liker-kafe-alkool-rofimata-pota-eisaimonadikigr

Μοναδικό λικέρ καφέ που σίγουρα δεν έχεις ξαναδοκιμάσει

Το λικέρ καφέ είναι ένα από τα πιο εύκολα αλλά και πιο μυρωδάτα λικέρ που μπορείς να φτιάξεις. Βάλε τη δική σου πινελιά και θα έχεις το λικέρ που τόσο θες.

 

Ξεχωριστό λικέρ καφέ

liker-kafe-pota-rofimata-paradosiako-eisaimonadikigr

Ελαφρύ χωνευτικό και γλυκόπιοτο λικέρ, που σερβίρεται μετά το φαγητό, σκέτο ή με πάγο.  Είναι ένα λικέρ που μπορείτε άνετα να το φτιάξετε στο σπίτι, με καθόλου κόπο και ελάχιστα έξοδα, μόνο με τρία υλικά.  Μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε μετά από μια δύσκολη μέρα ή να είναι ο επίλογος ενός τέλειου γεύματος.  Ταιριάζει υπέροχα με σοκολατάκια από λευκή σοκολάτα.

 

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.

 

Υλικά που θα χρειαστείς για το λικέρ καφέ:



  • 300 γραμμάρια ρούμι
  • 750 γραμμάρια τσίπουρο ή βότκα
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη
  • 50 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
  • 8 μεζούρες καφέ φίλτρου βρασμένο σε 250 ml νερό

 

 

 

 

Εκτέλεση για το λικέρ

paradosiako-liker-kafe-pota-rofimata-alkool-eisaimonadikigr

 

Για αρχή, βράζουμε τον καφέ μας (8 μεζούρες καφέ σε 250 ml νερό).  Εντωμεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι.  Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και βράζουμε για 5 λεπτά.  Αναμειγνύουμε τον καφέ και το σιρόπι και τα βράζουμε μαζί για άλλα 5 λεπτά.  Αφήνουμε να κρυώσει για 2 ώρες.

Μόλις κρυώσει το μείγμα, βάζουμε μέσα το αλκοόλ (το ρούμι και το τσίπουρο ή τη βότκα) και ανακατεύουμε.  Το τοποθετούμε σε μπουκάλια που τα φυλάμε σε σκοτεινό ντουλάπι για σαράντα ημέρες. Προτίμησε γυάλινα μπουκάλια διότι δεν χαλάνε και δεν φθείρονται, όπως επίσης και θα μπορείς να καταλάβεις το περιεχόμενο του κάθε μπουκαλιού.

Σε σαράντα ημέρες το λικέρ καφέ μας θα είναι έτοιμο να το πιούμε.

 

 

 

 

EXTRA TIPS:

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα είδος αλκοόλ, στην ανάλογη ποσότητα.  Αν θέλετε πιο ελαφρύ το λικέρ σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 300 με 350 ml αλκοόλ και τα άλλα συστατικά στην ίδια αναλογία.  Θα έχετε την ίδια γεύση καφέ, αλλά πιο ελαφρύ ποτό.  Αν βάλετε μόνο ρούμι, η γεύση του λικέρ θα πλησιάσει κάπως τη γεύση του λικέρ Kalhua.
  • Αντί για καφέ φίλτρου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελληνικό καφέ, με μια μικρή μετατροπή στη συνταγή.   Θα χρειαστείτε 125 γραμμάρια ελληνικό καφέ ψιλοκομμένο και 1 ½ φλιτζανιού του τσαγιού νερό.  Βάζετε σε γυάλινη φιάλη τον καφέ, το αλκοόλ και το μισό νερό.  Το αφήνετε σε σκοτεινό μέρος για 15 μέρες.  Σε 15 μέρες φτιάχνετε το σιρόπι, το αφήνετε να κρυώσει και το ανακατεύετε με το λικέρ σας.  Είσαστε έτοιμη!  Μπορείτε να δοκιμάσετε τώρα το λικέρ σας.  Αν σας φαίνεται δυνατό, μπορείτε να προσθέσετε λίγο σιρόπι, ακόμη και τώρα.  Αν, αντίθετα, σας φαίνεται ελαφρύ, μπορείτε να προσθέσετε λίγο αλκοόλ ακόμη.
  • Για περισσότερα εύκολα ροφήματα και ποτά, ρίξε μία ματιά εδώ.
  • Για να δεις περισσότερα σπιτικά νόστιμα λικέρ δες εδώ.

 

 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Άσε το σχόλιο σου!
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr