kotopita-xoris-fullo-pites-kotopoulo-pita-eisaimonadikigr

Φτιάξε τη πιο εύκολη λαχταριστή κοτόπιτα χωρίς φύλλο

Έχεις ξαναδοκιμάσει κοτόπιτα χωρίς φύλλο ; Ήρθε η ώρα να φτιάξεις αυτή τη λαχταριστή κοτόπιτα χωρίς κόπο, για όλη την οικογένεια.

 

Λαχταριστή κοτόπιτα χωρίς φύλλο

pita-me-kotopoulo-kotopita-xoris-fillo-pites-sintages-eisaimonadikigr

Ήταν μία όμορφη μέρα που καθόμουν και έψαχνα την επόμενη συνταγή που θα αγαπήσω. Και μάντεψε! Έπεσα στην ιδανική πίτα που δεν μπορείς να πιστέψεις πως φτιάχνεται.

Πάντα ψάχνω να βρω συνταγές χωρίς αλεύρι ή λακτόζη διότι τα αποφεύγω. Έτσι, έπεσα πάνω σε αυτή τη κοτόπιτα χωρίς φύλλο και έγινε από τις πιο αγαπημένες μου πίτες. Τη φτιάχνω συνέχεια και ήρθε η ώρα να μάθεις πως να τη φτιάξεις και εσύ. Μέσα σε λίγη ώρα θα έχεις μία μοσχομυριστή πίτα για όλους.

 

Τι θα χρειαστείς για ένα μεγάλο ταψί:



  • 2 μεγάλα στήθη κοτόπουλο
  • Αλάτι, πιπέρι όσο θέλουμε
  • Μία κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη ή 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • Μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 πράσινες ή κόκκινες ή κίτρινες πιπεριές
  • 200 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα ή 2 κονσέρβες μανιτάρια
  • Μισό ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
  • 200 γραμμάρια κίτρινα τυριά τριμμένα
  • 330 ml κρέμα γάλακτος (Μία συσκευασία)
  • Ένα σακουλάκι φρυγανιά τριμμένη
  • 150 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 3-4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • Μισό λίτρο γάλα
  • Ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

 

 

Διαδικασία και τρόπος παρασκευής για τη κοτόπιτα χωρίς φύλλο

kotopita-xwris-fillo-pites-kotopites-sintages-eisaimonadikigr

 

Αυτή η πιτούλα γίνεται πανεύκολα και το ότι δεν έχει φύλλο, τη κάνει ακόμα πιο εύκολη. Ξεκινάμε με το να καθαρίσουμε καλά το κοτόπουλο και να το κόψουμε σε κομματάκια. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, όσο θέλουμε και τη σκόνη σκόρδου ή τις σκελίδες σκόρδου λιωμένες. Ανακατεύουμε καλά το κοτόπουλο να πάνε παντού τα μπαχαρικά μας και το αφήνουμε για 5 λεπτά μέσα στο ψυγείο.

Σε ένα βαθύ τηγάνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει, ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο. Μόλις πάρει χρώμα το κοτόπουλο και από τις 2 πλευρές, το βγάζουμε από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε άλλο λίγο ελαιόλαδο για να τσιγαρίσουμε τα λαχανικά μας. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι το ξερό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Συνεχίζουμε με τις πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες ή κομματάκια, όπως και τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν όλα μαζί για περίπου 10 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και το κοτόπουλο από πριν. Τέλος, προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να εξατμιστεί λίγο η κρέμα γάλακτος και το αφήνουμε στην άκρη.

 

 

Στη συνέχεια, φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς για 2 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε το γάλα και τα αυγά. Ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα μας και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τη κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα μισά τυριά.

Αναμειγνύουμε το μείγμα με το κοτόπουλο με τη μπεσαμέλ και παίρνουμε ένα μεγάλο ταψί της επιλογής μας. Απλώνουμε σε όλο το ταψί φρυγανιά τριμμένη και απλώνουμε από πάνω το μείγμα της κοτόπιτας. Πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τυρί και λίγη φρυγανιά πάνω από το ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρει χρώμα η κοτόπιτα. Η απίστευτη κοτόπιτα χωρίς φύλλο είναι έτοιμη να την απολαύσεις και να τη μοιραστείς με τους αγαπημένους σου.

 

 

 

Extra tips:

 

 

Μοιράσου αυτή την υπέροχη κοτόπιτα με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Άσε το σχόλιο σου!
Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr