη η light καρμπονάρα μας.

 

 

 

Extra tips:

 

 

Μοιράσου αυτή τη light καρμπονάρα με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Άσε το σχόλιο σου!
Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr