mpriam-me-loukaniko-laxanika-kolokithakia-patates-sintages-kalokairi-eisaimonadikigr

Ξεχωριστή συνταγή για νόστιμα μπριάμ με λουκάνικο

Τα πιο νόστιμα μπριάμ με λουκάνικο και φέτα στον φούρνο. Ένα καλοκαιρινό φαγητό γεμάτο βιταμίνες και πολλές αναμνήσεις για όλη την οικογένεια.

 

Σήμερα ξύπνησα με μία πολύ γνώριμη μυρωδιά. Η μητέρα μου ήταν στη κουζίνα και μαγείρευε και αμέσως σηκώθηκα να δω τι καλό έχει κάνει. Με μεγάλη μου χαρά ανακάλυψα ότι έχει φτιάξει τα αγαπημένα μου μπριάμ με λουκάνικο στον φούρνο.

Η προσθήκη του λουκάνικου, δίνει άλλη νοστιμιά στο φαγητό και η φέτα που το ακολουθεί, το κάνει από τα καλύτερα καλοκαιρινά φαγητά. Μετά τη θάλασσα ή ως ένα ωραίο μεσημεριανό, αυτό το πιάτο θα αφήσει τους πάντες άφωνους. Για να δούμε πως μπορείς να το φτιάξεις και εσύ.

 

 

 

Υλικά που θα χρειαστείς για ένα μεγάλο ταψί:



 

  • 4 μεγάλες πατάτες
  • 5  μικρά κολοκυθάκια
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 τριμμένες ντομάτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 200 γραμμάρια φέτα
  • 3 χωριάτικα λουκάνικα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κούπα νερό

 

 

 

 

Προετοιμασία και διαδικασία

mpriam-loukaniko-tourlou-laxanika-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

Ο τρόπος για να φτιάξεις αυτή την υπέροχη συνταγή, είναι πολύ εύκολος και γρήγορος. Θα χρειαστείς λίγο χρόνο μέσα στη μέρα σου και πολύ μεράκι.

Για αρχή καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, τα κρεμμύδια, τις ντομάτες και το σκόρδο.

Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλες φέτες όπως και τα κολοκυθάκια. Επίσης, κόβουμε τα κρεμμύδια σε ψιλές φέτες και το σκόρδο σε μικρά κομματάκια. Τρίβουμε και τις ντομάτες στον τρίφτη και τις αφήνουμε στην άκρη.

 

Για περισσότερες νόστιμες συνταγές δες εδώ

 

Βάζουμε όλα τα κομμένα λαχανικά μας μέσα σε ένα μεγάλο ταψί και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, τη ζάχαρη αλλά και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά μέσα στο ταψί και στο τέλος κόβουμε τα λουκάνικα σε κομμάτια.

Τα προσθέτουμε και αυτά μέσα στο ταψί και στο τέλος, τρίβουμε τη φέτα σε τρίμματα και τη προσθέτουμε και αυτή μέσα στο μείγμα ή απλά τη στολίζουμε από πάνω αναλόγως με τα γούστα σας. Ρίχνουμε στο τέλος και το νερό για να μην κολλήσει το φαγητό μας.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το φαγητό μας. Τα μπριάμ μας είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.

 

 

 

 

Extra tips:

  • Αντί για φέτα, μπορείς να προσθέσεις και άλλα τυριά όπως κίτρινο, ανθότυρο, μοτσαρέλα ή και κάποιο νηστίσιμο.
  • Αν δεν θέλεις, μην προσθέσεις τα λουκάνικα. Θα είναι το ίδιο νόστιμο.
  • Μπορείς να προσθέσεις και άλλα λαχανικά, όπως μανιτάρια, πιπεριές πολύχρωμες και πράσινες, μελιτζάνα, ελιές αλλά και ότι άλλο επιθυμείς.
  • Καθώς είναι ένα άκρως καλοκαιρινό φαγητό, μπορείς να το αποθηκεύσεις στο ψυγείο ή σε τάπερ και να το παίρνεις μαζί σου στη παραλία ή στη δουλειά. Συνοδεύεται πολύ ωραίο με ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί.

 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

 




Άσε το σχόλιο σου!
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr