axladopita-pita-me-axladia-pites-glika-sintages-eisaimonadikigr

Μοναδική αχλαδόπιτα γεμάτη αρώματα με χειροποίητη ζύμη

Φτιάξε και εσύ τη μοναδική αχλαδόπιτα που είναι γεμάτη μυρωδιές και αρώματα. Τόσο ζουμερή και λαχταριστή που λιώνει στο στόμα.

 

Μοναδική αχλαδόπιτα

pites-axladia-axladopita-glika-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

 

Όλοι γνωρίζουμε την κλασσική συνταγή της μηλόπιτας. Ξέρατε όμως ότι μπορούμε να φτιάξουμε κάτι αντίστοιχο και με άλλα φρούτα; Δοκιμάστε την συνταγή για αχλαδόπιτα που σας προτείνουμε και καταπλήξτε τους καλεσμένους σας.

 

 

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.

 

 

 

Υλικά για τη μοναδική αχλαδόπιτα :



Για τη Ζύμη:

  • 1 αβγό
  • Ένα βιτάμ
  • Δύο κουταλιές σούπας ζάχαρης
  • 2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 500 γραμμάρια αλεύρι
  • Λίγα αμύγδαλα ή φιστίκια (προαιρετικά)
  • Τρίμματα σοκολάτας και κακάο σκόνη

 

Γέμιση:

  • 6-7 αχλάδια παραγινομένα
  • Κανέλα όσο θέλουμε
  • Ένα ποτηράκι κονιάκ
  • Μία κουταλιά ζάχαρη
  • 2-3 μήλα (προαιρετικά)

 

 

 

 

 

Εκτέλεση

pita-me-axladi-axladopita-pites-glika-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Κόβουμε τα αχλάδια σε χοντρές φέτες, τους ρίχνουμε την κανέλα, τη ζάχαρη και το κονιάκ, τα ανακατεύουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν τα υγρά. Εν τω μεταξύ ζεσταίνουμε με το χέρι μας το Βιτάμ και ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αβγό, το μπέικιν και σιγά σιγά το αλεύρι, μέχρι να γίνει μία ζύμη, ούτε πολύ μαλακή ούτε πολύ σκληρή.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο κομμάτια, 1/3 της ζύμης το ένα και 2/3 της ζύμης το άλλο. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και απλώνουμε στον πυθμένα και στα τοιχώματα τα 2/3 της ζύμης. Έπειτα ρίχνουμε τα αχλάδια και τα τρίμματα σοκολάτας, και σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο απλώνουμε το 1/3 της ζύμης με τα χέρια και το βάζουμε σαν καπάκι πάνω από τα αχλάδια.

 

 

Ψήνουμε την αχλαδόπιτα για περίπου σαράντα με 45 λεπτά, σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς. Πριν σερβίρετε, πασπαλίζετε με το κακάο σκόνη.
Προαιρετικά, πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα ή τα φιστίκια (κατά προτίμηση ψιλοκομμένα) την επιφάνεια της πίτας.

 

 

 

 

Extra tips:

  • Μπορείτε να προσθέσετε και 2-3 μήλα στη συνταγή. Έτσι θα γίνει πιο ενδιαφέρουσα η γεύση του γλυκού σας. Επίσης μπορείτε να βάλετε σαντιγί πάνω από την αχλαδόπιτα, αν θέλετε πιο «πλούσια» γεύση.
  • Αν σας αρέσουν πολύ τα αμύγδαλα ή τα φιστίκια, μπορείτε να προσθέσετε λίγα και στη γέμιση.
  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε το κακάο σκόνη με κανέλα ή σιρόπι καραμέλας.
  • Συνοδευτικά, μπορείτε να προσθέσετε δίπλα μία μπάλα παγωτό της αρεσκείας σας.

 

 

 

 

Καλή όρεξη και καλή επιτυχία! Μοιράσου τη συνταγή με τους φίλους σου.

 



Άσε το σχόλιο σου!
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr