mpiskotakia-mantariniou-mantarinia-frouta-glika-eisaimonadikigr

Μοναδικά μπισκότα με μανταρίνι για όλα τα γούστα

Έχεις δοκιμάσει ποτέ μπισκότα με μανταρίνι; Τι περιμένεις; Ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις τα πιο εύκολα μπισκότα με μανταρίνι για μία πιο χειμωνιάτικη μυρωδιά.

 

Ήταν μία συνηθισμένη μέρα σαν όλες τις άλλες όταν αποφάσισα να φτιάξω αυτά τα υπέροχα μπισκότα. Νοστάλγησα τα αγαπημένα μου μανταρίνια και θυμήθηκα ότι είναι χειμωνιάτικο φρούτο.

Έτσι, αποφάσισα μιας και τα μανταρίνια θα έρθουν στο προσκήνιο σε λίγο, να τα εκμεταλλευτώ και να φτιάξω αυτά τα μοναδικά μπισκότα με μανταρίνι. Εύκολα, γεμάτα μυρωδιές και αναμνήσεις, θα τα αγαπήσεις και θα τα φτιάχνεις συνέχεια.

 

 

 

Υλικά για περίπου 10 κομμάτια:



  • 200 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • Ξύσμα από 3 μανταρίνια
  • Τον χυμό από 2 μανταρίνια
  • 2 βανίλιες
  • 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Μισή κουταλιά της σούπας κανέλα
  • Λαδόκολλα για το ψήσιμο

 

 

 

 

Διαδικασία

mpiskota-mantariniou-zaxaroplastiki-glika-eisaimonadikigr

Ο τρόπος για να φτιάξεις αυτά τα υπέροχα μπισκότα, είναι πολύ εύκολος και θα σου λύσει τα χέρια. Θα έχεις έτοιμα μπισκότα για όλες τις ώρες και περιστάσεις της ημέρας.

Για αρχή, καθάρισε και πλύνε καλά τα μανταρίνια. Τρίψε τα για να πάρεις το ξύσμα τους και στύψε δύο από αυτά. Άφησε τα στην άκρη για αργότερα.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξε το βούτυρο σε κομματάκια, και τη ζάχαρη και χτύπησε τα καλά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια, πρόσθεσε τα αυγά ένα ένα και ανακάτεψε πάλι.

Έπειτα, βάλε τη κανέλα μαζί με τις βανίλιες και ρίξε και το ξύσμα των μανταρινιών μαζί με τον χυμό τους. Τέλος, πρόσθεσε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη που θα μπορείς να τη φτιάξεις σε μπισκοτάκια της επιλογής σου.

 

Για περισσότερα νόστιμα γλυκά δες εδώ

 

 

Κάνε τη ζύμη ένα μπαλάκι και τύλιξε τη με μία διαφανής μεμβράνη. Άσε τη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά μέσα στο ψυγείο και έτοιμη η ζύμη μας.

Άπλωσε ένα κομμάτι λαδόκολλα μέσα σε ένα ταψί της επιλογής σου και φτιάξε τα μπισκότα σε ότι σχήμα επιθυμείς με ότι τρόπο θέλεις. Βάλε τα μπισκότα πάνω στο ταψί και ψήσε τα σε προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Άφησε τα να κρυώσουν και έτοιμα τα μπισκοτάκια μας.

 

 

 

 

Extra tips:

  • Μπορείς να ανοίξεις τη ζύμη και να κόψεις σε στρογγυλό σχήμα τα μπισκότα με ένα ποτήρι.
  • Πασπάλισε τα μπισκότα με ζάχαρη άχνη, ξηρούς καρπούς ή ότι άλλο επιθυμείς.
  • Αν θέλεις, μπορείς να προσθέσεις και ξηρούς καρπούς μέσα στη ζύμη, όπως επίσης και σταφίδες, για ένα πιο τραγανό αποτέλεσμα που θα εκπλήξει τους πάντες.

 

 

 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη! Μοιράσου τη συνταγή με τους φίλους σου.

 




Άσε το σχόλιο σου!
Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr