kormos-maregkas-me-maskarpone-kai-vatomoura-glika-eukola-eisaimonadikigr

Κορμός μαρέγκας γεμιστός με τυρί μασκαρπόνε και βατόμουρα

Αυτός ο ελαφρύς κορμός μαρέγκας είναι το ιδανικό γλυκό για το καλοκαίρι. Η γέμιση με μασκαρπόνε και βατόμουρα του δίνουν κάτι ξεχωριστό.

 

Κορμός μαρέγκας με βατόμουρα

kormos-me-maregka-maskarpone-turi-vatomoura-frouta-gluka-eisaimonadikigr

 

Μπλε, κόκκινα και λευκά βατόμουρα, φράουλες και φραγκοστάφυλα ανήκουν στην ίδια ευρύτερη οικογένεια. Γνωστά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε θρεπτικά συστατικά, έχουν χαρακτηριστεί ως υπερτροφές.  Τα οφέλη τους στην υγεία είναι πολλαπλά.  Δίνουν ενέργεια, ενισχύουν τη μνήμη, ρυθμίζουν το ζάχαρο του αίματος και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.  Απολαύστε τα υγιεινά τους οφέλη στη συνταγή που θα βρείτε παρακάτω.

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.

 

 

 

Υλικά για 10 άτομα:



ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΜΑΡΕΓΚΑΣ:

  • 3 ασπράδια αβγών μεσαίου μεγέθους (150 γραμμάρια)
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 15 γραμμάρια κορν φλάουρ

 

 

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:

  • 400 γραμμάρια βατόμουρα ανάμεικτα, κατεψυγμένα ή φρέσκα
  • 150 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε
  • 160 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 15 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο αγελαδινό

 

 

 

 

Εκτέλεση και διαδικασία για τον κορμό μαρέγκας

kormos-me-maskarpone-kai-vatomoura-maregka-glika-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

 

Αυτός ο κορμός μαρέγκας είναι ένα εύκολο και ελαφρύ γλυκάκι ιδανικό για όλη την οικογένεια. Για αρχή, προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου , στον αέρα.  Βουτυρώστε ένα ταψί 25χ38 εκατοστών και βάθους 2 εκατοστών.  Καλύψτε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ώστε να περισσεύει κατά 2 εκατοστά από τα πλάγια.

Φτιάξτε το ρολό μαρέγκας.  Χρησιμοποιώντας το εξάρτημα σύρμα σε μέτρια ταχύτητα, χτυπήστε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα.  Προσθέστε τα 100 γραμμάρια ζάχαρη, κουταλιά – κουταλιά, φροντίζοντας η καθεμία να διαλύεται στο μείγμα πριν ρίξετε την επόμενη.  Κοσκινίστε το κορν φλάουρ και ρίξτε το πάνω στην μαρέγκα, ενσωματώνοντας με τη βοήθεια μιας σπάτουλας σιλικόνης.

Απλώστε την μαρέγκα στη λαμαρίνα και ψήστε για 12 λεπτά στη μεσαία σχάρα, μέχρι να χρυσίσει η επιφάνειά της.

Στο μεταξύ, απλώστε ένα κομμάτι αντικολλητικού χαρτιού μήκους 40 εκατοστών πάνω σε επιφάνεια εργασίας και πασπαλίστε το με την υπόλοιπη ζάχαρη.  Αφού βγάλετε την μαρέγκα από τον φούρνο, τραβήξτε την από το ταψί κρατώντας το χαρτί και αναποδογυρίστε την προσεκτικά πάνω στο χαρτί που έχετε πασπαλίσει με τη ζάχαρη.  Αφαιρέστε το πάνω χαρτί και αφήστε την μαρέγκα να κρυώσει.

 

 

Φτιάξτε τη γέμιση.  Βάλτε τα 100 γραμμάρια από τα βατόμουρα στο μπλέντερ, πολτοποιήστε τα ελαφρώς και αφήστε στην άκρη.  Βάλτε σε μπολ το τυρί μασκαρπόνε, την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και ανακατέψτε με αυγογδάρτη ή μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν.  Προσθέστε στο μπολ τα πολτοποιημένα βατόμουρα και ενσωματώστε με σπάτουλα σιλικόνης.  Απλώστε το μείγμα πάνω στην ψημένη μαρέγκα με την βοήθεια ενός κουταλιού, αφήνοντας κενό 1 εκατοστού στις άκρες που δεν θα καλύψετε.

Ξεκινώντας από τη στενή πλευρά της μαρέγκας, ρολάρετε σε σφιχτό ρολό, χρησιμοποιώντας το χαρτί της βάσης για να σας βοηθήσει.  Τοποθετήστε το πάνω σε πιατέλα και βάλτε το στο ψυγείο για 2 ώρες.

Βγάλτε το ρολό από το ψυγείο και αφαιρέστε προσεκτικά το χαρτί με το οποίο το τυλίξατε.  Γαρνίρετε με τα υπόλοιπα βατόμουρα και πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη. Ο υπέροχος κορμός μαρέγκας με μασκαρπόνε και βατόμουρα είναι έτοιμος να τον απολαύσεις.

 

 

 

Extra tips:

  • Ένα συχνό λάθος που κάνουμε είναι ότι παραψήνουμε την μαρέγκα ή την αφήνουμε να κρυώσει για πολλή ώρα μέχρι να την ρολάρουμε, με αποτέλεσμα να σκληραίνει πολύ και να σπάει όταν πάμε να την τυλίξουμε. Απέφυγε αυτό το λάθος για καλύτερα αποτελέσματα.
  • Αντί για τυρί μασκαρπόνε, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κι άλλα τυριά της επιλογής σου, όπως τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια ή cottage cheese.
  • Εκτός από βατόμουρα, μπορείς να προσθέσεις ότι φρούτο σου αρέσει, όπως μούρα, φράουλες, κεράσια κλπ. Επίσης, μπορείς να προσθέσεις κάποιο ξηρό καρπό της επιλογής σου μέσα στο μείγμα.
  • Μία καλή ιδέα είναι να προσθέσεις λιωμένη σοκολάτα στο γλυκό μας, είτε μέσα στη γέμιση, είτε για το σερβίρισμα.
  • Μπορείς, εκτός από ζάχαρη άχνη, να πασπαλίσεις το γλυκό μας με τριμμένη καρύδα, τριμμένη σοκολάτα ή τρούφα, όπως και με μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού που σου αρέσει. Επίσης, βάλε λίγη μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού μέσα στη γέμιση του κορμού μας για περισσότερη νοστιμιά.
  • Αυτός ο κορμός μαρέγκας είναι το κατάλληλο γλυκάκι για συνοδευτικό στον καφέ ή για να ένα γρήγορο γλυκό όταν έχεις λιγούρα.

 

Μοιράσου αυτό το υπέροχο γλυκάκι με τους φίλους σου. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!

Άσε το σχόλιο σου!
Δείξε το στους φίλους σου!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Email this to someone
email
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Post Author: Eisaimonadikigr