mous-sokolatas-me-tsili-gliko-psugeiou-gluka-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Μία σπέσιαλ μούς σοκολάτας με τσίλι για ένα διαφορετικό γλυκάκι

Σίγουρα δεν έχεις ξαναδοκιμάσει αυτή τη σπέσιαλ μούς σοκολάτας με τσίλι. Είναι ένα γλυκάκι που θα εντυπωσιάσει τους πάντες με τη νοστιμιά του.

 

Η πιο σπέσιαλ μούς σοκολάτας με τσίλι

piperia-tsili-mous-sokolatas-gluka-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

 

Η μους σοκολάτας βρίσκεται στην κορυφή των γλυκών.  Πολύ ιδιαίτερο γλύκισμα με σπέσιαλ γεύση, που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.  Ταιριάζει με όλες τις εποχές, χειμώνα ή καλοκαίρι. Και ειδικά αυτή η μούς σοκολάτας με τσίλι είναι ανεπανάληπτη και ένα γλυκό που σίγουρα δεν έχεις ξαναδοκιμάσει. Αν σου αρέσουν και οι πιο πικάντικες και ιδιαίτερες γεύσεις, αυτή η μους θα γίνει αυτό που έψαχνες.

 

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.

 

 

 

Υλικά για 8 μερίδες:



  • 5 γραμμάρια φύλλα ζελατίνης
  • 50 γραμμάρια κακάο σε σκόνη, άγλυκο
  • 60 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
  • 3 γραμμάρια τσίλι σε σκόνη
  • 2 γραμμάρια εσπρέσο σε σκόνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 αβγό μεγάλου μεγέθους (60 γραμμάρια)
  • 180 ml γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 100 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα (55% περιεκτικότητα σε κακάο)
  • 500 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 10 γραμμάρια τσίλι σε σκόνη για πασπάλισμα

 

 

 

 

 

Εκτέλεση και προετοιμασία για τη μούς σοκολάτας με τσίλι

sokolata-mous-me-tsili-sintages-zaxaroplastiki-gluka-eisaimonadikigr

 

Για αρχή, βάλτε τη ζελατίνη σε ένα μπολ με κρύο νερό και αφήστε τη να μαλακώσει για 10 λεπτά.  Στη συνέχεια, ρίξτε σε μια μεσαία κατσαρόλα το κακάο, την καστανή ζάχαρη, το τσίλι, τον καφέ εσπρέσο και το αλάτι.  Προσθέστε το γάλα και το αβγό και ανακατέψτε με αβγογδάρτη να λιώσουν καλά τα υλικά.  Aφήστε σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά,  μέχρι να πήξει το μείγμαθερμοκρασία πρέπει να φτάσει στους 82ο), συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Aποσύρετε από τη φωτιά και αδειάστε το μείγμα σε ένα μπολ που έχετε ψιλοκόψει τη σοκολάτα.  Προσθέστε τη ζελατίνη, αφού τη στραγγίσετε πολύ καλά με τα χέρια σας και ανακατέψτε με σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.  Σκεπάστε το μπολ με διάφανη μεμβράνη, η οποία να εφάπτεται στην επιφάνεια της μους και βάλτε το στο ψυγείο να κρυώσει για 1 ώρα, πριν σερβίρετε.

 

 

Στον κάδο του μίξερ ρίξτε την κρέμα γάλακτος και χτυπήστε τη με το σύρμα (εξάρτημα του μίξερ) σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει μια ελαφριά σαντιγί.  Βγάλτε τη μους σοκολάτας από το ψυγείο, προσθέστε τη χτυπημένη σαντιγί και ανακατέψτε με απαλές κυκλικές κινήσεις με σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ενσωματωθεί.

Μοιράστε τη μους σε ποτήρια ή μπολ και αφήστε τη στο ψυγείο για δύο ώρες.  Κατόπιν πασπαλίστε με λίγο τσίλι σε σκόνη και μπορείτε να σερβίρετε. Η πιο μοναδική μούς σοκολάτας με τσίλι είναι έτοιμη να την απολαύσεις και να τη μοιραστείς με όποιον/α θέλεις.

 

 

 

Extra tips:

  • Μπορείτε να γαρνίρετε τη μους πασπαλίζοντάς τη με λίγο κακάο σε σκόνη, νιφάδες σοκολάτας, φραγκοστάφυλα ή λίγο μπούκοβο.
  • Επίσης, μπορείτε να τη στολίσετε με ότι θέλετε. Για παράδειγμα φρούτα κομμένα, τρούφα σοκολάτας και πολύχρωμη, ξηρούς καρπούς κι ότι άλλο σου αρέσει.
  • Πριν τη σερβίρετε την αφήνετε για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου για να βγάλει η σοκολάτα τα αρώματά της.
  • Στη γαρνιτούρα μπορείτε να προσθέσετε πιπερίτσες τσίλι, για πιο έντονη γεύση, καθώς και τζίντζερ και βασιλικό.
  • Προσπαθήστε να βρείτε την πιο πικρή κουβερτούρα που υπάρχει.  Όταν συνδυάζεται ένα πολύ γλυκό με κάτι πολύ πικρό, η γεύση ισορροπεί και απογειώνεται.
  • Για να γίνει η σαντιγί, η κρέμα γάλακτος θα πρέπει να είναι παγωμένη από το ψυγείο.
  • Aν θέλετε η μους να έχει πιο γλυκιά γεύση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουβερτούρα γάλακτος.
  • Αυτή η μούς σοκολάτας με τσίλι δεν ανταγωνίζεται καμία άλλη.

 

Μοιράσου αυτό το μοναδικό γλυκάκι με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Άσε το σχόλιο σου!
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr