lagos-me-kastana-katsarola-stifado-sintages-elliniki-kouzina-eisaimonadikigr

Λαγός με κάστανα στη κατσαρόλα για να γλείφεις τα δάχτυλα σου

Ένας λαχταριστός λαγός με κάστανα στη κατσαρόλα με πολλά μυρωδικά και υπέροχη γεύση. Για να κάνεις και εσύ μία ξεχωριστή συνταγή.

 

Πόσες φορές έχετε δοκιμάσει κάτι διαφορετικό στα δείπνα που είστε καλεσμένη; Σχεδόν πάντα, σε τέτοιες περιπτώσεις, συναντάμε τα κλασσικά μαμαδίστικα φαγητά, που η οικοδέσποινα τα έχει μαγειρέψει χιλιάδες φορές, νιώθει αγγαρεία όταν τα φτιάχνει κι εμείς βαριόμαστε που τα τρώμε.

Ο συνδυασμός που σας προτείνουμε έρχεται να «ταράξει τα νερά» της μαγειρικής και να σας καθιερώσει ως τρέντυ οικοδέσποινα.

 

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.

 

 

Υλικά που θα χρειαστείς:



  • Ένας λαγός μέτριος
  • Ένα τέταρτο του κιλού ντομάτες φρέσκες ή πελτές
  • 150 γραμμάρια λάδι
  • Τρία κρεμμύδια
  • Χυμός ενός λεμονιού
  • Ένα κιλό κάστανα
  • Μία κουταλιά αλεύρι
  • Αλατοπίπερο

 

 

Διαδικασία

lagos-kastana-katsarola-stifado-stifado-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

Εάν δεν έχουμε αγοράσει τον λαγό τεμαχισμένο, τον τεμαχίζουμε, αρχίζοντας από τα άκρα, συνεχίζουμε με το κεφάλι, το λαιμό και το υπόλοιπο σώμα. Από τα εντόσθια κρατάμε μόνο το συκώτι. Τον μαρινάρουμε για ένα εικοσιτετράωρο σε ένα μείγμα κόκκινου κρασιού, ξυδιού και αρωματικών, όπως θυμάρι και κανέλα. Την επόμενη μέρα αφαιρούμε τη μαρινάδα. Σωτάρουμε τον λαγό στο τηγάνι και τον βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το λάδι του τηγανιού.

Προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, νερό μέχρι να τον σκεπάζει και αφήνουμε να σιγοψηθεί με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Αναλόγως της ηλικίας του, θα χρειαστεί λίγο ή πολύ νερό. Ο χρόνος βρασμού εξαρτάται από το βάρος του. Υπολογίστε λίγο παραπάνω από μία ώρα.

 

Για περισσότερες νόστιμες συνταγές δες εδώ

 

Στο τέλος του βρασμού, ρίχνουμε το αλατοπίπερο, προσθέτουμε τα κάστανα, τα οποία έχουμε βράσει προηγουμένως καθαρισμένα σε μία κατσαρόλα, η οποία περιέχει δύο κιλά νερό, το αλεύρι και το χυμό του λεμονιού. Αφού πάρουν πάλι βράση όλα μαζί, τα αφήνουμε για δέκα λεπτά ακόμη, κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

 

 

 

 

Extra tips:

  • Αυτό το πιάτο συνδυάζεται άψογα με κόκκινο γλυκό κρασί. Δοκιμάστε το την επόμενη φορά που θα καλέσετε φίλους στο σπίτι σας και θα σας θυμούνται! Πεντανόστιμος λαγός με κάστανα στη κατσαρόλα.
  • Συνόδευσε τον λαγό με πουρέ πατάτας, σαλάτα εποχής, πατάτες τηγανιτές, ρύζι ή ότι άλλο επιθυμείς.

 

 

Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!

 




Άσε το σχόλιο σου!
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr