soufle-mpesamel-mpeikon-turia-sintages-eisaimonadikigr

Λαχταριστό σουφλέ με μπεσαμέλ, μπέικον και πολλά τυριά

Το πιο νόστιμο σουφλέ με μπεσαμέλ, μπέικον και λαχταριστά τυριά. Ένα πιάτο που θα λατρέψεις και δεν θα χορταίνεις να το φτιάχνεις.

 

Λαχταριστό σουφλέ με μπεσαμέλ

soufle-me-penes-makaronia-mpesamel-mpeikon-turia-sintages-eisaimonadikigr

Αυτό το σουφλέ με μπεσαμέλ, τραγανιστό μπέικον και υπέροχα κίτρινα τυριά, το εμπνεύστηκα από ένα Χριστουγεννιάτικο τραπέζι που είχα με συγγενείς και φίλους. Ήθελα να κάνω κάτι μοναδικό και νόστιμο και επειδή τρελαίνομαι για σουφλέ, έφτιαξα αυτή τη παραλλαγή και τρελάθηκαν όλοι.

Ένα υπέροχο πιάτο για όλες τις περιστάσεις που θα το αγαπήσουν μικρού και μεγάλοι. Το πιο νόστιμο σουφλέ σε περιμένει να το δοκιμάσεις. Πάμε να δούμε πως γίνεται.

 

 

 

Τι θα χρειαστείς για ένα μεγάλο ταψί σουφλέ με μπεσαμέλ:

  • 1 σακούλα μακαρόνια πένες
  • Μία συσκευασία μπέικον
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 300 γραμμάρια κίτρινα τυριά τριμμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

 

 

Για τη μπεσαμέλ:

  • 150 γραμμάρια βούτυρο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • Ένα κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 2 κρόκους αυγών
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 5 κουταλιές της σούπας αλεύρι

 

 

 

 

Διαδικασία συνταγής

soufle-zimarikon-me-mpeikon-turia-mpesamel-sintages-eisaimonadikigr

 

Ο τρόπος παρασκευής αυτού του υπέροχοι σουφλέ, είναι αρκετά εύκολος και με πολύ απλά βήματα θα έχεις στα χέρια σου το σουφλέ των ονείρων σου. Για αρχή, γέμισε μία κατσαρόλα μέχρι τη μέση με νερό και άφησε το νερό να βράσει. Μόλις βράσει, ρίξε μέσα τα μακαρόνια και άφησε τα να γίνουν για περίπου 5-10 λεπτά. Ρίξε μέσα στο νερό λίγο αλάτι και ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.

Στο μεταξύ, μέχρι να γίνουν τα μακαρόνια, άρχισε να φτιάχνεις τη σπιτική μπεσαμέλ μας. Σε μία κατσαρόλα, βάλε να λιώσει το βούτυρο και πρόσθεσε μέσα το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια. Μόλις πάρει χρώμα το αλεύρι, ρίξε το γάλα και ανακάτευε συνέχεια. Πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι, τη κανέλα και το μοσχοκάρυδο και τέλος τους κρόκους των αυγών.

 

Για περισσότερες νόστιμες συνταγές δες εδώ

 

 

Όταν αρχίσει και πήζει η κρέμα, είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσεις. Στη συνέχεια κόψε το μπέικον σε κομμάτια και ρίξε το μέσα στη μπεσαμέλ μαζί με τα κίτρινα τυριά και κράτησε λίγο τυρί τριμμένο στην άκρη για να το απλώσεις από πάνω.

Σούρωσε τα μακαρόνια και ρίξε τα μέσα σε ένα μεγάλο ταψί. Βάλε από πάνω τη μπεσαμέλ και ανακάτεψε τα μακαρόνια και τη μπεσαμέλ μαζί μέσα στο ταψί. Τέλος, πρόσθεσε από πάνω τυρί τριμμένο και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα από πάνω.

Το σουφλέ μας είναι έτοιμο να το απολαύσεις.

 

 

 

Extra tips:

  • Εκτός από μπέικον, μπορείς να προσθέσεις και άλλα υλικά, όπως πιπεριές, μανιτάρια και ότι άλλο επιθυμείς.
  • Αν βαριέσαι να φτιάξεις τη δική σου μπεσαμέλ, χρησιμοποίησε μία έτοιμη του εμπορίου.
  • Συνόδευσε το σουφλέ με μία δροσερή σαλάτα, πατάτες αλλά και φρυγανισμένο ψωμί.
  • Αντί για πένες μπορείς να βάλεις ότι ζυμαρικό επιθυμείς.

 

 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Άσε το σχόλιο σου!
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr