kofto-makaronaki-me-laxanika-ston-fourno-zimarika-sintages-nistisimes-eisaimonadikigr

Κοφτό μακαρονάκι στον φούρνο με διάφορα φρέσκα λαχανικά

Νόστιμο κοφτό μακαρονάκι στον φούρνο με υπέροχα λαχανικά.Ένα νηστίσιμο, υγιεινό και εύκολο πιάτο. Επίσης είναι vegan και δεν περιέχει κανένα ζωικό παράγωγο.

Κοφτό μακαρονάκι στον φούρνο με λαχανικά

nistisima-makaronia-me-laxanika-fournou-sintages-eisaimonadikigr

Παραδοσιακό πιάτο της Σαρακοστής, που δεν λείπει από το τραπέζι μας.  Η κλασσική συνταγή είναι με χταποδάκι.  Εδώ θα βρείτε μία άλλη εκδοχή, που μπορεί να γίνει ακόμη πιο νηστίσιμη.

Συνοδεύεται από ελαφρύ ροζέ ή κόκκινο κρασί.

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.

 

 

 

Τι θα χρειαστούμε για 4 άτομα:



  • 500 γραμμάρια κοφτό μακαρονάκι
  • 5 κουταλιές της σούπας φυτική μαργαρίνη
  • 1 ντομάτα σε μικρούς κύβους
  • ½ φλιτζάνι πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε φέτες
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • Ένα καρότο, βρασμένο και κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξίδι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σιρόπι Αγαύης
  • Αλάτι και πιπέρι όσο θέλετε

 

 

 

 

Εκτέλεση για το κοφτό μακαρονάκι στον φούρνο

soufle-laxanikon-kkofto-makaronaki-nistisimo-piato-eisaimonadikigr

 

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σε μέτρια φωτιά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.  Τα στραγγίζουμε και αδειάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου , στις αντιστάσεις.

Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά τη μαργαρίνη και περιχύνουμε το μακαρονάκι.

 

 

 

Πλένουμε, κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τους σπόρους από την ντομάτα.  Την κόβουμε σε μικρούς κύβους και τους ρίχνουμε στα ζυμαρικά.

Προσθέτουμε τις ελιές, τον βασιλικό, το κρεμμυδάκι και τα καρότα.  Ανακατεύουμε το ξίδι με το σιρόπι Αγαύης και ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα υπόλοιπα υλικά.  Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.  Ανακατεύουμε.

Βάζουμε το σκεύος στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε για 15 λεπτά.  Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό. Το κοφτό μακαρονάκι στον φούρνο με λαχανικά είναι έτοιμο να το απολαύσεις.

 

 

 

 

EXTRA TIPS:

  • Το πιάτο θεωρείται νηστίσιμο, μπορούμε να το φάμε και τις ημέρες που νηστεύουμε και το λάδι.  Αν δεν νηστεύουμε, μπορούμε να βάλουμε αντί για μαργαρίνη τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο.
  • Στο αλατοπίπερο μπορούμε να προσθέσουμε μία πρέζα πάπρικα, για περισσότερη νοστιμιά.
  • Μπορούμε να προσθέσουμε και μανιτάρια (περίπου 100 γραμμάρια), για να λάβουμε την απαραίτητη δόση πρωτεΐνης. Καλό είναι να τα σοτάρετε για 2-3 λεπτά, για να βγάλουν τα υγρά τους. Χρησιμοποίησε είτε μανιτάρια κονσέρβας ή φρέσκα που θα τα κόψεις και θα τα προσθέσεις στο μείγμα.
  • Μπορούμε να βάλουμε επίσης και λίγα πράσα και σελινόριζα σε κύβους.  Θα δώσουν μία πιο έντονη γεύση στο πιάτο μας.  Το καλοκαίρι, μπορούμε να προσθέσουμε στα λαχανικά μία ψιλοκομμένη μελιτζάνα και δύο με τρεις πιπεριές διαφόρων χρωμάτων. Και τα κολοκυθάκια είναι μία πολύ νόστιμη επιλογή.
  • Αν θέλουμε, γαρνίρουμε από πάνω με τριμμένο φυτικό τυρί ή κανονικό τυρί της επιλογής σου.
  • Εύκολος πουρές κολοκύθας για κάτι διαφορετικό και νόστιμο.
  • Νηστίσιμοι πατατοκεφτέδες για όλα τα γούστα.

 

Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!

Διαβάστε περισσότερα
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr